Teme - iPhone

 • Čez dober teden predstavitev novega iPhone

  Pri Applu so napovedali posebni dogodek, glede na datum in dosedanje govorice naj bi na njem predstavili novo generacijo naprav iPhone. Dogodek bo dvanajstega septembra v novi dvorani, imenovani Steve Jobs Theater, ki je del novega poslovnega kampusa, ki ga počasi dokončujejo.

  Objavljeno: 4.9.2017 08:00več
 • Prihajajo iPhone 8, 7s in 7s Plus

  Septembra se pričakuje dogodek, na katerem naj bi pri Applu predstavili naslednjo generacijo telefonov iPhone, tako prihaja vse več govoric o novih napravah.

  Objavljeno: 10.8.2017 14:00več
 • iPhone s prepoznavo obrazov, zaslonom čez celo površino?

  Apple je pred kratkim objavil novo programsko nadgradnjo za svojo napravo HomePod, v programski kodi pa so se pojavile tudi informacije o prihajajočem iPhone.

  Objavljeno: 31.7.2017 16:00več
 • iPhone bi lahko prepoznaval obraze

  Prihajajoč iPhone 8 naj ne bi imel več čitalnika prstnih odtisov, temveč bo kar prepoznaval naš obraz. Applova metoda za branje prstnih odtisov TouchID je že uveljavljena in preizkušena, saj so jo prvikrat uvedli v iPhonu 5S daljnega leta 2013. Potem ko se je nekaj časa špekuliralo, da novi iPhone čitalnika ne bo imel več pod gumbom Home, temveč na zadnji stran, se zdaj zdi, da ga sploh ne bo imel.

  Objavljeno: 7.7.2017 05:00več
 • Fotografija kalupa prihajajočega iPhone 8

  V spletu se je pojavila fotografija, na kateri naj bi bil kalup za naslednjo generacijo Applovega iPhone, ob tem je prišla še fotografija, ki naj bi pokazala ohišje te naprave. Vir naj bi bil zaposleni pri kitajski tovarni, bojda naj bi bili telefoni po zunanjosti enaki za tri generacije, tako, kot je bilo to pri zadnjih treh napravah.

  Objavljeno: 23.5.2017 12:00več
 • Letos kar trije iPhoni?

  Doslej je Apple vsako leto predstavil novo verzijo iPhona, ki je v zadnjih letih obstajala v dveh variantah. Letos se ima to drastično spremeniti, poročajo viri blizu podjetja, saj bomo jeseni dobili kar tri nove telefone.

  Objavljeno: 19.4.2017 05:00več
 • V Avstraliji plačevanje na iPhonu le z Apple Pay

  Avstralska agencija za varstvo konkurence (ACCC) je odločila, da se tamkajšnje banke ne smejo skupaj in usklajeno, torej v konzorciju, pogajati z Applom glede uporabe tehnologije NFC za brezstično plačevanje z mobilnim telefonom. Odločitev je hud udarec za avstralske banke in kot naročena za Apple, ki bo s tem še utrdil svoj položaj na trgu.

  Objavljeno: 31.3.2017 23:55več
 • iPhone z USB-C

  Pred kratkim so se v spletu pojavile govorice, da naj bi Apple v naslednjem iPhone prešel na vmesnik USB-C. To se je sedaj tudi potrdilo iz nekaj drugih virov, a ne gre za to, da bi imel sam telefon ta vmesnik, temveč bo to imel polnilec, ki je telefonu priložen.

  Objavljeno: 4.3.2017 09:00več
 • Vodja testiranja Foxconnu odtujil 5700 telefonov

  Iz Tajvana prihaja novica o pokvarjenem vodji testiranja v podjetju Foxconn. Zaposleni vodstveni delavec z imenom Tsai je podjetju, ki med drugim izdeluje tudi Applove pametne telefone, med letoma 2013 in 2014 s pomočjo osmih sostorilcev ukradel reci in piši 5700 telefonov iPhone. Jabolčne telefone z oznako 5 in 5S je nato prodal na črnem trgu in si pridobil protipravno premoženje v višini dobrega poldrugega milijona ameriških dolarjev. Nečedne aktivnosti so v podjetju ugotovili šele ob letošnji reviziji. Pokvarjenemu vodji testiranja grozi do deset let zapora.

  Objavljeno: 4.12.2016 08:00več
 • Apple predstavil iPhone 7

  Apple je uradno predstavil telefona iPhone 7 in iPhone 7 Plus ter potrdil govorice, da bosta nova modela zelo podobna starim, odporna na vodo, navdušila fotografe, imela nov osrednji gumb ter inovativno povezovanje s slušalkami.

  Objavljeno: 8.9.2016 07:00več
ph