Naš izbor na Androidu in iPhonu

Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

Android

■ Swype Keyboard

Priljubljena tipkovnica je končno na voljo vsem uporabnikom tržnice Play. Po promocijski ceni en dolar in skupaj s prepoznavanjem govora Dragon Dictation.

■ Mosquito Repellent

Prihaja čas nadležnih nočnih zvokov. Odganjalcev komarjev je na tržnici Play precej. Morda gre res zgolj za placebo, a zdi se, da človeku neslišni zvoki, ki jih oddaja Mosquito Repellent, res delujejo.

■ Mindroid

Spodbujanje ali umirjanje možganov z zvočnimi in vidnimi učinki je v programu Mindroid odlično izvedeno, zato rezultati ob redni rabi ne izostanejo. Slušalke so nujne.

■ GoComics

GoComics uporabniku Androida v vsakem trenutku zagotovi brezplačno dozo priljubljenih satiričnih stripov Garfield, Peanuts, Calvin and Hobbes ter drugih.

■ Biblos

Biblos je mobilni odjemalec prve slovenske spletne knjižnice z elektronskimi knjigami, ki v testnem obdobju posluje le s člani izbranih knjižnic. Drugim bo odprla duri poleti.

■ Punch Quest

Punch Quest je akcijska igra izpod spretnih prstov razvijalske hiše Noodlecake Studios, v kateri z golimi pestmi obračunavamo s pošastmi vseh vrst.

■ Gunman Clive

Slogovno privlačna akcijska igra stare šole Gunman Clive nas prestavi na Divji zahod in nas obuje v škornje revolveraša, ki mora rešiti ugrabljeno županovo hčer.

■ Ice Rage

Svetovno prvenstvo v hokeju se je sicer končalo, a zabavne simulacije priljubljenega športa na ledu kar ne nehamo igrati. Najbolj zabavno je v dvoje!

■ LEGO DUPLO Peekaboo

Igra za mlajše otroke se gre z njimi skrivalnice. Pri malčkih do treh let spodbuja ustvarjalnost in radovednost.

■ Marvel Unlimited

Priljubljeni založnik stripov Marvel v zameno za mesečno naročnino tudi Slovencem ponuja neomejen dostop do bogate, sedemdeset let stare zakladnice grafično opremljenih zgodb.

■ Fixya

Obvezen pripomoček slehernega domačega mojstra se imenuje Fixya. Gre za pravo video enciklopedijo najrazličnejših navodil, ki jih prispeva živahna spletna skupnost.

■ Bang With Friends

Zanimiva premisa programa Bang With Friends uporabniku omogoča, da na družabnem omrežju Facebook označi prijatelje (prijateljice), s katerimi bi rad skočil med rjuhe. Označenci željo vidijo le, če si sami zaželijo isto.

■ SiOL BOX Daljinec

Aplikacija SiOL BOX Daljinec spremeni telefon z Androidom v daljinski upravljalnik obtelevizorske škatle priljubljenega ponudnika spletnih storitev.

■ Hangouts

Google je Talk nadomestil s klepetalnico Hangouts in posodobil neposredno sporočanje v maniri drugih spletnih storitev. Aplikacija deluje uniformno ne glede na napravo, ki jo uporabljamo.

■ Twilight

Zanimiv pripomoček osvetlitev zaslona prilagaja času. Zvečer modro svetlobo zamenja za prijetno oranžno obarvanost, ki poskrbi za očesni pigment melanopsin, ta pa v zameno tvori hormon za zdrav spanec, melatonin.

■ Samsung Smart Switch Mobile

Ozko usmerjena aplikacija bo razveselila lastnike novega Samsungovega telefona Galaxy S4. Podatke iz stare Galaksije prenese z enim samim dotikom. Čarovnijo omogoča NFC.

iPhone

■ EveryTrail

Aplikacija za vse popotnike, kjer si zapišemo pot, ji dodamo fotografije ali video posnetke, na koncu pa si jo lahko delimo z drugimi prek spletne strani EverTrail.com, Facebooka ali Twitterja.

■ Nike+ Running

Najbolj priljubljena aplikacija na AppStoru za tekače uporablja GPS, s katerim si lahko zapisujemo vse podatke o našem teku. Omogoča tudi predvajanje glasbe za dodatno motivacijo med tekom.

■ SkyORB

Enostavna aplikacija za raziskovanje vesolja, SkyORB, vsebuje 3D zemljevid zvezdnega neba, iskalnik, sončno uro, tudi neba ob različnih časih in v različnih krajih.

■ Napovednik

Aplikacija, v kateri so na voljo sporedi za glasbene in gledališke predstave, kino sporedi, tudi podatki o različnih razstavah in podobno.

■ iSeismometer

Zabaven program, ki ob pomoči tipal v iPhonu meri tresenje podlage. Položimo ga lahko, denimo, na pisalno mizo, in merimo, kako naše tipkanje vpliva na tresenje površine.

■ Google+ Hangouts

Google je svojo storitev Google Talk preoblikoval v Google Hangouts, kjer je poudarek na pogovoru med več uporabniki hkrati.

■ Iron Man 3

V kino je ravno prišel novi film z junakom Iron Manom, v igri pa prevzamemo vlogo glavnega heroja in se borimo v valovi nasprotnikov, obenem pa se izogibamo nevarnostim na poti.

■ Portos Dictionary

Serija dvanajstih slovarjev za prevajanje iz slovenščine v različne druge jezike (in nasprotno). Omogoča aktivno iskanje med tipkanjem besede, iskanje s poljubnimi znaki, deluje pa brez povezave v splet.

■ Shopping at DealExtreme

Računalnikarji kar radi nakupujemo na spletni strani DealExtreme, saj ponuja velikansko izbiro cenejših tehničnih reči – aplikacija pa olajša brskanje in nakup po telefonu.

■ Checkmark

Aplikacija za zapisovanje različnih opravil, na katere ne smemo pozabiti. Omogoča razvrščanje po različnih področjih (nakupi, služba itd.), dodajamo lahko tudi lokacijo, stike itd.

■ Ultraviolet ~ UV Index

Lepa in preprosta aplikacija, ki nam prikaže trenutni ali napovedani UV Indeks za našo (ali katerokoli drugo) lokacijo, zraven pa je tudi opis oziroma obrazložitev indeksa.

■ 3R – več kot odpadki

Aplikacija Okoljskega Raziskovalnega Zavoda vsebuje informacije o recikliranju, zraven pa tudi zemljevide za krajevne zbirne centre.

■ Gorski Priročnik

Program za planince z napotki pred pohodom in med njim. Obsega seznam gorskih koč (tudi na zemljevidu) in zna uporabnika obvestiti, kdaj mora končati izlet zaradi bližajoče se noči.

■ National Geographic City Guides

Zelo lepa aplikacija, v kateri so združeni vodniki za Pariz, London, Rim in New York. Vsebuje vodene sprehode, priljubljene destinacije, fotografije itd.

■ Downhill X

Adrenalina polna igra, v kateri z rolko drvimo po klancu navzdol v lovu za čim boljšim časom – seveda pa moramo paziti, da ne končamo v jarku ob cesti.

■ Poli: Mad Jungle

V prisrčni igrici moramo Slončku Poliju pomagati, da varno prečka džunglo – na poti je kar nekaj ovir, med drugim tudi opice in žirafe.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji