Objavljeno: 29.6.2021 | Avtor: Jure Forstnerič

Pogled v laboratorij

Preizkusi posameznih računalniških komponent so pri Monitorju v zadnjem desetletju redkejši, a se še vedno z veseljem spustimo v »šraufanje« in meritve zmogljivosti.

Pri preizkusih se običajno povežemo z distributerji, včasih s končnimi prodajalci ali pa s podjetji za stike z javnostjo, ki sodelujejo s katerim izmed proizvajalcev. Tokrat smo se pri preizkusu povezali z distributerjem Acord-92, kjer so nam tudi posodili računalnik, s katerim smo opravili preizkus grafičnih kartic.

Izposojeni računalnik se seveda hvali z zmogljivo sestavo: 12-jedrni procesor AMD Ryzen 9 5900X, 16 GB hitrega pomnilnika DDR4 ter Samsungov pogon SSD tipa NVMe in velikosti 1 TB. Na računalniku smo pognali nekaj standardnih preizkusnih programov, ki lepo pokažejo zmogljivost grafičnih kartic.

Najbolj relevanten je preizkus Time Spy, saj preveri zmogljivost pri uporabi grafične knjižnice DirectX 12. Fire Strike je narejen za knjižnico DirectX 11, Port Royal pa pokaže zmogljivosti Ray Tracing. Preverili smo še zmogljivost kartic v igri Far Cry 5 – ne gre sicer za ravno najnovejši naslov, a po našem mnenju solidno prikaže, kaj lahko v praksi pričakujemo pri današnjih igrah.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji