Objavljeno: 15.12.2002

Nov standard za Memory Sticke

Sony bo najbrž že v začetku leta 2003 predstavil novo različico pomnilniških kartic Memory Stick, ki bodo nudile več pomnilniškega prostora in nove funkcionalnosti. Novost ponekod za zdaj imenujejo kar Memroy Stick Pro, ob njeni predstavitvi pa naj bi Sony prikazal pomnilniške kartice z velikostmi 256 MB, 512 MB in 1 GB.

Med poglavitnimi novostmi bo brez dvoma nova pomnilniška tehnologija, ki bo omogočala precej hitrejše zapisovanje podatkov, kar je bila doslej ena najresnejših omejitev dosedanjih kartic Memory Stick, zlasti pri uporabi z digitalnimi fotoaparati. Nova specifikacija bo tudi razširila možnosti standarda za uporabo na drugih področjih, na primer za vmesnike (bluetooth, Wi-Fi,...) in naprave.

Žal bo kot vse kaže nov tip kartic le delno združljiv z današnjim standardom, kar pomeni, da nekatere dosedanje naprave novih kartic modra ne bodo znale uporabljati. Pri Soynu so morali narediti rez čez preteklost, če so želeli povečati hitrost delovanja novih kartic.

Memory Stick je s 13,1 milijoni kartic v letu 2002 tretji največji standard za pomnilniške razširitve niza mobilnih naprav, pred Sonyevim izdelkom pa so le kartice CompactFlash in SmartMedia. V prihodnjih letih pa se bo moral Memory Stick Pro soočiti z novimi tekmeci, kot so kartice SD Card in xD Card.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji