Teme - umetna inteligenca

 • Intel sodeluje s Ferrarijem

  Intel bo z umetno inteligenco pomagal Ferrariju pri analizi dirk.

  Objavljeno: 10.1.2018 07:00več
 • LGjev robot zamočil na odru

  LG je na sejmu CES 2018 v Las Vegasu neuspešno predstavil domačega robota z imenom Cloi.

  Objavljeno: 9.1.2018 05:00več
 • Umetna inteligenca za varjenje piva

  Dansko pivovarsko podjetje Carlsberg je v navezi z raziskovalci iz univerze Aarhus razvilo tipala, ki lahko razlikujejo med okusi piva. Sedaj so se povezali še z Microsoftom, kjer bodo s pomočjo umetne inteligence interpretirali rezultate in pohitrili razmeroma dolg proces izdelave novih okusov piva. Po nekaterih ocenah naj bi za razvoj novih piv potrebovali med osem in 24 mesecev, z novim projektom pa naj bi ta čas znižali za tretjino.

  Objavljeno: 28.12.2017 14:00več
 • IBM stavi na strežnike za umetno inteligenco

  Videti je, da je IBM vendarle našel pot, kako svoje zmogljive procesorje POWER uporabiti za ta hip najbolj atraktivne naloge. V novi preobrazbi in z novo, zelo zmogljivo podporno elektroniko jih predstavljajo kot najbolj napredne strežnike za procesiranje nalog strojnega učenja in umetne inteligence.

  Objavljeno: 8.12.2017 01:00več
 • CAPTCHA počasi umira

  Mlado kalifornijsko podjetje Vicarious je razvilo algoritem in nevronsko mrežo, s katerima je mogoče z visoko uspešnostjo reševati CAPTCHA. Eden izmed najpogostejših testov na internetu, s katerim se preverja, ali je na drugi strani računalnik ali človek, je zato v nevarnosti.

  Objavljeno: 28.10.2017 05:00več
 • AlphaGo: umetna inteligenca, ki se uči sama

  DeepMindov računalnik z nevronsko mrežo AlphaGo, ki je že večkrat prepričljivo pokazal, da je v znameniti starodavni kitajski igri go boljši od človeka, je v novi verziji AlphaGo Zero postal še neprimerno boljši. Tokrat se je od nepopisanega lista do najboljšega igralca na svetu razvil v pičlih 40 dneh, ne da bi mu kdorkoli pri tem pomagal. Kaj sploh še ostane človeštvu?

  Objavljeno: 19.10.2017 09:00več
 • Analiza dokumentov v oblaku z umetno inteligenco

  V teh časih se skoraj vsako podjetje trudi, da bi v svojih izdelkih in storitvah uporabilo tudi algoritme umetne inteligence ter strojnega učenja. Podjetje Box, ki ga poznamo predvsem po storitvi pomnilniškega prostora v oblaku, se je domislilo zanimivega načina uporabe tovrstnih algoritmov na vsakdanjih dokumentih in datotekah, ki jih shranjujemo v oblaku.

  Objavljeno: 15.10.2017 01:00več
 • Avtošola za samovozeča vozila

  Podjetje Waymo, v lasti korporacije Alphabet (Google), je javnosti razkrilo, kako s pomočjo realističnih računalniških simulacij učijo samovozeča vozila boljše vožnje v realnem svetu. Waymo je razvil svoj lasten simulator z imenom Carcraft, v katerem skoraj 25.000 navideznih samovozečih vozil opravlja samostojne vožnje v navideznem svetu, ki je sestavljen iz računalniških modelov, video posnetkov in meritev opravljenih v realnem svetu -  v mestih Austin, Phoenix in domačem Mountain Viewu.

  Objavljeno: 14.9.2017 01:00več
 • IBM in MIT vlagata v umetno inteligenco

  IBM bo v naslednjih desetih letih v razvojni laboratorij za umetno inteligenco vložil 240 milijonov dolarjev .

  Objavljeno: 8.9.2017 13:00več
 • Prepoznava avtomobilov tudi brez tablic

  Raziskovalci na kitajskem so razvijajo sistem, s katerim bi prometne kamere lahko prepoznale avtomobile brez potrebe po branju registrskih tablic.

  Objavljeno: 11.8.2017 09:00več