Objavljeno: 28.10.2014 | Avtor: Boris Šavc | Monitor November 2014 | Teme: android, TV

Televizija na Androidu (brez interneta)

Gledanje televizije na poti je danes stalnica. Poplava tablic in mobilnih telefonov je naredila svoje, zato se nam le redko zgodi, da zamudimo najljubšo oddajo ali prenos težko pričakovanega športnega dogodka. Izpad televizijskega fiksa največkrat povzroči odsotnost interneta. V uredništvo je prispel majhen košček plastike, ki reši tudi to težavo.

Chameleon PadTV je sprejemnik DVB-T za telefone in tablice z operacijskim sistemom Android. Paketu, ki je prispel v uredništvo, so bile priložene tri antene, vsakdanji rabi na poti je namenjena žična, sprejemu, ko je naprava položena na mizo, izvlečna paličasta, slabemu signalu pa podaljšana, ki omogoča dostop do TV kanalov tudi na slabo pokritih območjih. PadTV za delovanje potrebuje operacijski sistem Android 4.1 (ali novejši), napravo, ki podpira priključek USB OTG (On-The-Go), ima dvojedrni procesor in naložen program PadTV HD. Slednjega si brezplačno prenesemo iz Googlove trgovine Play. Slovenščine program za zdaj še ne pozna, a je v pripravi samostojna programska datoteka APK, za katero skrbi uvoznik zanimivega izdelka. Kasneje je v načrtu tudi posodobitev aplikacije, ki bi našo materinščino že privzeto vsebovala in bi bila na voljo kot izbira v samem programu.

Prvi korak po zagonu aplikacije PadTV HD je iskanje razpoložljivih kanalov, ki jih program poišče samodejno (Channel Scan). Najdenih kanalov ročno ne moremo urejati, lahko pa ustvarimo svoj seznam priljubljenih TV programov. Aplikacija med drugim omogoča izbor jezika, podpira elektronski programski vodnik (EPG) ter različne načine prikaza slike (16 : 9, 4 : 3). V standardni ločljivosti sta podprta formata MPEG-2 in MPEG-4, slednji tudi v HD, čeprav za zdaj prebavi le programe, ki oddajajo v ločljivosti 720p. Programerji sicer pridno delajo tudi na dekodiranju 1080p, a rezultatov njihovega dela zaenkrat nismo mogli preizkusiti. Dobrodošla zmožnost aplikacije PadTV je snemanje predvajanih vsebin, ki jih po potrebi shranimo bodisi v interni pomnilnik bodisi na kartico mikro SD.

Chameleon PadTV najde in predvaja tudi programe HD.

Chameleon PadTV najde in predvaja tudi programe HD.

Samodejno iskanje razpoložljivih kanalov nam olajša začetek uporabe zanimivega pripomočka.

Samodejno iskanje razpoložljivih kanalov nam olajša začetek uporabe zanimivega pripomočka.

Aplikacija podpira elektronski programski vodnik (EPG).

Aplikacija podpira elektronski programski vodnik (EPG).

V celoti je Chameleon PadTV soliden izdelek za ozek krog ljudi. V povezanem svetu take domislice pač težko najdejo prostor pod soncem. Ker spletne televizije in druge video vsebine prek mobilnega interneta delujejo povsem spodobno, za namenske pripomočke ni velikega zanimanja. Svoje prispevajo še ubožen nabor programov, zapletena raba in slabe spremne aplikacije. PadTV HD ni izjema, deluje precej počasi, obenem pa se nam je program na telefonu Samsung Galaxy S5 večkrat nepričakovano zaustavil.

Chameleon PadTV

Digitalni TV sprejemnik DVB-T za telefone in tablice z operacijskim sistemom Android.

Prodaja: www.vsezamobi.com

Cena: 40 EUR.

✓    Gledanje televizije brez internetne povezave.

✗    Hroščata aplikacija, telovadba z antenami.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji