Objavljeno: 5.5.2021 08:00 | Teme: kriptovalute, blockchain

Bankirji vse bolj verjamejo v veriženje blokov

Sodeč po raziskavi marketinške agencije Lewis, ki je izvedla anketo med okoli 500 profesionalci iz bančnega sektorja, je interes za tehnologijo veriženja blokov (blockchain) v bančništvu precej večji, kot se je doslej zdelo.

Predvsem preseneča, da je kar 70% vprašanih odgovorilo, da v lastnih finančnih ustanovah že uporabljajo neko obliko veriženja blokov. Doslej se je vedelo, da v bančnem sektorju precej preizkušajo veriženje blokov, vendar je bil doslej ocenjen delež vpletenih v tovrstne projekte precej nižji. Da nameravajo bankirji resno zagristi na to področje potrjuje tudi prepričanje 83% vprašanih, da bo ta tehnologija močno vplivala na finančni sektor.

Anketiranci kot glavne prednosti navajajo hitrejše procesiranje transakcij, večjo varnost in transparentnost pri izvajanju finančnih transakcij. Predvsem pa banke v veriženju blokov vidijo sredstvo za doseganje novega nivoja zaupanja med javnostjo in finančnimi institucijami.

Zanimiv je tudi podatek, da bankirji ne vidijo priložnost v veriženju blokov le kot institucionalni uporabniki, temveč so močno povezani s kripto valutami tudi zasebno. Kar 45% vprašanih je prepričanih, da so kriptovalute vredne zaupanja. 61% vprašanih bankirjev je v kriptovalute v preteklosti že vlagalo, kar 75% jih namerava vlagati v bližnji prihodnosti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji