Teme - iPhone

 • Letos kar trije iPhoni?

  Doslej je Apple vsako leto predstavil novo verzijo iPhona, ki je v zadnjih letih obstajala v dveh variantah. Letos se ima to drastično spremeniti, poročajo viri blizu podjetja, saj bomo jeseni dobili kar tri nove telefone.

  Objavljeno: 19.4.2017 05:00več
 • V Avstraliji plačevanje na iPhonu le z Apple Pay

  Avstralska agencija za varstvo konkurence (ACCC) je odločila, da se tamkajšnje banke ne smejo skupaj in usklajeno, torej v konzorciju, pogajati z Applom glede uporabe tehnologije NFC za brezstično plačevanje z mobilnim telefonom. Odločitev je hud udarec za avstralske banke in kot naročena za Apple, ki bo s tem še utrdil svoj položaj na trgu.

  Objavljeno: 31.3.2017 23:55več
 • iPhone z USB-C

  Pred kratkim so se v spletu pojavile govorice, da naj bi Apple v naslednjem iPhone prešel na vmesnik USB-C. To se je sedaj tudi potrdilo iz nekaj drugih virov, a ne gre za to, da bi imel sam telefon ta vmesnik, temveč bo to imel polnilec, ki je telefonu priložen.

  Objavljeno: 4.3.2017 09:00več
 • Vodja testiranja Foxconnu odtujil 5700 telefonov

  Iz Tajvana prihaja novica o pokvarjenem vodji testiranja v podjetju Foxconn. Zaposleni vodstveni delavec z imenom Tsai je podjetju, ki med drugim izdeluje tudi Applove pametne telefone, med letoma 2013 in 2014 s pomočjo osmih sostorilcev ukradel reci in piši 5700 telefonov iPhone. Jabolčne telefone z oznako 5 in 5S je nato prodal na črnem trgu in si pridobil protipravno premoženje v višini dobrega poldrugega milijona ameriških dolarjev. Nečedne aktivnosti so v podjetju ugotovili šele ob letošnji reviziji. Pokvarjenemu vodji testiranja grozi do deset let zapora.

  Objavljeno: 4.12.2016 08:00več
 • Apple predstavil iPhone 7

  Apple je uradno predstavil telefona iPhone 7 in iPhone 7 Plus ter potrdil govorice, da bosta nova modela zelo podobna starim, odporna na vodo, navdušila fotografe, imela nov osrednji gumb ter inovativno povezovanje s slušalkami.

  Objavljeno: 8.9.2016 07:00več
 • Nova fotografija iPhone 7

  Na kitajski strani Weibo se je pojavila fotografija, ki naj bi prikazovala zadnjo stranico prihajajočega iPhone 7. Gre za 4,7 palčni telefon, na fotografiji se vidi dvignjen objektiv fotoaparata. Bojda naj bi imel telefon nekoliko večje tipalo fotoaparata, zaradi česar je potreben tudi malenkost večji objektiv. Uporabnik, ki je objavil fotografijo, trdi, da naj bi telefon imel tudi še klasični izhod za slušalke – v zadnjih mesecih se namreč govori, da naj bi Apple omenjen vmesnik odstranil. Uradno predstavitev naprave sicer pričakujemo septembra.

  Objavljeno: 25.6.2016 12:00več
 • Apple na Kitajskem obsojen posnemanja

  Apple je na Kitajskem obsojen posnemanja telefona Shenzhen Baili 100C. Kitajski urad za intelektualno lastnino v Pekingu je razsodil, da sta Applova telefona iPhone 6 in iPhone 6 Plus tako podobna kitajskemu 100C, da kupci stežka ločijo med njima, zato mora podjetje iz Cupertina prodajo spornih modelov nemudoma ustaviti. Ker je Kitajska Applov drugi največji trg, se jabolčniki ne nameravajo zlahka predati. Takoj so se pritožili na višje razsodišče, da lahko nadaljujejo s prodajo. V najslabšem primeru se bodo bržčas pogodili. Kitajski trg je tujim podjetjem neprijazen, kar so na lastni koži občutili tudi že pri Applu, ko so se nedavno morali odpovedati trgovinama Book in Movies, če so želeli še naprej prodajati sicer na Kitajskem zelo priljubljene telefone in tablice.

  Objavljeno: 19.6.2016 08:00več
 • iPhone 7 naj bi obdržal oblikovanje predhodnika

  Podjetje Cygnett je predstavilo nove ovitke, ki naj bi bili namenjeni prihajajočem iPhone 7. Podjetje naj bi že dobilo končne mere novih telefonov, te pa so povsem enake kot obstoječi iPhone 6S. Za model 7+ se sicer govori, da bo dobil dvojno kamero, očitno pa tokrat ne moremo računati na bistvene novosti. Je pa res, da je do uradne prestavitve še dolgo in se lahko vmes tudi kaj spremeni.

  Objavljeno: 25.5.2016 13:00več
 • FBI za vdor v iPhone 5C plačal vsaj milijon dolarjev

  Ranljivosti in odklepanje zašifriranih telefonov niso poceni, ugotavlja tudi FBI. Za dostop do podatkov na iPhonu 5C, ki je ostal za ubitim teroristom v decembrskem napadu v San Bernardinu, so zunanjemu izvajalcu po besedah FBI-jevega direktorja plačali vsaj milijon dolarjev. In izvedeli nič novega.

  Objavljeno: 23.4.2016 11:00več
 • Skromen sprejem za iPhone SE

  Sodeč po prvih neuradnih raziskavah je najnovejši Applov telefon iPhone SE daleč od statusa prodajne uspešnice. Prodaja je zelo skromna zlasti v ZDA, kar analitiki pripisujejo različnim dejavnikom. Novi model nima tiste znane privlačnosti »novega, večjega, zmogljivejšega«, kar mika kupce novih vrhunskih modelov. Poleg tega so v trgovine v ZDA sprva poslali le model s 16 GB pomnilnika, kar poučene kupce odvrača in prepričuje v čakanje na zmogljivejši model s 64 GB Flash RAM.

  Objavljeno: 5.4.2016 01:00več
ph