Objavljeno: 13.12.2002

Nekdanje partnersko podjetje zahteva stečaj Simobila!

Tomaž Drozg, znan slovenski poslovnež je v imenu svojega podjetja Mythos vložil tožbo zoper upravo operaterja mobilne telefonije Simobil zaradi neplačanih računov in hkrati v imenu Mythosa in prav tako svojega podjetja AB Media še predlog za stečaj Simobila, saj podjetje naj ne bi več zmoglo plačati svojih dolgov.

Podjetje Mythos, oziroma njihova Agencija Prestige je s Simobilom sodelovala vse od pričetka delovanja drugega operaterja mobilne telefonije pa do začetka letošnje ga leta, ko je Simobil prekinil pogodbo z njimi. Mythos je za Simobil med drugim urejal stike z javnostmi in skrbel za zakup medijskega prostora. Ob prekinitvi sodelovanja so iz Mythosa (in kasneje tudi Drozgovega novega podjetja AB Media, ki je od Mythosa prevzelo dejavnost zakupa medijskega prostora) na Simobil poslali neplačane račune za storitve in zakup medijskega prostora v višini 460 milijonov tolarjev. Tekom leta sta se vodstvi podjetij pogajali o plačilu, pri čemer so v Simobilu trdili, da je večina spornih računov plačanih, preostanka pa ne nameravajo plačati, saj naj Mythos ne bi opravil vsega dela, čeprav naj bi jih iz Simobila k temu večkrat pozvali. Hkrati je Simobil pričel odkupovati dolgove, ki so jih imela razna podjetja, predvsem mediji do Mythosa. V Mythosu pa so med tem na novo izračunali dolgove, ki jih imajo do Simobila in ti naj bi, skupaj z obrestmi, znašali kar 1,2 milijarde tolarjev.

Ko se Drozgu po več mesecih ni uspelo pogoditi z vodstvom Simobila, se je odločil vložiti tožbo zoper tri člane uprave, predsednika Bojana Dremlja, Wolfganga Krebsa, ki skrbi za marketing in Gustava Mayerja, ki je zadolžen za finance, saj naj bi prav oni trije blokirali plačilo teh računov. Hkrati je vložil tudi predlog za uvedbo stečajnega postopka zoper Simobil, saj naj bi podjetje poslovalo z izgubo, ki nekajkrat presega vrednost podjetja. V obrazložitvi predloga za stečaj navaja Drozg podatke o Simobilovi izgubi v višini 17,3 milijarde tolarjev in poslovne rezultate za lansko in večino letošnjega leta, ki kažejo, da ima drugi operater mobilne telefonije več milijard tolarjev višje odhodke od prihodkov.

Iz Simobila so kot odgovor na tožbo in predlog za uvedbo stečajnega postopka poslali precej skopo sporočilo za javnost, v katerem so zapisali, da Mythosu ne nameravajo plačati teh računov, saj ni opravil vsega dela, ki je bilo navedeno v pogodbi. Hkrati so še zapisali, da so proti Tomažu Drozgu v začetku oktobra vložili tožbo zaradi poskusa izsiljevanja in da je ta Drozgova poteza najverjetneje maščevanje za tožbo. Bolj konkretnih podatkov o izsiljevanju ali finančnem poslovanju Simobila pa v družbi niso želeli komentirati.

http://www.mythos.si

http://www.simobil.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji