Teme - wifi

 • Nov Wi-Fi 802.11ah z dvakratnim dometom

  Dobili smo nov standard iz družine 802.11, in sicer je Wi-Fi Alliance potrdil 802.11ah, ki ima komercialno ime Wi-Fi HaLow. Namenjen je pametnim napravam, ki se bodo povezovale v internet stvari (internet of things), prinaša pa večji domet in nižjo porabo električne energije.

  Objavljeno: 6.1.2016 05:00več
 • Par toži šolo zaradi zdravstvenih posledic Wi-Fi

  Par iz Massachusettsa toži elitno osnovno šolo Fay v okolici Bostona, ker naj bi postavitev brezžičnega dostopa do interneta (Wi-Fi) povzročila zdravstvene težave njunemu otroku. Pri tem se sklicujeta na preobčutljivost na elektromagnetno valovanje (EHS), obstoj katere medicina in študije še niso dokazale.

  Objavljeno: 27.8.2015 10:00več
 • Googlov usmerjevalnik

  Google je predstavil brezžični usmerjevalnik OnHub. Prvi izlet spletnega velikana na dotično področje bo imel 4 GB prostora za shranjevanje posodobitev in kar 13 različnih anten (2,4 GHz, 5 GHz). Usmerjevalnik bo omogočal hitrosti do 1900 Mbps. Upravljanje z usmerjevalnikom bo možno s pomočjo mobilnih aplikacij za operacijska sistema Android in iOS. Posamezne naprave v omrežju bomo po želji obdarili z večjimi hitrostmi kot druge. OnHub bo poosebljal stabilnost, sparjeno z enostavnostjo. Posodabljal se bo samodejno, brez prekinitve brezžične povezave. OnHub, ki s priročno osvetlitvijo deluje tudi kot lučka, je izdelal TP-Link. Cena naprave bo okroglih dvesto ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 19.8.2015 07:00več
 • Kako do interneta na poti?

  Internet postaja z brezžičnimi omrežji 2G, 3G in 4G ter WiFi vse dostopnejši tudi na potovanju. Na katere načine dostopamo do njega? Kako se prijavimo? Kaj, ko prijava ne uspe? Koliko stane?

  Objavljeno: 30.6.2015 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Google Project Loon napreduje

  Vse kaže, da je Google zelo zadovoljen z napredkom projekta Loon, zamisli o orbitalnih balonih, s katerimi bodo lahko z brezžičnim internetnim signalom lahko pokrivali zelo široka območja na zemlji, tudi tam, kjer internet sicer ne bi bil dosegljiv.

  Objavljeno: 29.4.2015 01:00več
 • Video: Usmerjevalniki WiFi

  Pred kratkim smo ponovno preizkusili usmerjevalnike WiFi, med njimi je vedno več takih, ki že podpirajo novi standard 802.11 ac. Ob preizkusu smo posneli tudi kratek video.

  Objavljeno: 26.3.2015 10:00več
 • Kaj vse je na voljo

  Kot smo zapisali na prejšnji strani, se je oblikovanje brezžičnih usmerjevalnikov premaknilo k zunanjim antenam in privlačnemu videzu. Oboje se še najlepše vidi prav pri najdražjih modelih, saj nekateri s svojo obliko prav pritegnejo pozornost.

  Objavljeno: 27.1.2015 | Kategorija: Veliki testveč
 • Nove hitrosti, stari problemi

  Najnovejši standard brezžičnih povezav sliši na kratico AC in ga letos najdemo pri več kot polovici preizkušenih modelov usmerjevalnikov. Seveda je v isti sapi treba dodati, da bo usmerjevalnik s standardom AC večini domov bolj malo koristil, saj večina odjemalcev, se pravi računalnikov in pametnih naprav, tega standarda še ne razume. Tako kot smo potrebovali nekaj let, da se je na usmerjevalnikih in odjemalcih uveljavil standard n, bo treba za vsenavzoči standard AC še nekaj časa počakati.

  Objavljeno: 27.1.2015 | Kategorija: Veliki testveč
 • Ryanair s filmi prek Wifi

  Ryanair bo na svojih letalih poleti začel preizkušati servis, ki bo potnikom omogočal ogled filmov in TV serij na svojih telefonih in tablicah. Filmi bodo prenašani prek brezžičnega omrežja Wifi, najverjetneje prek posebnih aplikacij za Android in iOS. Glede na to, da je Ryanair znan po dodatnem zaračunavanju prav vsega, je nenavadno, da trenutno kaže, da bi lahko bila storitev zastonj, oz. financirana z dodanimi oglasi.

  Objavljeno: 15.1.2015 12:00več
 • Googlova skrita aplikacija

  Zadnja posodobitev servisa Google Play Services skriva sledi še neodkrite Googlove aplikacije z imenom Copresence. Gre za izmenjavo datotek med napravami z različnimi operacijskimi sistemi (Android, iOS). Časi, ko smo za tovrstno izmenjavo slik in drugih digitalnih dobrin uporabljali zamudno bližnjico s poljubnim oblakom, bi s storitvijo Copresence lahko za vedno minili. Želene datoteke bodo na bližnjo napravo potovale prek Bluetootha in Wi-Fi Directa, za uspešno predajo in sprejem pa ne bodo potrebovale Googlovega računa. Ker so sledi novega servisa vidne tudi na uradnem razvijalskem kanalu, smo bržčas blizu uradne najave ter splavitve zanimive storitve.

  Objavljeno: 2.11.2014 01:00več