Teme - družabna omrežja

 • Kako je WhatsApp ustoličil novega brazilskega predsednika

  Pred dvema tednoma so Brazilci za novega predsednika izvolili skrajno desnega politika Jairja Bolsonara. Da je zmagal človek, ki je znan predvsem po seksističnih, nacionalističnih, ksenofobičnih in homofobičnih izjavah, ima med vsemi mediji največjo zaslugo WhatsApp. To so bile prve brazilske volitve, ki se niso dobile po televiziji, temveč po družbenem omrežju.

  Objavljeno: 13.11.2018 05:00več
 • Instagram z daljšimi video posnetki

  Pri Instagramu so predstavili storitev, imenovano IGTV, s katero bodo ustvarjalcem omogočali objavo video posnetkov, dolgih tudi do ene ure.

  Objavljeno: 21.6.2018 12:00več
 • Instagram bo podpiral do uro dolge video posnetke

  Čedalje bolj priljubljeno družbeno omrežje Instagram, ki je v lasti Facebooka ima v svoji ponudni precejšnjo omejitev – uporabniki lahko objavljajo video posnetke, ki niso daljši od 60 sekund. Toda to se utegne v kratkem močno spremeniti.

  Objavljeno: 7.6.2018 06:00več
 • Deljenje vsebin na družabnih omrežjih v upadu

  Po podatkih analitičnega podjetja BuzzSumo naj bi od leta 2015 deljenje povezav preko družabnih omrežji upadlo za petdeset odstotkov.

  Objavljeno: 4.3.2018 14:00več
 • Pentagon v internetu pozabil terabajte podatkov

  Ameriška vojska je zelo aktivna na družbenih omrežjih, kjer vsaj od leta 2009 zbira objave posameznikov in tudi aktivno sodeluje. Iz tega so nastale velike podatkovne baze, ki jih očitno shranjujejo na Amazonovih strežnikih. Do nedavnega so bile te dostopne vsakomur, ki je imel minuto časa.

  Objavljeno: 18.11.2017 11:00več
 • Družabno omrežje s prepoznavo obraza

  Polygram je sveže družabno omrežje, ki ob branju objave spremlja obraz uporabnika in mu glede na zaznano reakcijo predlaga ustreznega smeška.

  Objavljeno: 26.8.2017 08:00več
 • Snapchat s slabimi finančnimi rezultati

  Vrednost Snapchatovih delnic je po objavi finančnih rezultatov padla za 14%.

  Objavljeno: 11.8.2017 13:00več
 • Z Googlom do zaposlitve

  Google pripravlja novo družabno omrežje Hire, ki bo namenjeno delodajalcem in iskalcem zaposlitve.

  Objavljeno: 18.4.2017 06:00več
 • YouTube kot družabno omrežje

  Tako kot se je že nekaj časa domnevalo, je Google v javni preizkus poslal novo funkcionalnost, ki priljubljeni video servis YouTube spreminja domala v družabno omrežje. Novi zavihek Community Tab, ki ga lahko v izbranih video kanalih, omogoča da avtorji poleg video posnetka objavljajo sporočila, animacije v formatu GIF in celo video posnetke v živo.

  Objavljeno: 18.9.2016 01:00več
 • Družabno omrežje za fanatike

  Orkut Büyükkökten, oče ugaslega Googlovega družabnega omrežja Orkut, je predstavil nov izdelek. Družabno omrežje Hello se ne namerava kosati z velikani, med katerimi z 1,7 milijarde aktivnih uporabnikov prednjači Facebook, temveč kani ustvariti lastno bazo nišnih privržencev, ki jih družijo skupni konjički. Za razliko od sorodnih storitev se uporabniki družabnega omrežja ločijo po osebnosti, ki si jo izberejo ob prijavi. Med njimi so fotograf, popotnik, plesalec in podobni. Na podlagi osebnosti posameznik nato po omrežju išče enako misleče prijatelje ali pa mu jih predlaga algoritem storitve, ki istočasno oblikuje tudi njegov zid. Slednjega napolni le z objavami, krojenimi po okusu ter z navadami uporabnika.

  Objavljeno: 8.8.2016 10:00več