Teme - družabna omrežja

 • YouTube kot družabno omrežje

  Tako kot se je že nekaj časa domnevalo, je Google v javni preizkus poslal novo funkcionalnost, ki priljubljeni video servis YouTube spreminja domala v družabno omrežje. Novi zavihek Community Tab, ki ga lahko v izbranih video kanalih, omogoča da avtorji poleg video posnetka objavljajo sporočila, animacije v formatu GIF in celo video posnetke v živo.

  Objavljeno: 18.9.2016 01:00več
 • Družabno omrežje za fanatike

  Orkut Büyükkökten, oče ugaslega Googlovega družabnega omrežja Orkut, je predstavil nov izdelek. Družabno omrežje Hello se ne namerava kosati z velikani, med katerimi z 1,7 milijarde aktivnih uporabnikov prednjači Facebook, temveč kani ustvariti lastno bazo nišnih privržencev, ki jih družijo skupni konjički. Za razliko od sorodnih storitev se uporabniki družabnega omrežja ločijo po osebnosti, ki si jo izberejo ob prijavi. Med njimi so fotograf, popotnik, plesalec in podobni. Na podlagi osebnosti posameznik nato po omrežju išče enako misleče prijatelje ali pa mu jih predlaga algoritem storitve, ki istočasno oblikuje tudi njegov zid. Slednjega napolni le z objavami, krojenimi po okusu ter z navadami uporabnika.

  Objavljeno: 8.8.2016 10:00več
 • Twitterjeve težave

  Drugo najbolj priljubljeno družabno omrežje Twitter je prvič v svoji zgodovini doživelo stagnacijo števila uporabnikov. V zadnjem poslovnem poročilu so navedli, da so v zadnjem četrtletju zabeležili povprečni mesečni obisk 320 milijonov uporabnikov. To je enako kot v obdobju pred tem, a prvič brez rasti od ustanovitve spletnega servisa.

  Objavljeno: 11.2.2016 01:00več
 • EU namerava dvigniti starostno mejo za uporabo družabnih omrežij na 16 let

  Evropski parlament je v zadnjem trenutku v obravnavo sprejel amandma za spremembo direktive o varstvu podatkov, ki bi družabna omrežja in druge storitve, denimo Facebook in Snapchat, omejil za uporabnike mlajše od 16 let, če ti nimajo eksplicitnega dovoljenja staršev.

  Objavljeno: 16.12.2015 01:00več