Objavljeno: 17.11.2006

Fujitsu Siemens VisIT 2006

Fujitsu Siemens Computers (FSC) je v nemškem mestu Augsburg 14. in 15. novembra organiziralo prireditev, na kateri so bile predstavljene smernice podjetja, na ogled pa so bili tudi aktualni izdelki FSC s področju računalništva. Iz Slovenije se je dogodka udeležilo približno 40 poslovnih partnerjev in sodelavcev pred kratkim novoustanovljene slovenske podružnice podjetja FSC (do sedaj so bili del Siemens Slovenija).

Prireditev je bila razdeljena v štiri večje sklope: Digitalni dom, mobilna pisarna, sistemi za podatkovne centre (DDC - Dynamic Data Center) ter splošne rešitve iz področja IT.

Na področju digitalizacije dnevne sobe je največ pozornosti vzbujal sistem Scaleo EV, ki združuje zmogljiv računalnik s podporo tehnologiji Intel VIIV, operacijski sistem Windows XP MCE, celota pa se nahaja v elegantnem in tihem ohišju, primernem za v dnevno sobo.

V oddelku mobilnosti je prevladovalo mobilno povezovanje dlančnikov in prenosnikov v internet. FSC stavi predvsem na UMTS, kar je glede na razširjenost tovrstnih omrežij v Evropi vsekakor dobrodošlo. Tako imajo oz. bodo imeli vsi novejši prenosniki tega podjetja vgrajen vmesnik za povezovanje v omrežja UMTS in tudi pohitrena omrežja HSDPA - vključno z novim, cenovno ugodnim prenosnikom Amino Pro V3525/V345.

Na področju sistemov za hranjenje podatkov so v sodelovanju s številnimi partnerskimi podjetji (Cisco, Intel, Symantec, itd.) prikazali tako strojne kot tudi programske rešitve za varno in skalabilno hranjenje podatkov. Ena bolj pogosto omenjenih besed je tudi energijska učinkovitost - strežnik FSC Primergy RX300 naj bi bil tako opazno varčnejši od podobnih izdelkov konkurence, kar zaradi nižje porabe elektrike za delovanje in hlajenje sistema občutno zmanjša stroške lastništva.

FSC Celsius R540 in R640 sta eni prvih delovnih postaj, temelječi na Intelovem 4- jedrnem procesorju Core Quad. Kljub zmogljivi zasnovi jo odlikuje nadvse tiho delovanje, kar je tudi sicer odlika domačih in poslovnih računalnikov FSC.

V sklopu prireditve je bil organiziran tudi ogled tovarne v Augsburgu, v kateri FSC izdela večino matičnih plošč za njihove računalnike in strežnike. S tem so eno redkih evropskih računalniških podjetij, katerih proizvodnja še ni preseljena v azijske države.

http://www.fujitsu-siemens.com/visit

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji