Teme - android

 • Android - boljša podpora brezžičnim slušalkam

  Google v svojem razvijalskem blogu sporoča, da se trudijo močno podpreti nadgrajeni način brezžičnega povezovanja naprav s slušalkami, t.i. Fast Pair.

  Objavljeno: 22.7.2019 15:00več
 • Huawei OS se bo v Evropi morda imenoval Harmony

  Kljub temu, da so se odnosi med ZDA in Kitajsko nekoliko otoplili, Huawei pa ima zato začasno dovoljenje za nakup ameriških tehnoloških izdelkov, se kitajski velikan še naprej pripravlja na predstavitev lastnega operacijskega sistema za pametne telefone, morda pa tudi druge kategorije računalniških naprav.

  Objavljeno: 15.7.2019 08:00več
 • To je (verjetno) novi Samsung Galaxy Note 10

  Skoraj mesec dni pred predvideno uradno predstavitvijo novega Samsungovega največjega telefona Galaxy Note 10 so v splet pricurljale menda dokončne fotografije izdelka, ki so jih sicer pripravljali za medije.

  Objavljeno: 11.7.2019 10:00več
 • 25 milijonov telefonov okuženih z zlonamerno kodo v lažnem WhatsAppu

  Strokovnjaki podjetja Check Point so odkrili nov tip zlonamerne kode za operacijski sistem Android, ki na ciljanem sistemu nadomesti legitimno nameščene programe in med njihovem delovanjem prikazuje oglase.

  Objavljeno: 11.7.2019 08:00več
 • Programi za Android lahko sledijo telefonu, tudi če uporabnik to prepove

  Raziskava, ki jo je pripravila organizacija International Computer Science Institute razkriva, da zelo veliko število programov za Android zbira in posreduje podatke o lokaciji telefona in drugih osebnih podatkih, kljub temu, da so uporabniki to eksplicitno prepovedali pri namestitvi, prvi uporabi ali kasnejši nastavitvi programa.

  Objavljeno: 9.7.2019 10:00več
 • Aplikacija za deljenje datotek 4shared je opravljala nakupe brez soglasja uporabnikov

  Portal Techcrunch poroča o aplikaciji za deljenje datotek 4shared, ki so jo raziskovalci podjetja Upstream razkrili, da je uporabnikom »prikazovala« nevidne oglase in v njihovem imenu nepooblaščeno opravlja spletne nakupe. 4shared ima preko 100 milijonov namestitev in je ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij v trgovini Play.

  Objavljeno: 5.7.2019 13:00več
 • Googlova Fuksija živi!

  Že od leta 2016 pišemo o tem, da nekje v Googlovih globinah živi projekt novega operacijskega sistema, ki naj bi nekoč (morda) zamenjal Android in/ali morda tudi ChromeOS. O projektu Fuchsia so pri Googlu nekaj več povedala tudi na zadnji konferenci I/O. Sedaj so v svet splavili še spletno stran www.fuchsia.dev.

  Objavljeno: 2.7.2019 12:00več
 • Google Fast Share – enostaven način prenosa datotek med napravami

  Po poročanju portala 9to5Google bo Google v najnovejši različici Androida (Q oz. najverjetneje 10) opustil način prenosa datotek Android Beam, ki ga je uvedel v Androidu 4 in namesto njega razvija Fast Share.

  Objavljeno: 1.7.2019 13:00več
 • Da, podjetja imajo neposreden dostop do naših telefonov

  Če mislite, da je vaš telefon povezan le s tistimi servisi, kamor ga napotite vi, se seveda motite. Kar je pravkar ugotovilo tudi nekaj uporabnikov telefona OnePlus 7 Pro, ki so »iz centrale« dobili potisno sporočilo v obliki nekaj naključnih znakov. Nek razvijalec operacijskega sistema OxygenOS (Android) je pač »nekaj narobe pritisnil«.

  Objavljeno: 1.7.2019 11:00več
 • Microsoftov zložljiv prenosnik bo podpiral Android aplikacije

  V spletu se pojavljajo govorice o Microsoftovem prihajajočem prenosniku iz družine Surface, ta naj bi imel preklopni zaslon, na naloženih Windows pa naj bi podpiral aplikacije Android aplikacije.

  Objavljeno: 25.6.2019 14:00več