Teme - umetna inteligenca

 • Umetna inteligenca bo odkrivala zlome

  Ameriška agencija za zdravstvo in prehrano FDA je odobrila diagnostično orodje OsteoDetect, ki bo s pomočjo umetne inteligence pomagalo zdravnikom pri odkrivanju zlomov.

  Objavljeno: 28.5.2018 09:00več
 • Ameriška vlada ne bo regulirala umetne inteligence

  Potencialne nevarnosti hitrega razvoja umetne inteligence strašijo že kar velik del svetovne javnosti. Na nevarnosti uporabe algoritmov umetne inteligence, pogosto povezane z vdiranjem v osebne pravice in zasebnost posameznikov, opozarjajo tako strokovnjaki, kot predstavniki raznih civilnih iniciativ.

  Objavljeno: 12.5.2018 01:00več
 • Apple zaposlil Googlovega strokovnjaka za umetno pamet

  Pri Applu so zaposlili Johna Giannandreo, nekdanjega Googlovega strokovnjaka za razvoj umetne inteligence.

  Objavljeno: 5.4.2018 09:00več
 • Eligma napoveduje revolucijo v spletnem nakupovanju

  Slovensko podjetje Eligma bo v kratkem predstavilo novo spletno trgovalno platformo, ki utegne spremeniti način, s katerim uporabniki odkrivajo, kupujejo, sledijo in ponovno prodajajo izdelke v spletu.

  Objavljeno: 13.3.2018 07:00več
 • Strojno učenje prihaja tudi v Okna

  Microsoft je na razvojni konferenci Windows Developer Days razkril, da bo naslednja večja posodobitev okolja Windows 10 vsebovala tudi povsem novo izvršno okolje Windows ML s katerim bo mogoče na lokalni strojni opremi izvajati algoritme naučene z metodami strojnega učenja. Windows ML bo uporaben za različne namene, od razpoznavo objektov z računalniškim vidom do napredne analize podatkov.

  Objavljeno: 12.3.2018 16:00več
 • Polovica vodij IT načrtuje uporabo umetne inteligence

  Umetna inteligenca in strojno učenje kot kaže na veliko vstopata tudi v poslovne rešitve. Sodeč po družbi Gartner, zadnje ankete kažejo, da ima več kot 46% vodij informatike to področje kot glavno prioriteto v svojih načrtih. Toda videti je, da je umetna inteligenca vseeno trši oreh, kot se sprva zdi. Trenutno tovrstne rešitve namreč uporablja le okoli 4% vprašanih.

  Objavljeno: 18.2.2018 19:00več
 • Intel sodeluje s Ferrarijem

  Intel bo z umetno inteligenco pomagal Ferrariju pri analizi dirk.

  Objavljeno: 10.1.2018 07:00več
 • LGjev robot zamočil na odru

  LG je na sejmu CES 2018 v Las Vegasu neuspešno predstavil domačega robota z imenom Cloi.

  Objavljeno: 9.1.2018 05:00več
 • Umetna inteligenca za varjenje piva

  Dansko pivovarsko podjetje Carlsberg je v navezi z raziskovalci iz univerze Aarhus razvilo tipala, ki lahko razlikujejo med okusi piva. Sedaj so se povezali še z Microsoftom, kjer bodo s pomočjo umetne inteligence interpretirali rezultate in pohitrili razmeroma dolg proces izdelave novih okusov piva. Po nekaterih ocenah naj bi za razvoj novih piv potrebovali med osem in 24 mesecev, z novim projektom pa naj bi ta čas znižali za tretjino.

  Objavljeno: 28.12.2017 14:00več
 • IBM stavi na strežnike za umetno inteligenco

  Videti je, da je IBM vendarle našel pot, kako svoje zmogljive procesorje POWER uporabiti za ta hip najbolj atraktivne naloge. V novi preobrazbi in z novo, zelo zmogljivo podporno elektroniko jih predstavljajo kot najbolj napredne strežnike za procesiranje nalog strojnega učenja in umetne inteligence.

  Objavljeno: 8.12.2017 01:00več