Teme - mac

 • Varnost na Macu

  Prav vsakdo se rad počuti varnega. Ker je strah najmočnejše čustvo, se dotakne slehernega. V sodobnem računalništvu je skrb za varnost v ospredju, nič drugače ni v svetu jabolčnih naprav. Če ne želimo gole zadnjice deliti v paketu z žgečkljivimi posnetki slavnih, je dobro vedeti naslednjih nekaj nasvetov.

  Objavljeno: 30.9.2014 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Poceni dotikanje

  Podjetje Ractiv (prej Haptix) je pričelo s prodajo naprave Touch+. Gre za s pomočjo inkubatorja Kickstarter financirano napravo, ki izbrani površini doda občutljivost za dotik. Možnosti so (skoraj) neomejene, Touch+ lahko pripnemo na zaslon prenosnika in akcijsko igro igramo zgolj s prstnimi gestami na tipkovnici, ali pa jo postavimo na mizo in po njej rišemo v Photoshopu. Deluje tako z operacijskim sistemom Windows kot z računali Mac. Napravo s parom kamer, ki čarovnijo omogočata, prodajajo za 75 ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 6.8.2014 07:00več
 • Vse najboljše, Mac

  Danes mineva 30 let, odkar je na svet privekal računalnik Apple Macintosh. Karakteristike malčka se danes zdijo smešne. V škatli je bilo poleg enobarvnega zaslona v velikosti devetih palcev med drugim moč najti še 8 MHz Motorolin procesor 68000, 128 KB pomnilnika RAM, 400 KB diska ter 3,5 palčni disketnik. Z grafičnim uporabniškim vmesnikom je sprožil revolucijo osebnih (domačih) računalnikov, v kateri so se sicer bolje znašli v PC taboru. Bil je prvi množično prodajani računalnik, ki je za nadzor uporabljal navezo miške in tipkovnice. Ostalo je zgodovina. Vse najboljše, Mac!

  Objavljeno: 24.1.2014 01:00več
 • Novi iPadi in Maci so tu!

  Apple je vnovič na svoj način, preprosto, a pompozno, predstavil novosti na področju tablic in osebnih računalnikov. Tako kot že nekajkrat pred tem so Applove novosti precej predvidljive, saj o njih razpreda doma cel svet več mesecev. Na parterju so bili novi iPadi in Maci. Mimogrede, dogodek je bil prvič pretočno predvajan v živo po celem svetu, ampak le za uporabnike Macov in izdelkov z iOS.

  Objavljeno: 22.10.2013 20:00več
 • Apple WWDC: Mac OS X Mavericks, iWorks Cloud, varčnejši MacBook Air in cilindrični Mac Pro

  Ljubiteljem računalnikov Mac je Apple na konferenci WWDC predstavil kar tri novosti. Najprej je tu nova različica operacijskega sistema Mac OS X z imenom Mavericks, ki prinaša čez 200 novosti in izboljšav. Mac OS je dobil novo aplikacijo Maps, narejeno po zgledu tiste iz mobilnih naprav, ki se zna z njimi tudi sinhronizirati. Prav tako iz mobilnih naprav na Mace prihaja tudi spletna knjigarna iBooks. Brskalnik Safari je doživel prenovo, zlasti kar se tiče hitrosti delovanja, izboljšali so povezljivost s spletno storitvijo iCloud.

  Objavljeno: 11.6.2013 01:00več
 • Z druge strani zavese

  V septembrski številki Monitorja smo poiskali po našem mnenju sto najboljših brezplačnih programov za računalnike z operacijskim sistemom Windows. Ker so v zadnjih letih pri nas na mize uporabnikov zajadrali tudi računalniki z logotipom obgrizenega jabolka, se spodobi, da podoben pregled naredimo tudi zanje. Torej, brez posebnega pompa vam predstavljamo 55 najboljših brezplačnih programov za Mac OS X.

  Objavljeno: 23.2.2010 | Kategorija: Ceneje je boljeveč
 • Sneg v avgustu

  Na tradicionalnem srečanju razvijalcev WWDC junija 2008 so Applovi šefi napovedali izid novega operacijskega sistema Mac OS X 10.6 za letošnjo jesen. Tudi po letošnjem WWDC okvirnega časa izida niso spreminjali. Zato je pomenila Applova napoved izida Snow Leoparda za 28.avgust nemalo presenečenje.

  Objavljeno: 27.10.2009 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Za amaterske hekerje

  Imate PC in ne marate Oken, morda še posebej ne Viste. Všeč pa vam je Applov OS X, vendar si hkrati ne bi želeli olajšati denarnice z nakupom "pravega Maca". Rešitev - majhen strojni dodatek, ki Applove programerje prepriča, da imajo pod sabo Applov stroj, in tako omogoča namestitev popolnoma legalnega OSX.

  Objavljeno: 27.1.2009 | Kategorija: Preizkusiveč