Teme - TV

 • Netflix zmaguje

  Ko je Netflix v začetku leta svoje storitve začel tržiti po celem svetu, tudi pri nas, je hkrati napovedal vojno ponudnikom storitev VPN, s katerimi je od kjerkoli mogoče gledati ameriško različico tega spletnega video servisa. VPNji so priljubljeni predvsem zato, ker je edino ameriški Netflix »tisti pravi«, kjer je izbira video vsebi taka, da je uporabnikom zanimiva, povsod drugje je pač omejena. Tudi (in še posebej) pri nas.

  Objavljeno: 20.10.2016 12:00 | Teme: video, TV
 • Apple z resničnostnim šovom

  Apple se podaja v ustvarjanje TV vsebine. Skupaj s Prospect Productions (The Biggest Loser in Master Chef) bodo snemali resničnostni šov Planet of the Apps, v katerem bodo sodelovali in tekmovali izbrani razvijalci aplikacij za operacijske sisteme macOS, iOS, tvOS in watchOS. Poleg dragocenega časa v središču pozornosti se bodo najboljši potegovali za sredstva do višine desetih milijonov ameriških dolarjev ter mesto med najbolj izpostavljenimi programskimi izdelki na tržnici App Store. Za sodelovanje pri šovu bodo izbrali sto najbolj zanimivih razvijalcev, rok za prijavo je 26. Avgust.

  Objavljeno: 15.7.2016 08:00 | Teme: apple, TV
 • Tuje pretočne storitve z domačo vsebino?

  Evropska unija pripravlja spremembe, ki bi ponudnike pretočnih vsebin izenačile s klasičnimi televizijskimi hišami. Po novi regulativi bi Netflix, Amazon in druščina morali v katalog umestiti vsaj 20 odstotkov evropskih vsebin ter jih istočasno enakovredno promovirati na spletnih straneh in v mobilnih aplikacijah. Prav tako jim ne uide finančni prispevek, namenjen produkciji lokalnih vsebin, kakršnega že dalj časa plačujejo evropske TV hiše.

  Objavljeno: 21.5.2016 10:00 | Teme: TV
 • Samsung pripravlja Tizen 3.0

  Po nekaj letih neaktivnosti Samsung pripravlja novo veliko nadgradnjo odprtokodnega operacijskega sistema Tizen 3.0. Načrte se razgrnili na nedavni razvojni konferenci v San Franciscu, končna različica pa bo menda nared že septembra.

  Objavljeno: 4.5.2016 01:00 | Teme: samsung, operacijski sistem, mobilni, TV
 • Prva 360-stopinjska TV oddaja

  Avtorji priljubljene angleške TV nanizanke BBC Click, ki že od leta 2000 poroča o zanimivostih in novostih s področja tehnologije in znanosti, so ustvarili najbrž prvo celovito epizodo kake od priljubljenih oddaj v 360-stopinjski video tehniki. Click 360 so objavili kar na YouTubeu, večina pa si jo lahko ogleda v spletnem brskalniku. Redki srečneži tudi s čeladami in prikazovalniki za navidezno resničnost, ki so pravzaprav glavna tarča projekta.

  Objavljeno: 12.3.2016 01:00 | Teme: navidezna resničnost, video, TV
 • LG z ločljivostjo 8K

  LG je predstavil prvi televizor z ločljivostjo 8K. Model UH9800 se bo ponašal z ekranom v velikosti 98-ih palcev, ki bo prikazal sliko z ločljivostjo 7680 × 4320 pik. Glede na soroden Sharpov TV, ki stane 117.000 evrov, LGjeva pošast ne bo poceni. Ker potencialnih strank zaradi visoke cene ne bo veliko, so pri korejskem podjetju prenovili linijo 4K modelov. Seriji UH8500 in UH9500 bosta med drugim podpirali barvno paleto Color Prime Plus, prikaz slike High Dynamic Range (HDR) in črnine True Black. Televizorje bo poganjal poenostavljen operacijski sistem webOS 3.0, medtem ko bo serija UH9500 imela tudi izredno tanko, pol centimetra debelo oblikovanje, in (kljub temu) močne zvočnike Harman/Kardon. Cen niso razkrili.

  Objavljeno: 3.1.2016 15:00 | Teme: LG, TV, televizor
 • Največkrat piratizirana serija leta 2015

  Game of Thrones je četrto leto zapored pričakovano postala najbolj piratizirana televizijska serija leta 2015. Nadaljevanka televizijske hiše HBO se je po poročanju spletišča TorrentFreak okronala s štirinajstimi milijoni in pol prenosov. Drugi so bili s sedmimi milijoni živi mrtveci Walking Dead, tretji s štirimi milijoni in pol geniji iz humoristične serije The Big Bang Theory. Zaskrbljujoč je podatek, da si je finale serije Igra prestolov po uradnih kanalih ogledalo dvakrat manj ljudi, kot jih je datoteko z zadnjim delom pete sezone preneslo s spleta. HBO se težave zaveda, zato bo premiera letošnje sezone istočasno predvajana v stosedemdesetih državah po svetu.

  Objavljeno: 29.12.2015 01:00 | Teme: piratstvo, TV
 • Jabolčna televizija, četrtič

  Apple kani oktobra prenoviti linijo obtelevizorskih naprav Apple TV. Četrta generacija predvajalnika bo dražja od predhodnika, namesto sedemdeset ameriških dolarjev bo zanjo treba odšteti osemdeset zelencev več. V boj s konkurenčnimi napravami, v prvi vrsti z Googlovim Chromecastom, se bo Apple spustil z dvojedrnim procesorjem A8, ločeno tržnico App Store, glasovnim nadzorom Siri ter posodobljenim daljinskim upravljalnikom, ki bo znal prepoznati kretnje, sprejemal dotik in glasovne ukaze. Za nameček v Cupertinu pripravljajo lastno storitev pretočnega videa, ki jo bodo splavili na začetku prihodnjega leta in bi naj vsaj v ZDA resno ogrozila prevlado kabelskih operaterjev in Netflix.

  Objavljeno: 31.8.2015 07:00 | Teme: apple, TV
 • Anglija prva s televizijo v ločljivosti 4K

  BT je napovedal, da bo naročnikom paketa Infinity od avgusta na voljo kanal Sport Ultra HD. Gre za prvi televizijski program v Evropi, ki bo oddajal z ultra visoko ločljivostjo 4K. Poleg zadostne pasovne širine in ustreznega televizorja bodo naročniki potrebovali še poseben digitalni sprejemnik, ki ga bo zagotovil BT. Poteza je uperjena v velikega tekmeca na britanskih tleh, televizijsko hišo Sky, ki je običajno prva na trgu s tovrstnimi novostmi. Največjo bitko rivala bijeta prav na športnem področju, zato ne čudi, da bo prva vsebina v štirikratni visoki ločljivosti, predvajana na programu BT Sport Ultra HD, dobrodelna nogometna tekma Community Shield.

  Objavljeno: 10.6.2015 07:00 | Teme: 4K, TV
 • Štir'ka

  4K je kratica, ki bo letos prevladovala v svetu potrošniške in zabavne elektronike. Gre za tehnologijo oziroma ločljivost, ki prinaša novo razsežnost na področje kakovosti prikaza slike. Ultra visoka ločljivost pa ne obvladuje le sveta televizorjev in kinematografov, temveč tudi svet digitalnih fotoaparatov, kamer in celo pametnih mobilnih naprav.

  Objavljeno: 27.1.2015 | Avtor: Miran Varga | Monitor Februar 2015 | Teme: TV

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

44GtTRq9vUM

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji