Teme - android

 • Huawei znova prestavil zložljivi telefon

  TechRadar poroča, da bo zložljivi telefon podjetja Huawei, Mate X, znova zamudil.

  Objavljeno: 16.8.2019 09:00več
 • Google Pixel 4 bo imel frekvenco osveževanja zaslona 90 Hz

  Google naj bi oktobra na dogodku Made by Google predstavil nova telefona Pixel 4 in Pixel 4 XL, v spletu pa se je pojavilo nekaj več podrobnosti o obeh telefonih.

  Objavljeno: 8.8.2019 11:00več
 • Google testira naročnino na aplikacije in igre

  Google pripravlja storitev Play Pass, ki bo za 5 ameriških dolarjev mesečno naročnikom nudila dostop do aplikacij in iger brez oglasov in dodatnih stroškov.

  Objavljeno: 1.8.2019 11:00več
 • Android - boljša podpora brezžičnim slušalkam

  Google v svojem razvijalskem blogu sporoča, da se trudijo močno podpreti nadgrajeni način brezžičnega povezovanja naprav s slušalkami, t.i. Fast Pair.

  Objavljeno: 22.7.2019 15:00več
 • Huawei OS se bo v Evropi morda imenoval Harmony

  Kljub temu, da so se odnosi med ZDA in Kitajsko nekoliko otoplili, Huawei pa ima zato začasno dovoljenje za nakup ameriških tehnoloških izdelkov, se kitajski velikan še naprej pripravlja na predstavitev lastnega operacijskega sistema za pametne telefone, morda pa tudi druge kategorije računalniških naprav.

  Objavljeno: 15.7.2019 08:00več
 • To je (verjetno) novi Samsung Galaxy Note 10

  Skoraj mesec dni pred predvideno uradno predstavitvijo novega Samsungovega največjega telefona Galaxy Note 10 so v splet pricurljale menda dokončne fotografije izdelka, ki so jih sicer pripravljali za medije.

  Objavljeno: 11.7.2019 10:00več
 • 25 milijonov telefonov okuženih z zlonamerno kodo v lažnem WhatsAppu

  Strokovnjaki podjetja Check Point so odkrili nov tip zlonamerne kode za operacijski sistem Android, ki na ciljanem sistemu nadomesti legitimno nameščene programe in med njihovem delovanjem prikazuje oglase.

  Objavljeno: 11.7.2019 08:00več
 • Programi za Android lahko sledijo telefonu, tudi če uporabnik to prepove

  Raziskava, ki jo je pripravila organizacija International Computer Science Institute razkriva, da zelo veliko število programov za Android zbira in posreduje podatke o lokaciji telefona in drugih osebnih podatkih, kljub temu, da so uporabniki to eksplicitno prepovedali pri namestitvi, prvi uporabi ali kasnejši nastavitvi programa.

  Objavljeno: 9.7.2019 10:00več
 • Aplikacija za deljenje datotek 4shared je opravljala nakupe brez soglasja uporabnikov

  Portal Techcrunch poroča o aplikaciji za deljenje datotek 4shared, ki so jo raziskovalci podjetja Upstream razkrili, da je uporabnikom »prikazovala« nevidne oglase in v njihovem imenu nepooblaščeno opravlja spletne nakupe. 4shared ima preko 100 milijonov namestitev in je ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij v trgovini Play.

  Objavljeno: 5.7.2019 13:00več
 • Googlova Fuksija živi!

  Že od leta 2016 pišemo o tem, da nekje v Googlovih globinah živi projekt novega operacijskega sistema, ki naj bi nekoč (morda) zamenjal Android in/ali morda tudi ChromeOS. O projektu Fuchsia so pri Googlu nekaj več povedala tudi na zadnji konferenci I/O. Sedaj so v svet splavili še spletno stran www.fuchsia.dev.

  Objavljeno: 2.7.2019 12:00več