Teme - strežnik

  • Lokalna oblačna infrastruktura bo zrasla za 10-krat

    Storitve v oblaku niso zanimive le zaradi nižjih in bolje razporejenih stroškov obratovanja, lažje dosegljivih sredstev in manjše obremenitve pri upravljanju informacijskih sistemov, temveč tudi zaradi bolje zasnovanih procesov in načina naročanja, uporabe in upravljanja sistemov. Prav zaradi tega se številna podjetja odločajo, da pri sebi implementirajo tako imenovano lokalno oblačno infrastrukturo (DCIaaS, Dedicated (Local) Cloud Infrastructure-as-a-Service) namesto da bi postavljali strežnike in ostalo infrastrukturo po svojih pravilih in zamislih.

    Objavljeno: 9.7.2021 07:00 | Teme: strežnik, oblak
  • Prodaja strežnikov in pomnilniških sistemov še vedno narašča

    Povpraševanje po strežnikih in pomnilniških sistemih je v prvem četrtletju letošnjega leta vnovič preseglo pričakovanja, čeprav se rast povpraševanja v primerjavi z zadnjimi četrtletji lanskega leta nekoliko umirja. Na prodajo tovrstnih izdelkov se kažejo tudi prvi vplivi pomanjkanja elektronskih komponent, čeprav si je večina vodilnih proizvajalcev naredila zaloge, zaradi česar dobava končnih izdelkov vendarle nima pretirane zamude.

    Objavljeno: 21.6.2021 08:00 | Teme: raziskave, IDC, strežnik, pomnilniški sistemi
  • Nova generacija strežnikov Lenovo

    Lenovo je predstavil novo generacijo strežnikov ThinkSystem, ki je namenjena tako uporabi v podatkovnih centrih, kot tudi na računalniškem robu. Novi strežniki so na voljo v različnih izvedbah, da s tem bolje zadovoljijo specifične načine rabe. Med njimi najdemo modele specializirane za obsežne računske aplikacije (HPC), strežnike, ki so optimizirani za področje strojnega učenja (AI), pa tudi take, ki so namenjeni gostovanju namizja v oblaku (VDI, virtual dekstop infrastructure).

    Objavljeno: 11.5.2021 07:00 | Teme: strežnik, Lenovo
  • Nvidia vstopa na področje strežnikov in podatkovnih centrov

    Nvidia je v okvir spletne konference GTC, posvečene novih tehnologijam, najavila svoj vstop na področje procesorjev, ki so namenjeni strežnikom in podatkovnim centrom. Korak je bil nekako pričakovan in logično nadaljevanje lani začrtane strategije, ki so jo kronali z nakupom družbe Arm. Vstop v ta tržni segment pomeni veliko novost na trgu in resen izziv dosedanjim ponudnikom strežniških izdelkov, zlasti družbi Intel.

    Objavljeno: 14.4.2021 12:00 | Teme: nvidia, procesor, strežnik, Intel, podatkovni centri
  • Novi Intelovi procesorji za strežnike nudijo prilagodljivo nadgradljivost

    Intel je po dolgem zamujanju zaradi težav pri prenosu v serijsko proizvodnjo naposled vendarle predstavil novo, tretjo generacijo strežniških procesorjev iz družine Xeon Scalable Platform. Nova generacija, ki je narejena v 10-nm arhitekturi prinaša v vseh pogledih več in predstavlja odgovor na hitro dohitevanje konkurentov. Naj spomnimo, da je podjetje AMD pred nekaj tedni predstavilo svojo generacijo strežniških procesorjev, ki so narejeni z že 7-nm tehnologijo.

    Objavljeno: 12.4.2021 12:00 | Teme: Intel, procesor, strežnik
  • Microsoft strežnike za boljše hlajenje - namaka

    Microsoft si močno prizadeva, da bi izboljšal učinkovitost in zanesljivost svojih podatkovnih centrov. Po tem, ko so lani uspešno opravili test s projektom Natick, pri katerem so strežnike za več mesecev potopili pod morsko gladino, zdaj preizkušajo sistem namakanja strežnikov v posebno tekočino, s čimer dosegajo boljšo toplotno stabilnost, energijsko učinkovitost in zanesljivost delovanja.

    Objavljeno: 12.4.2021 10:00 | Teme: microsoft, podatkovni centri, strežnik
  • Strežniki se vse bolj specializirajo

    Dell in Hewlett Packard Enterprise (HPE) sta marca predstavila najnovejše različice strežnikov, ki dokazujejo, da se posamezni modeli vse bolj specializirajo za specifične vloge v podatkovnih centrih. Oba proizvajalca sta predstavitev navezala na predstavitev tretje generacije strežniških procesorjev AMD Epyc, a lahko kupci še vedno izbirajo tudi različice z Intelovimi procesorji Xeon.

    Objavljeno: 22.3.2021 07:00 | Teme: Dell, HPE, strežnik
  • AMD podvojuje zmogljivost strežnikov z novimi procesorji Epyc Milan

    AMD se želi z novimi procesorji Epyc z delovnim imenom Milan vnovič zavihteti na vrh zmogljivosti med izdelki namenjenimi za strežnike. To se zdi še posebej strateškega pomena v časih, ko se nekdanji Intelov monopol na tem področju močno rahlja, obenem pa prihaja tudi na področje strežnikov močna konkurenca s strani izdelkov z arhitekturo Arm.

    Objavljeno: 16.3.2021 16:00 | Teme: amd, procesor, strežnik
  • Boljši energijski izkoristek podatkovnih centrov - z OpenRMC

    Upravljanje z računalniškimi bremeni in porabo energije je eden od ključnih dejavnikov v sodobnih podatkovnih centrih. V zadnjih letih so bili na tem področju narejeni veliki koraki naprej, vendar je večina inovacij uporabljenih predvsem v velikih hiper podatkovnih centrih, medtem ko so manjši in zasebni podatkovni centri ubadajo s čedalje večjimi težavami in stroški energije.

    Objavljeno: 15.3.2021 07:00 | Teme: strežnik, podatkovni centri, upravljanje podatkov
  • Največji ponudniki storitev kolokacije obvladujejo svetovni trg

    Kolokacija strežnikov, namestitev in nadzor lastne strežniške opreme v kvalitetnih podatkovnih centrih z vso potrebno infrastrukturo, je v časih javnih in hibridnih oblakov nekoliko manj znana, a še zelo močno uporabljena možnost zagotovitve strežniških storitev. Nedavna raziskava družbe Structure Reseach razkriva številne doslej manj znane podrobnosti in razmere na tem trgu.

    Objavljeno: 16.1.2021 08:00 | Teme: strežnik, podatkovni centri, raziskave
 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji