Teme - iPhone

 • Vodja testiranja Foxconnu odtujil 5700 telefonov

  Iz Tajvana prihaja novica o pokvarjenem vodji testiranja v podjetju Foxconn. Zaposleni vodstveni delavec z imenom Tsai je podjetju, ki med drugim izdeluje tudi Applove pametne telefone, med letoma 2013 in 2014 s pomočjo osmih sostorilcev ukradel reci in piši 5700 telefonov iPhone. Jabolčne telefone z oznako 5 in 5S je nato prodal na črnem trgu in si pridobil protipravno premoženje v višini dobrega poldrugega milijona ameriških dolarjev. Nečedne aktivnosti so v podjetju ugotovili šele ob letošnji reviziji. Pokvarjenemu vodji testiranja grozi do deset let zapora.

  Objavljeno: 4.12.2016 08:00več
 • Apple predstavil iPhone 7

  Apple je uradno predstavil telefona iPhone 7 in iPhone 7 Plus ter potrdil govorice, da bosta nova modela zelo podobna starim, odporna na vodo, navdušila fotografe, imela nov osrednji gumb ter inovativno povezovanje s slušalkami.

  Objavljeno: 8.9.2016 07:00več
 • Nova fotografija iPhone 7

  Na kitajski strani Weibo se je pojavila fotografija, ki naj bi prikazovala zadnjo stranico prihajajočega iPhone 7. Gre za 4,7 palčni telefon, na fotografiji se vidi dvignjen objektiv fotoaparata. Bojda naj bi imel telefon nekoliko večje tipalo fotoaparata, zaradi česar je potreben tudi malenkost večji objektiv. Uporabnik, ki je objavil fotografijo, trdi, da naj bi telefon imel tudi še klasični izhod za slušalke – v zadnjih mesecih se namreč govori, da naj bi Apple omenjen vmesnik odstranil. Uradno predstavitev naprave sicer pričakujemo septembra.

  Objavljeno: 25.6.2016 12:00več
 • Apple na Kitajskem obsojen posnemanja

  Apple je na Kitajskem obsojen posnemanja telefona Shenzhen Baili 100C. Kitajski urad za intelektualno lastnino v Pekingu je razsodil, da sta Applova telefona iPhone 6 in iPhone 6 Plus tako podobna kitajskemu 100C, da kupci stežka ločijo med njima, zato mora podjetje iz Cupertina prodajo spornih modelov nemudoma ustaviti. Ker je Kitajska Applov drugi največji trg, se jabolčniki ne nameravajo zlahka predati. Takoj so se pritožili na višje razsodišče, da lahko nadaljujejo s prodajo. V najslabšem primeru se bodo bržčas pogodili. Kitajski trg je tujim podjetjem neprijazen, kar so na lastni koži občutili tudi že pri Applu, ko so se nedavno morali odpovedati trgovinama Book in Movies, če so želeli še naprej prodajati sicer na Kitajskem zelo priljubljene telefone in tablice.

  Objavljeno: 19.6.2016 08:00več
 • iPhone 7 naj bi obdržal oblikovanje predhodnika

  Podjetje Cygnett je predstavilo nove ovitke, ki naj bi bili namenjeni prihajajočem iPhone 7. Podjetje naj bi že dobilo končne mere novih telefonov, te pa so povsem enake kot obstoječi iPhone 6S. Za model 7+ se sicer govori, da bo dobil dvojno kamero, očitno pa tokrat ne moremo računati na bistvene novosti. Je pa res, da je do uradne prestavitve še dolgo in se lahko vmes tudi kaj spremeni.

  Objavljeno: 25.5.2016 13:00več
 • FBI za vdor v iPhone 5C plačal vsaj milijon dolarjev

  Ranljivosti in odklepanje zašifriranih telefonov niso poceni, ugotavlja tudi FBI. Za dostop do podatkov na iPhonu 5C, ki je ostal za ubitim teroristom v decembrskem napadu v San Bernardinu, so zunanjemu izvajalcu po besedah FBI-jevega direktorja plačali vsaj milijon dolarjev. In izvedeli nič novega.

  Objavljeno: 23.4.2016 11:00več
 • Skromen sprejem za iPhone SE

  Sodeč po prvih neuradnih raziskavah je najnovejši Applov telefon iPhone SE daleč od statusa prodajne uspešnice. Prodaja je zelo skromna zlasti v ZDA, kar analitiki pripisujejo različnim dejavnikom. Novi model nima tiste znane privlačnosti »novega, večjega, zmogljivejšega«, kar mika kupce novih vrhunskih modelov. Poleg tega so v trgovine v ZDA sprva poslali le model s 16 GB pomnilnika, kar poučene kupce odvrača in prepričuje v čakanje na zmogljivejši model s 64 GB Flash RAM.

  Objavljeno: 5.4.2016 01:00več
 • iPhone SE naj bi bil pri nas že prihodnji teden

  Sodeč po govoricah, objavljenih na strani AppleInsider, naj bi bil Applov novi telefon, model iPhone SE, tudi pri nas na voljo že čez slab teden, konkretno četrtega aprila. Jutri sicer steče prodaja v ZDA in nekaterih drugih večjih državah (tudi Nemčiji in Franciji), prihodnji teden pa še v vrsti drugih težav, med katerimi je tudi Slovenija.

  Objavljeno: 30.3.2016 10:00več
 • FBI vdrl v iPhone

  FBI je uspel vdreti v iPhone storilca lanskoletnega pokola v San Bernardinu, s čimer se zaključuje srdit boj med Applom in FBI-jem, v katerem je slednji zahteval Applovo pomoč pri vdiranju v iOS. FBI za zdaj ne razkriva metode, ki so jo uporabili, niti podjetja, ki jim je pomagalo.

  Objavljeno: 29.3.2016 09:00več
 • Manjši iPhone in manjši iPad Pro

  Telefon iPhone SE je namenjen ljudem, ki si želijo zmogljivega telefona (iPhone), a ne marajo zaobljenih linij ter velikega zaslona s Šestke. Oblikovan je kot iPhone 5s, s sodobno paleto barv ter s strojnimi posodobitvami, med katerimi izstopata procesor A9 in 12 MP kamera. Štiri palčni zaslon ima ločljivost 1136 x 640. Telefon opremljen z operacijskim sistemom iOS 9.3 bo za 450 evrov (model s 16 GB prostora) na voljo prihodnji teden.

  Objavljeno: 22.3.2016 08:00več
ph