Teme - umetna inteligenca

 • Umetna inteligenca prepozna predmet po opisu

  Raziskovalci univerze Massachusetts Institute of Technology (MIT) so razvili algoritem, sposoben učenja, ki predmete prepozna iz podanega opisa.

  Objavljeno: 19.9.2018 09:00več
 • Google Assistant postaja poliglot

  Google je na sejmu IFA objavil, da bo programski asistent (imenovan preprosto Google Assistant) po novem poliglot – v praksi bo sočasno razumel dva jezika.

  Objavljeno: 31.8.2018 13:00več
 • Tesla razvija svoj čip za umetno inteligenco

  Podjetje Tesla je v svojem nedavnem poslovnem poročilu mimogrede razkrilo, da že dve leti razvija svojo lastno procesorsko tehnologijo za umetno inteligenco, strojno učenje in računalniški vid, ki jih bodo uporabljali prvenstveno v svojih prihodnjih avtomobilih.

  Objavljeno: 8.8.2018 10:00več
 • Umetna inteligenca za boljše ceste

  Raziskovalci kanadske univerze Waterloo so prišli do zanimive zamisli, kako olajšati, pohitriti in poceniti vzdrževanje cestne infrastrukture. Danes luknje in druge poškodbe cestišča beležijo in ocenjujejo cestni delavci »ročno«, kar je počasno in drago. Raziskovalci namesto tega predlagajo uporabo računalniškega vida in umetne inteligence, ki lahko iz posnetkov cestišča samodejno razbere, kje je potrebno opraviti popravilo.

  Objavljeno: 6.8.2018 13:00več
 • Umetna inteligenca bo ustvarila toliko delovnih mest, kot jih bo zaprla

  Revizijska hiša PricewaterhouseCoopers (PwC) je nedavno objavila zanimivo poročilo, po katerem naj bi umetna inteligenca v naslednjih 20 letih ustvarila vsaj toliko delovnih mest, kot jih bo zaprla zaradi avtomatizacije procesov. Seveda pa bodo znotraj gospodarstva branže, ki bodo na račun tega izgubile, druge pa pridobile.

  Objavljeno: 17.7.2018 10:00več
 • Umetna inteligenca loči glasbila s posnetka

  V laboratoriju Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) na ameriškem inštitutu MIT so razvili umetno inteligenco, ki je iz posnetka sposobna izločiti zgolj zvok posameznega instrumenta.

  Objavljeno: 6.7.2018 16:00več
 • Umetna pamet bo režiser prenosov tenisa

  Prireditelji teniškega turnirja v Wimbledonu so združili moči s podjetjem IBM, katerega umetna inteligenca bo pomagala določiti posnetke dogajanja na igriščih, ki bodo vredni pozornosti gledalcev.

  Objavljeno: 26.6.2018 10:00več
 • Umetna inteligenca bo odkrivala zlome

  Ameriška agencija za zdravstvo in prehrano FDA je odobrila diagnostično orodje OsteoDetect, ki bo s pomočjo umetne inteligence pomagalo zdravnikom pri odkrivanju zlomov.

  Objavljeno: 28.5.2018 09:00več
 • Ameriška vlada ne bo regulirala umetne inteligence

  Potencialne nevarnosti hitrega razvoja umetne inteligence strašijo že kar velik del svetovne javnosti. Na nevarnosti uporabe algoritmov umetne inteligence, pogosto povezane z vdiranjem v osebne pravice in zasebnost posameznikov, opozarjajo tako strokovnjaki, kot predstavniki raznih civilnih iniciativ.

  Objavljeno: 12.5.2018 01:00več
 • Apple zaposlil Googlovega strokovnjaka za umetno pamet

  Pri Applu so zaposlili Johna Giannandreo, nekdanjega Googlovega strokovnjaka za razvoj umetne inteligence.

  Objavljeno: 5.4.2018 09:00več