Teme - konferenca

  • Konferenca GoDigital 2023 v znamenju podatkov in umetne inteligence

    6. konferenca GoDigital v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije, Združenja za informatiko in telekomunikacije (ZIT), je podjetjem in strokovni javnosti ponudila vpogled v dogajanje, napovedi in predvsem povratno mnenje o prvih uspešnih vpeljavah umetne inteligence v poslovne namene. Na konferenci je združenje ZIT tudi razglasilo najboljši digitalni projekt leta. Prvo nagrado je prejel projekt Frodo AI podjetja Medius, ki nazorno prikazuje prednosti uporabe umetne inteligence pri preprečevanju prevar v zavarovalništvu.

    Objavljeno: 15.11.2023 18:00 | Teme: konferenca, umetna inteligenca, upravljanje podatkov, Slovenija, EU, GZS/ZIT
  • NTK 2023 - v znamenju umetne inteligence in iskanja priložnosti

    Konec septembra se je v Portorožu odvijala tradicionalna Microsoftova NT Konferenca, ki še naprej velja za enega poglavitnih IT dogodkov v Sloveniji. Selitev dogodka iz pomladnega na jesensko obdobje se je vnovič potrdila kot posrečena poteza, tako iz vsebinske plati, kot tudi udeležbe. Microsoft je sicer veliko novosti predstavil konec pomladi, preko poletja (Build) in v prvih dneh jeseni, tako da je bilo zopet dovolj gradiva za dve glavni skupini obiskovalcev, ki jih je bilo letos skoraj 1.800.

    Objavljeno: 2.10.2023 16:00 | Teme: konferenca, microsoft
  • Google I/O v znamenju umetne inteligence

    Po pričakovanjih je Google svojo razvojno konferenco Google I/O izdatno povezal s svojimi prizadevanji na področju umetne inteligence. Ker je jih je konkurenca v zadnjih mesecih na tem področju nekoliko prehitela, zdaj na vse načine želijo dokazati, da so še vedno kompetenten, morda celo vodilen ponudnik na tem področju.

    Objavljeno: 11.5.2023 08:00 | Teme: konferenca, google, umetna inteligenca, strojno učenje, Gmail, iskalnik, oblak
  • NT Konferenca 2022 v znamenju družbenih sprememb in digitalne transformacije

    V Portorožu se je zadnje dni septembra odvijala že 27. NT Konferenca, ki je eden od osrednjih tehnoloških in poslovnih dogodkov s področja informacijskih tehnologij v naših prostorih. V ospredju so bile teme, kot so okrevanje gospodarstva, digitalna transformacija, pa tudi prilagajanje na nove geopolitične, ekonomske in celo varnostne razmere v svetu.

    Objavljeno: 11.10.2022 | Teme: konferenca
  • Amazon re:Invent 2021

    Amazon je na konferenci re:Invent predstavil novosti, ki so povezane s storitvami v oblaku AWS. Med ostalim so se odločili, da se bodo v prihajajočem obdobju posvetil strankam, ki uporabljajo mainframe računalnike. Cilj je seveda, da strankam pomagajo prenesti zgodovinske aplikacije na storitve v oblaku. V okviru storitev AWS Mainframe Modernization nudijo dve možnosti. S prvo upravljano storitvijo strankam pomagajo prenesti stare aplikacije napisane tipično v Cobolu v modernejše aplikacije napisane v Javi.

    Objavljeno: 5.12.2021 07:00 | Teme: Amazon, oblak, konferenca
  • NT Konferenca 2021 v znamenju šolstva in izobraževanja

    Konec septembra se je v Portorožu vnovič odvijala tradicionalna Microsoftova NT Konferenca, ki je bila tokrat nekaj posebnega. To je bil eden prvih IT dogodkov v zadnjih dveh letih, ki se je odvijal v živo, pa čeprav pod strogimi zdravstveno-varnostnimi pogoji, ki jih narekuje epidemija. Kapo dol organizatorjem za vztrajnost, pa tudi za uveljavitev ukrepov na način, da so bili resnici na ljubo zelo malo moteči za obiskovalce.

    Objavljeno: 28.9.2021 12:00 | Teme: microsoft, konferenca
  • Gartner napoveduje sestavljivo prihodnost

    Podjetja, ki želijo biti odporna na spremembe na trgu, pa tudi na nepredvidene dogodke, morajo objeti in posvojiti koncept sestavljivega poslovanja. S tem so pri Gartnerju v poslovni svet informatike uvedli nov izraz (composable business), ki morda najbolje odraža trenutno stanje in izzive, s katerimi se danes soočajo podjetja. Koncept, ki ponavljaja in še nadgrajuje dosedanje strategije in ob tem nudi tako odpornost, kot tudi agilnost.

    Objavljeno: 16.11.2020 08:00 | Teme: Gartner, konferenca, poslovanje
  • IBM stavi na umetno inteligenco in hibridini oblak

    IBM je ne letni konferenci Think prikazal novo vizijo razvoja, prvič pod okriljem novega direktorja Arvinda Krishne. V svojem nagovoru je poudaril, da IBM vidi prihodnost informacijske tehnologije in storitev v umetni inteligenci in hibridnih oblakih, kjer je IBM doslej bil vsekakor v ospredju. Na primer z rešitvijo IBM Watson.

    Objavljeno: 19.6.2020 08:00 | Teme: IBM, konferenca, oblak, umetna inteligenca, virtualizacija
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji