Teme - android

 • Ali Google pripravlja tudi Pixel 3 Mini?

  Le nekaj dni pred predstavitvijo nove generacije telefonov Pixel 3, so pri Googlu zopet podžgali namige, da je v pripravi tudi tretji, po vsej verjetnosti manjši Pixel 3. V enem od svojih blogov so objavili fotografije štirih telefonov, od katerih so trije brez dvoma premajhni, da bi bili verjetni. Pri tem se nagajivo sprašujejo »kako majhen je premajhen?« in pri tem odgovarjajo, da bo naslednji telefon vendarle nekoliko večji od teh.

  Objavljeno: 5.10.2018 08:00več
 • Krmiljenje programov na Androidu z glasom

  Google je skoraj dve leti razvijal zanimivo rešitev Voice Access, ki omogoča, da mobilne naprave skoraj v celoti krmilimo zgolj s pomočjo govorjenih ukazov. Čeprav je orodje, ki je pravkar zaključilo beta testiranje, namenjeno v prvi vrsti ljudem s posebnimi potrebami, so možnosti, ki jih ponuja, zanimive tudi za precej širši krog uporabnikov.

  Objavljeno: 3.10.2018 12:00več
 • SwiftKey dobiva možnost prevajanja

  Izredno priljubljena tipkovnica za naprave Android, SwiftKey, dobiva možnost prevajanja v realnem času. To so objavili njeni razvijalci, zanaša se na Microsoftov Translator. Pri Microsoftu so namreč leta 2016 kupili SwiftKey za 250 milijonov dolarjev. Nova različica je že na voljo v Play Store, več o aplikaciji pa si lahko preberete na Microsoftovi strani. Podprtih je dobrih šestdeset jezikov, med njimi je tudi slovenščina.

  Objavljeno: 30.9.2018 09:00več
 • Motorola napovedala telefona One in One Power

  Pri Motoroli, ki je v lasti kitajskega podjetja Lenovo, so napovedali dva nova in zanimiva telefona srednjega cenovnega razreda.

  Objavljeno: 1.9.2018 09:00več
 • Moderni pametni telefoni ranljivi zaradi 30 let starih ukazov AT

  Milijoni pametnih telefonov enajstih različnih proizvajalcev imajo varnostne ranljivosti, ki jih je mogoče izrabiti s posebej prilagojenimi ukazi AT. Raziskovalci z Univerze na Floridi in Univerze Stony Brook ter Samsung Research America so ugotovili, da moderni telefoni še vedno podpirajo prastare ukaze AT (ATtention). Dostopni so prek vrat USB.

  Objavljeno: 28.8.2018 05:00več
 • Kakšen je tretji Googlov telefon?

  Googlov telefon Pixel 3 bo luč sveta ugledal šele oktobra, a pobegle informacije in fotografije nam ponujajo pogled v prihodnost.

  Objavljeno: 25.8.2018 10:00več
 • Galaxy S10 naj bi prinesel veliko spremembo

  Proizvajalec mobilnih procesorjev Qualcomm je nehote izdal veliko skrivnost, procesor Snapdragon 855, ki naj bi poganjal tudi telefon Samsung Galaxy S10, bo omogočal povezavo z omrežji 5G.

  Objavljeno: 25.8.2018 09:00več
 • Vrhunski telefon s povprečno ceno

  Kitajsko podjetje Xiaomi je predstavilo telefon Poco F1, ki bo dobro razburkal vode na trgu cenovno dostopnejših mobilnih naprav.

  Objavljeno: 23.8.2018 08:00več
 • Google na Androidu omogočil preklic poslane pošte

  Google je v zadnji posodobitvi odjemalca elektronske pošte Gmail (8.7) na Androidu omogočil preklic že poslanega sporočila.

  Objavljeno: 22.8.2018 08:00več
 • Neoriginalna Motorola

  Ni še dolgo tega, kar so odgovorni pri Lenovu po nakupu Motorolinega telefonskega oddelka (ki je bil v lasti Googla) optimistično razgrnili svoje načrte o osvojitvi telefonskega Olimpa. Če je podjetje največji proizvajalec računalnikov na svetu, ni razloga, da ne bi z nekaj truda postalo tudi največji proizvajalec telefonov, mar ne? No, kot je med drugimi ugotovil že Microsoft, ob svojem nekajletnem (beri milijardnem) skoku v mobilni svet, temu ni nujno tako.

  Objavljeno: 16.8.2018 10:00več
ph