Teme - android

 • Objavljeno: 30.11.2018 14:00več
 • Sinhronizacija bluetooth naprav preko Google računa

  Google je že pred časom v Android vgradil možnost sinhronizacije bluetooth naprav preko uporabniškega računa, a je bila podprtost s strani proizvajalcev naprav razmeroma slaba. Danes so na blogu objavili razširitev sodelovanja z dodatnimi proizvajalci, v kratkem pa naj bi podpora za t.i. »Fast Pair« prišla tudi na Chromebooke.

  Objavljeno: 28.11.2018 10:00več
 • Novi Xiaomi Mi Mix 3 z – drsnikom!

  Starejši med bralci se bodo gotovo spomnili, da so nekoč obstajali telefoni, ki smo jih »odprli« tako, da smo zgornjo polovico zadrsali nad/pod spodnjo. Predvsem je bilo tako narejenih kar nekaj Nokiinih telefonov. Sedaj se jim pridružuje tudi Xiaomi.

  Objavljeno: 26.10.2018 13:00več
 • Google v Evropi uvaja licenčnino za svoje mobilne aplikacije

  Google se je resda pritožil na odločitev Evropske komisije, ki mu je izrekla 4,34 milijarde evrov globe zaradi zlorabe prevladujočega položaja na trgu mobilnih operacijskih sistemov in iskalnikov na tej platformi, a je moral sprejeti tudi popravljalne ukrepe. Presenetil je z nenavadno odločno retoriko, saj je napovedal zaračunavanje licenčnine za namestitev svojih mobilnih aplikacij na telefone, ki bodo naprodaj v Evropi.

  Objavljeno: 17.10.2018 15:00več
 • Google predstavil telefon Pixel 3

  Google je uradno predstavil tretjo različico telefona Pixel.

  Objavljeno: 10.10.2018 08:00več
 • Ali Google pripravlja tudi Pixel 3 Mini?

  Le nekaj dni pred predstavitvijo nove generacije telefonov Pixel 3, so pri Googlu zopet podžgali namige, da je v pripravi tudi tretji, po vsej verjetnosti manjši Pixel 3. V enem od svojih blogov so objavili fotografije štirih telefonov, od katerih so trije brez dvoma premajhni, da bi bili verjetni. Pri tem se nagajivo sprašujejo »kako majhen je premajhen?« in pri tem odgovarjajo, da bo naslednji telefon vendarle nekoliko večji od teh.

  Objavljeno: 5.10.2018 08:00več
 • Krmiljenje programov na Androidu z glasom

  Google je skoraj dve leti razvijal zanimivo rešitev Voice Access, ki omogoča, da mobilne naprave skoraj v celoti krmilimo zgolj s pomočjo govorjenih ukazov. Čeprav je orodje, ki je pravkar zaključilo beta testiranje, namenjeno v prvi vrsti ljudem s posebnimi potrebami, so možnosti, ki jih ponuja, zanimive tudi za precej širši krog uporabnikov.

  Objavljeno: 3.10.2018 12:00več
 • SwiftKey dobiva možnost prevajanja

  Izredno priljubljena tipkovnica za naprave Android, SwiftKey, dobiva možnost prevajanja v realnem času. To so objavili njeni razvijalci, zanaša se na Microsoftov Translator. Pri Microsoftu so namreč leta 2016 kupili SwiftKey za 250 milijonov dolarjev. Nova različica je že na voljo v Play Store, več o aplikaciji pa si lahko preberete na Microsoftovi strani. Podprtih je dobrih šestdeset jezikov, med njimi je tudi slovenščina.

  Objavljeno: 30.9.2018 09:00več
 • Motorola napovedala telefona One in One Power

  Pri Motoroli, ki je v lasti kitajskega podjetja Lenovo, so napovedali dva nova in zanimiva telefona srednjega cenovnega razreda.

  Objavljeno: 1.9.2018 09:00več
 • Moderni pametni telefoni ranljivi zaradi 30 let starih ukazov AT

  Milijoni pametnih telefonov enajstih različnih proizvajalcev imajo varnostne ranljivosti, ki jih je mogoče izrabiti s posebej prilagojenimi ukazi AT. Raziskovalci z Univerze na Floridi in Univerze Stony Brook ter Samsung Research America so ugotovili, da moderni telefoni še vedno podpirajo prastare ukaze AT (ATtention). Dostopni so prek vrat USB.

  Objavljeno: 28.8.2018 05:00več
ph