Teme - iPhone

 • Skromen sprejem za iPhone SE

  Sodeč po prvih neuradnih raziskavah je najnovejši Applov telefon iPhone SE daleč od statusa prodajne uspešnice. Prodaja je zelo skromna zlasti v ZDA, kar analitiki pripisujejo različnim dejavnikom. Novi model nima tiste znane privlačnosti »novega, večjega, zmogljivejšega«, kar mika kupce novih vrhunskih modelov. Poleg tega so v trgovine v ZDA sprva poslali le model s 16 GB pomnilnika, kar poučene kupce odvrača in prepričuje v čakanje na zmogljivejši model s 64 GB Flash RAM.

  Objavljeno: 5.4.2016 01:00več
 • iPhone SE naj bi bil pri nas že prihodnji teden

  Sodeč po govoricah, objavljenih na strani AppleInsider, naj bi bil Applov novi telefon, model iPhone SE, tudi pri nas na voljo že čez slab teden, konkretno četrtega aprila. Jutri sicer steče prodaja v ZDA in nekaterih drugih večjih državah (tudi Nemčiji in Franciji), prihodnji teden pa še v vrsti drugih težav, med katerimi je tudi Slovenija.

  Objavljeno: 30.3.2016 10:00več
 • FBI vdrl v iPhone

  FBI je uspel vdreti v iPhone storilca lanskoletnega pokola v San Bernardinu, s čimer se zaključuje srdit boj med Applom in FBI-jem, v katerem je slednji zahteval Applovo pomoč pri vdiranju v iOS. FBI za zdaj ne razkriva metode, ki so jo uporabili, niti podjetja, ki jim je pomagalo.

  Objavljeno: 29.3.2016 09:00več
 • Manjši iPhone in manjši iPad Pro

  Telefon iPhone SE je namenjen ljudem, ki si želijo zmogljivega telefona (iPhone), a ne marajo zaobljenih linij ter velikega zaslona s Šestke. Oblikovan je kot iPhone 5s, s sodobno paleto barv ter s strojnimi posodobitvami, med katerimi izstopata procesor A9 in 12 MP kamera. Štiri palčni zaslon ima ločljivost 1136 x 640. Telefon opremljen z operacijskim sistemom iOS 9.3 bo za 450 evrov (model s 16 GB prostora) na voljo prihodnji teden.

  Objavljeno: 22.3.2016 08:00več
 • McAfee bi v treh tednih menda razbil zaščito na telefonu iPhone

  John McAfee, pionir računalniške varnosti, je ameriški zvezni agenciji FBI ponudil, da razbije zaščito telefona iPhone napadalca, udeleženega v napadih v San Bernardinu lanskega decembra. Ponudba velja v primeru, da FBI odstopi od zahteve, v kateri od podjetja Apple terja vgradnjo stranskih vrat v mobilni operacijski sistem iOS. Prepričan je, da bi tovrsten poseg predstavljal začetek konca ZDA. Čeprav ima telefon iPhone 5c, ki so ga našli pri napadalcu Syedu Rizwanu, nastavljeno samouničenje podatkov v primeru 10x napačno vpisanega gesla, je McAfee prepričan, da lahko zaklenjene informacije pridobi brez izgub. Če mu z ekipo obljubljenega ne uspe dostaviti, je v oddaji Neil Cavuto Show pripravljen pojesti lasten čevelj.

  Objavljeno: 19.2.2016 12:00več
 • Ameriško sodišče od Appla zahteva zlom šifriranja iPhonov

  Ko je Apple v iOS 8 vključil močno šifriranje podatkov na napravi, smo najprej malo podvomili, da resnično nimajo dostopa do podatkov, torej da nimajo kopije šifrirnega ključa uporabnika, a sedaj smo lahko prepričani, da je tako. Šifriranje je izvedeno dovolj kvalitetno, da povzroča težave tudi ameriškim organom pregona.

  Objavljeno: 18.2.2016 05:00več
 • 60 dolarjev za nadgradnjo prostora v iPhone

  Tudi sami se redno jezimo nad Applovo politiko računanja za telefone iPhone z več kot 16 GB prostora. Prehod iz 16 GB na 64 GB pri njih velja čez dvesto evrov. Na kitajskem pa se najdejo servisi, ki to nadgradnjo opravijo za borih šestdeset ameriških dolarjev. To zmorejo sicer le s telefoni iPhone 6 in starejšimi, postopek pa jasno prekine morebitno Applovo garancijo.

  Objavljeno: 5.2.2016 15:00več
 • Hofer bo prodajal Applove izdelke

  V Sloveniji dobimo novega ponudnika naprav z logotipom ugriznjenega jabolka. Od četrtka, 3.12.2015, bo Hofer v svojih prodajalnah začel s prodajo nekaterih Applovih izdelkov. Gre za omejeno količino telefonov iPhone 5s in 6 ter tablici iPad Air in Mini 3. Zanimivo je, da bodo naprave na voljo po izredno ugodnih cenah. Telefon bomo dobili že za dobrih štiristo evrov, tablico za stotaka manj. Cene sicer starejših modelov so nižje kot pri uradnih ter specializiranih prodajalcih, kar je pravi mali praznični čudež. Čarovnija bo delovala do razprodaje zalog.

  Objavljeno: 26.11.2015 08:00več
 • Nov iPhone, nova "afera"

  Skorajda smo že vajeni, da ob novih Applovih predstavitvah beremo tudi o težavah, ali pa "težavah", ki jih imajo novi izdelki, ko pridejo med uporabnike. Spomnimo se afere antennagate, ko je imel iPhone 4 težave s sprejemom mobilnega signala.  "Afero" so rešili z gumijastim ovitkom in z Jobsovim precej nespretnim dokazovanjem, da imajo podobne težave menda vsi (takratni) telefoni. Ali pa "afera" bendgate iz lanskega leta, ko so nekateri uporabniki zgroženo "ugotovili" da se novi, večji iPhoni ukrivijo, če se usedemo na njih. Na kar so se hitro zvrstili dokazi, da se ukrivijo tudi drugi veliki telefoni, čeprav se Samsung s tem ni ravno strinjal.

  Objavljeno: 9.10.2015 07:00več
 • Od jutri novi iPhone tudi pri nas

  Applova nova iPhona 6s in 6s Plus bosta od jutri na voljo tudi pri nas, so se pohvalili iz vseh treh običajnih kanalov, kjer Applove telefone tudi sicer prodajajo. Uradni prodajalec ostaja Telekom, kupiti pa jih bo moč tudi pri Simobilu in seveda uradnih Applovih partnerjih, kot je EPL.

  Objavljeno: 8.10.2015 13:00več
ph