• Lexmark X9350

  V času, ko prenosni računalniki pospešeno lovijo namizne računalnike, postajajo odvečni kabli vse bolj nadležni. No, tako vsaj menijo v Lexmarku, kjer so pred kratkim predstavili novo večnamensko napravo, model X9350, ki ima tudi brezžični vmesnik Wlan (ta deluje v omrežjih 802.11b in g). Vmesnik se sicer dobro odnese, le ob prvi namestitvi gonilnikov ga moramo priključiti na računalnik prek vmesnika USB.

 • Brother DCP-540CN in Brother MFC-440CN

  Brother je posodobil svojo paleto večnamenskih naprav. Med novostmi sta tudi modela DCP-540CN in DCP-440CN. Razlika med njima je minimalna - drugi ima vgrajen tudi faks. Po obliki malce spominja na starejše naprave istega izdelovalca, predvsem izstopa njegova majhna višina - z osemnajstimi centimetri je med nižjimi. Tudi sicer je odlično oblikovan, zelo lepo se poda na polico, tudi masa osem kilogramov ni pretirana. Pozornost so namenili tudi kablom; tisti za napajanje se priključi na levi strani naprave, medtem ko se omrežni kabel (ali tisti za priklop prek USB) priključi znotraj samega stroja. To rešitev poznajo tudi nekateri starejši Brotherjevi modeli, deluje pa tako, da dvignemo zgornji del naprave kot nekakšen pokrov, notri pa vidimo USB in omrežni priključek, do zadnje strani pa vodi kanal, prek katerega speljemo kabel. To pomeni, da lahko tiskalnik postavimo skoraj povsem ob kakšno steno. Kartuše vstavimo v prostor na sprednji desni strani, zanimivo pa je, da se ne premikajo z glavo tiskalnika, kakor je sicer v navadi, temveč so z njo povezane prek cevčic.

 • Brother MFC-5440CN

  Še ena iz Brotherjeve družine večnamenskih naprav, ki je malce starejša od dvojčkov MFC-440CN in DCP-540CN. Iz imen lahko sklepamo, da je predvsem primerljiva z modelom MFC-440CN, kar pomeni, da premore tudi faks. Ima tudi omrežni priključek in avtomatični podajalnik listov, uporaben pri kopiranju dokumentov z več listi.

 • Samsung ML-2570

  Samsungov nov črno-beli laserski tiskalnik, model ML-2570, je namenjen domačim uporabnikom in manjšim delovnim skupinam, ki potrebujejo preprost tiskalnik po zmerni ceni. Tiskalnik razmeroma kompaktnih mer je opremljen z USB in vzporednim vmesnikom; to pomeni, da bo svoj prostor našel predvsem na pisalnih mizah.

  Objavljeno: 12.7.2007 02:17 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Junij 2007 | Teme: nenehni testi
 • Canon Pixma MP600

  In še zadnji manjkajoči člen v verigi novih Canonovih modelov - Pixma MP600. Tisto, kar so nekoliko šibkejšemu modelu MP510 odvzeli (v primerjavi s predhodnikom), so MP600 pustili. To je nekako prepoznavno tudi iz samega imena, saj opazimo, da je Pixma MP600 edini tiskalnik v novi prenovljeni seriji, ki v številčni označbi modela nima desetice in naj bi torej bil (po)poln.

 • Canon Pixma MP160

  V poplavi Canonovih novosti so majhno osvežitev privoščili tudi najosnovnejši Canonovi večnamenski napravi. Canon Pixma MP160 tako izhaja iz modela Pixma MP150. Med modeloma v resnici ni bistvenih razlik - nekoliko v hitrosti in zmogljivosti, oblika (če zanemarimo drugi odtenek barve ohišja) in sama funkcionalnost pa ostajata enaki.

 • Canon Pixma MP460

  Izboljšana različica Canona Pixma MP450 je model Pixma MP460. Od predhodnika je "pobral" skoraj vse lastnosti, od lepotnih (razen odtenka) do zmogljivosti. Canon Pixma MP460 je najzmogljivejša večnamenska naprava, ki še uporablja le dve kartuši, barvno in črno (močnejši modeli uporabljajo štiri ali pet ločenih kartuš). Če ga primerjamo z modelom MP180, je očitna višja hitrost, v kakovosti odtisa pa skorajda ne bomo našli razlike.

 
 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji