Teme - umetna inteligenca

 • CAPTCHA počasi umira

  Mlado kalifornijsko podjetje Vicarious je razvilo algoritem in nevronsko mrežo, s katerima je mogoče z visoko uspešnostjo reševati CAPTCHA. Eden izmed najpogostejših testov na internetu, s katerim se preverja, ali je na drugi strani računalnik ali človek, je zato v nevarnosti.

  Objavljeno: 28.10.2017 05:00več
 • AlphaGo: umetna inteligenca, ki se uči sama

  DeepMindov računalnik z nevronsko mrežo AlphaGo, ki je že večkrat prepričljivo pokazal, da je v znameniti starodavni kitajski igri go boljši od človeka, je v novi verziji AlphaGo Zero postal še neprimerno boljši. Tokrat se je od nepopisanega lista do najboljšega igralca na svetu razvil v pičlih 40 dneh, ne da bi mu kdorkoli pri tem pomagal. Kaj sploh še ostane človeštvu?

  Objavljeno: 19.10.2017 09:00več
 • Analiza dokumentov v oblaku z umetno inteligenco

  V teh časih se skoraj vsako podjetje trudi, da bi v svojih izdelkih in storitvah uporabilo tudi algoritme umetne inteligence ter strojnega učenja. Podjetje Box, ki ga poznamo predvsem po storitvi pomnilniškega prostora v oblaku, se je domislilo zanimivega načina uporabe tovrstnih algoritmov na vsakdanjih dokumentih in datotekah, ki jih shranjujemo v oblaku.

  Objavljeno: 15.10.2017 01:00več
 • Avtošola za samovozeča vozila

  Podjetje Waymo, v lasti korporacije Alphabet (Google), je javnosti razkrilo, kako s pomočjo realističnih računalniških simulacij učijo samovozeča vozila boljše vožnje v realnem svetu. Waymo je razvil svoj lasten simulator z imenom Carcraft, v katerem skoraj 25.000 navideznih samovozečih vozil opravlja samostojne vožnje v navideznem svetu, ki je sestavljen iz računalniških modelov, video posnetkov in meritev opravljenih v realnem svetu -  v mestih Austin, Phoenix in domačem Mountain Viewu.

  Objavljeno: 14.9.2017 01:00več
 • IBM in MIT vlagata v umetno inteligenco

  IBM bo v naslednjih desetih letih v razvojni laboratorij za umetno inteligenco vložil 240 milijonov dolarjev .

  Objavljeno: 8.9.2017 13:00več
 • Prepoznava avtomobilov tudi brez tablic

  Raziskovalci na kitajskem so razvijajo sistem, s katerim bi prometne kamere lahko prepoznale avtomobile brez potrebe po branju registrskih tablic.

  Objavljeno: 11.8.2017 09:00več
 • Umetna inteligenca razvila lastni jezik

  Pri Facebooku so sporočili, da so ugasnili dva programa, ki sta za medsebojno komunikacijo razvila lastni jezik, povzet iz angleščine.

  Objavljeno: 2.8.2017 09:00več
 • Umetna Inteligenca bo povečala dobičke

  Danes skoraj nihče ne dvomi, da bo umetna inteligenca v prihodnosti igrala ključno vlogo v razvoju gospodarstva, pri družbah Accenture Research in Frontier Economics pa so v nedavni raziskavi to skušali tudi kvantificirati. Raziskava napoveduje, da bo umetna inteligenca prispevala okoli 1,7% k ekonomski rasti gospodarstev in držav do leta 2035. Še bolj pa se bo povečala dobičkonosnost. V 12 merjenih panogah bo v povprečju povečala dobiček kar za 38%.

  Objavljeno: 14.7.2017 01:00več
 • Alibaba pripravlja lastno digitalno pomočnico

  Kitajska spletna stran Alibaba, spletna prodajalna, ki konkurira Amazonu, naj bi v kratkem predstavila lastno digitalno pomočnico za uporabo doma.

  Objavljeno: 3.7.2017 10:00več
 • V goju smo dokončno poraženi

  Čeprav je umetna inteligenca, katere vrh razvoja v igranju kitajske igre go ponazarja DeepMindov stroj AlphaGo, lani in letos že večkrat premagala ljudi, smo še zadnje upe polagali v dvoboj s svetovnim prvakom in prvouvrščenim na svetovni jakostni lestvici.

  Objavljeno: 25.5.2017 14:00več