Objavljeno: 25.2.2014 | Avtor: Anže Tomić | Teme: zlati Monitor

Motorola Moto G

Motorola je s telefonom Moto X skušala poseči po višjih delih trga in je boj v cenejšem razredu prepustila modelu Moto G. Začne se s ceno – model z 8 GB »diska« prek angleškega in nemškega Amazona stane le 190 evrov. Dejansko je telefon anomalija, saj glede na ceno in zmogljivost nima konkurence.

Moto G za malo denarja ponuja zavidanja vredne tehnične zmogljivosti, saj ga poganja štirijedrni 1,2 GHz procesor, temu pa pomaga gigabajt pomnilnika in vse skupaj upravlja z Androidom 4.4.2. Slednji je takoj ob prvem vklopu nadomestil različico 4.3 in je glede na minimalno Motorolino preobleko pričakovati, da bodo novejše različice Androida na Moto G prihajale v zglednem času. Zaslon v diagonalo meri 4,5 palca in se ponaša z ločljivostjo 1280 × 720 pik, to je za tako poceni telefon čudež. Največje razočaranje je tako fotoaparat, ki s tipalom, ki ima 5 megapik, dela le povprečne slike. Res gre še vedno za fotografije, ki so svetlobna leta pred fotografijami telefonov, ki jih brez vezave dobimo po enaki ceni, a vsaj tipalo z 8 megapikami ne bi škodilo. Izkušnja pri uporabi je tekoča in na omejitev naletimo le takrat, ko od pomnilnika zahtevamo preveč, to pa se ne zgodi pogosto. Zunanjost je všečno oblikovana in izdelana iz materialov, ki ne puščajo cenenega vtisa. Zadnjo stranico je sicer mogoče umakniti, a lahko vstavimo le kartico SIM, saj baterije ni mogoče zamenjati.

Google je takšno strojno opremo po tako nizki ceni dostavil le zato, ker s tem telefonom nima dobička. Ker je Google Motorolo prodal Lenovu, je treba povedati, da takšnega telefona najbrž ne bomo več videli. Konkurenca se tega lahko le veseli.

Motorola Moto G

Cena: 190 EUR s poštnino na amazon.co.uk in amazon.de.

✓    Strojna moč, izdelava.

✗    Pri tej ceni nič.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji