Teme - konferenca

 • Microsoft v znamenju oblaka in umetne inteligence

  V Portorožu je konec maja potekala vsakoletna konferenca NTK, na kateri si je bilo moč osvežiti znanje in poznavanje številnih rešitev, ki jih v današnjih časih ponuja Microsoft, pa tudi širša partnerska skupnost. Konferenca NTK si resnično zasluži atribut »tradicionalna«, saj je to že 24. po vrsti, a nič ne kaže, da bi za dogodek zanimanje pojenjalo. Še vedno velja za nekakšen nacionalni kazalnik utripa v sektorju IKT, na katerem sta izmenjava mnenj in druženje vsaj tako pomembna kot sama tehnologija.

  Objavljeno: 23.5.2019 09:00 | Teme: dogodki, microsoft, konferenca
 • Novi Pixel 3a, Nest Home Max in Android 10

  V množici novosti, ki se obetajo na osnovi umetne inteligence na konferenci I/O 2019, je Google predstavil tudi nekaj novih strojnih izdelkov, s katerimi želijo osvojiti širši krog uporabnikov kot doslej.

  Objavljeno: 8.5.2019 10:00 | Teme: google, konferenca, pametni telefon, android
 • Google I/O 2019: novosti v znamenju varnosti in umetne inteligence

  Google je na razvojni konferenci I/O kot vsako leto predstavil kopico novosti, ki se tičejo skoraj celotne plate izdelkov in storitev družbe. Zanimivo je, da večina novosti izhaja iz napredka na področju umetne inteligence, strojnega učenja in koncepta digitalnih pomočnikov kot glavnega orodja prihodnosti, prek katerega bomo komunicirali z digitalnimi storitvami.

  Objavljeno: 8.5.2019 10:00 | Teme: google, konferenca
 • Microsoft Build 2019

  Microsoft je v svojem domačem Seattlu gostoval konferenco Build, ki je načeloma namenjena razvijalcem programske opreme. Toda konferenca vsako leto postreže tudi s številnimi najavami novih tehnologij in funkcionalnosti za Microsoftove izdelke, ki jih nato uporabljamo v poslovnem in domačem okolju, tako na namizju, kot v oblaku. S tem skušajo zadržati interes javnosti, v prvi vrsti seveda programerjev, da še naprej uporabljajo in razvijajo izdelke okoli Microsoftovih tehnologij.

 • Computex 2018 – razkazovanje mišic namiznih procesorjev

  Vsakoletna razstava Computex, ki jo prirejajo na Tajvanu, je zdaj že nekako tradicionalno posvečena računalniški železnini, ključni proizvajalci procesorjev tam tudi najavljajo nove generacije izdelkov.

  Objavljeno: 6.6.2018 14:00 | Teme: konferenca, procesor, Intel, amd, ARM, Asus
 • Microsoft Build 2018

  Microsoft je vsakoletni konferenci za razvijalce Microsoft Build razkril obilico novosti, s katerimi želijo navdušiti obstoječe in bodoče uporabnike Microsoftovih storitev in rešitev.

  Objavljeno: 12.5.2018 08:00 | Teme: microsoft, konferenca, razvojna orodja
 • Konferenca NTK 2017

  V Portorožu se je sredi maja odvijala tradicionalna Microsoftova letna konferenca NTK, zdaj že kar 22-tič po vrsti. Format in vsebina konference so že dobro znana skoraj vsem, ki se v Sloveniji ukvarjajo z informacijsko tehnologijo, tako s strani končnih uporabnikov, v prvi vrsti podjetij, katerim je konferenca tudi namenjena, kot poslovnih partnerjev.

  Objavljeno: 18.5.2017 01:00 | Teme: microsoft, konferenca
 • Prva mednarodna Bitcoin konferenca v Sloveniji

  Od enajstega do dvanajstega septembra bo v ljubljanskem hotelu Slon potekala prva mednarodna Bitcoin konferenca v Sloveniji. Pet let po pojavu decentralizirane kriptografske valute, ki omogoča hitre transakcije z zanemarljivimi transakcijskimi stroški, bodo v Slovenijo prispeli strokovnjaki s celega sveta in predavali o prihodnosti Bitcoina ter poslovnih priložnostih, ki jih alternativna denarna enota ponuja. Osrednji cilj konference je izobraževanje uporabnikov, saj valuta še vedno vzbuja precejšnje nezaupanje med širšo publiko. Krivico bodo med drugim skušali popraviti s predstavitvijo uspešnih poslovnih praks v Bitcoin ekonomiji.

  Objavljeno: 8.8.2014 05:00 | Teme: konferenca, Bitcoin
 • Omrežja prihodnosti - Trideseta delavnica o telekomunikacijah VITEL 2014

  Ta teden je na Brdu pri Kranju potekala jubilejna, trideseta delavnica o telekomunikacijah VITEL z naslovom Omrežja prihodnosti. Elektrotehniška zveza Slovenije  prireja delavnice VITEL (Viable Telecommunications) že od leta 1992, pred tem so se v prejšnji državi imenovale YUTEL. Na tokratni dvodnevni delavnici smo slišali dva ducata predavanj na temo nadaljnjega razvoja fiksnih in mobilnih internetnih omrežij. Evropska digitalna agenda 2020 predvideva, da bodo do leta 2013 vsi prebivalci imeli osnovno širokopasovno povezavo in da bodo do leta 2020 vsi imeli hitrosti nad 30 Mb/s, in 50% uporabnikov hitrosti nad 100 Mp/s. Zaradi hitrega razvoja mobilnih omrežji (tehnologija LTE) v nekaj letih tudi ne bo več razlike med fiksnimi in mobilnimi priključki in s tem tudi ne bo razlike med aplikacijami na enih in drugih priključkih. Pri tem bo še posebej treba paziti, da morebitne tehnične omejitve ne bodo ogrozile nevtralnosti interneta, ki je igrala ključno vlogo pri njegovem razvoju. 

  Objavljeno: 15.5.2014 09:00 | Teme: brezžično, ethernet, dogodki, konferenca
 • Konferenca odprtokodnih rešitev

  V petek, 25. aprila, se bo staro novomeško jedro prelevilo v središče odprtokodnega znanja. Konferenco OpenWay združno prirejajo Mozilla Slovenija, StartUP Novo mesto in Fakulteta za informacijske študije. Na enodnevnem dogodku ne bo manjkalo delavnic, predavanj in tudi zabave. Organizatorji so prijave že odprli, svoj sedež in / ali dodatne informacije o dogodku pa dobite na spodaj navedeni spletni strani.

  Objavljeno: 27.3.2014 01:00 | Teme: odprta koda, konferenca

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

44GtTRq9vUM

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji