Teme - EU

 • Evropa hoče zaprt internet, ZDA besne

  Ameriška agencija za trgovino (USTR) je konec minulega tedna izdala poročilo o spoštovanju trgovinskih sporazumov na področju telekomunikacij, v katerem je pošteno okrcala Evropo zaradi njenih želja po lastnem internetu. ZDA poudarjajo, da bi lahko kakršnikoli ukrepi v tej smeri povzročili neupravičeno izključevanje tujih ponudnikov storitev.

  Objavljeno: 9.4.2014 05:00več
 • Konec mobilnega gostovanja po EU?

  S prvim julijem se bodo ponovno znižale cene za mobilno gostovanje znotraj Evropske Unije, v pripravi je tudi uredba, ki bi cene gostovanja izenačila s cenami znotraj držav. O uredbi bodo danes glasovali v pristojnem odboru evropskega parlamenta, če bo potrjena bodo o njej v parlamentu predvidoma glasovali tretjega aprila.

  Objavljeno: 18.3.2014 12:00več
 • Evropa zaostruje varnostno politiko

  Evropski parlament je sprejel dopolnitev direktive, ki prinaša strožje kazni za spletne kriminalce. V primerjavi s prvotno direktivo iz leta 2005 ta precej bolj natančno naslavlja specifična kriminalna dejanja in zanje odreja specifične strožje kazni.

  Objavljeno: 5.7.2013 01:00več
 • Nova preiskava proti Googlu

  Google je deležen nove preiskave poslovne prakse v Evropski uniji, tokrat zaradi svojega početja na področju operacijskega sistema Android. Formalno pritožbo je vložila skupina podjetij z imenom FairSearch, v kateri so Microsoft, Nokia, Oracle in drugi.

  Objavljeno: 10.4.2013 01:00več