Objavljeno: 16.12.2002

Novell GroupWise 6.5

Podjetje Novell, nekoč vodilni ponudnik omrežnih operacijskih sistemov, se na ve načine poskuša vrniti med uspešne družbe, tokrat z novo različico paketa za elektronsko pošto in skupinsko delo GroupWise 6.5. Novell bo novi program začel prodajati februarja 2003, zdaj pa so spregovorili o glavnih značilnostih te različice.

GroupWise 6.5 prinaša nova orodja za varnejše delo. Poleg nadzora nad virusi zdaj strežnik podpira tudi tehnologijo za boj pred nezaželeno elektronsko pošto. Pri Novellu trdijo, da so z različnimi prijemi uspeli zmanjšati število nezaželenih sporočil za 65%. Novost je tudi modul za trenutno spročanje z imenom Conversation. Žal za zdaj program ne bo združljiv z drugimi programi za trenutno sporočanje.

Poleg novosti Novell največ stavi na zmanjšane stroške lastništva. Groupwise naj bi bil tako med vsemi tekmeci najcenejši za nakup in vzdrževanje, kar je v podjetjih še kako pomembno. Novell bo tudi nadaljeval z ločenim razvojem svojih dveh izdelkov za elektronsko pošto. GroupWise bo tako še naprej namenjen pretežno podjetjem, medtem ko s paketom NetMail nameravajo prepričati predvsem internetne ponudnike storitev. GroupWise trenutno uporablja okoli 34 milijonov uporabnikov po celem svetu.

http://www.novell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji