Objavljeno: 11.3.2024 11:00 | Teme: windows, microsoft, Windows 11, EU

Vse spremembe operacijskega sistema Windows, ki jih Microsoft uvaja zaradi evropskega akta DMA

Microsoft uvaja v Evropi spremembe operacijskega sistema Windows, družabnega omrežja LinkedIn, brskalnika Edge in iskalnika Bing, da bi zadostil zahtevam evropske uredbe o digitalnih trgih DMA. 

Microsoft je uskladitve z evropsko zakonodajo napovedal že novembra 2023, zdaj pa so spremembe, ki izboljšujejo zasebnost uporabnikov in jim omogočajo večji nadzor nad njihovimi podatki, stopile v fazo izvajanja. Ključne spremembe vključuje aprilska nadgradnja operacijskega sistema Windows, ki bo omogočala standardno odstranjevanje brskalnika Edge in iskalnika Bing, tuji razvijalci pa bodo z njo lahko ponudili funkcionalnost iskanja s pomočjo polja v opravilni vrstici ne glede na privzeti spletni brskalnik. Microsoft bo zagotovil, da podatki, zbrani iz tujih aplikacij za namene telemetrije, diagnoze napak ali hroščev, ne bodo uporabljeni v konkurenčne namene. Podjetje bo uporabnikom tudi ponudilo nove zaslone za potrjevanje soglasij, kjer jim bo ponujena možnost združevanja podatkov Windows z drugimi Microsoftovimi storitvami in izdelki.

Uporabniki družabnega omrežja LinkedIn bodo lahko prekinili povezavo svojih osnovnih izkušenj z drugimi storitvami, kot so zaposlitvene, trženjske in izobraževalne vertikale, pri čemer bo personalizirana uporabniška izkušnja zavestno okrnjena. Za pooblaščene aplikacije in neprekinjeno prenašanje osebnih podatkov z družabnega omrežja LinkedIn bodo na voljo novi programski vmesniki API.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

z.novak49 | 11.3.2024 | 16:08

Zastonj reklama. V zadnji posodobitvi mi je izbrisano: MS Office 2021(zakonski kupljen) in mi dal Office 365, seveda limitiran, Google brskalnik, ki je zamenjan z Edge, izbrisal mi je Audacity, CyberLink PowerDirector in VideoLan, mogoče še kaj, ampak to je bilo za moje pojme dosti in preveč, tako da je avttomatsko posodabljanje od sedaj naprej izključeno. Brisanje programov je brez najave, ali obvestila o mogočem brisanju.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji