Teme - android

 • Kakšen je tretji Googlov telefon?

  Googlov telefon Pixel 3 bo luč sveta ugledal šele oktobra, a pobegle informacije in fotografije nam ponujajo pogled v prihodnost.

  Objavljeno: 25.8.2018 10:00več
 • Galaxy S10 naj bi prinesel veliko spremembo

  Proizvajalec mobilnih procesorjev Qualcomm je nehote izdal veliko skrivnost, procesor Snapdragon 855, ki naj bi poganjal tudi telefon Samsung Galaxy S10, bo omogočal povezavo z omrežji 5G.

  Objavljeno: 25.8.2018 09:00več
 • Vrhunski telefon s povprečno ceno

  Kitajsko podjetje Xiaomi je predstavilo telefon Poco F1, ki bo dobro razburkal vode na trgu cenovno dostopnejših mobilnih naprav.

  Objavljeno: 23.8.2018 08:00več
 • Google na Androidu omogočil preklic poslane pošte

  Google je v zadnji posodobitvi odjemalca elektronske pošte Gmail (8.7) na Androidu omogočil preklic že poslanega sporočila.

  Objavljeno: 22.8.2018 08:00več
 • Neoriginalna Motorola

  Ni še dolgo tega, kar so odgovorni pri Lenovu po nakupu Motorolinega telefonskega oddelka (ki je bil v lasti Googla) optimistično razgrnili svoje načrte o osvojitvi telefonskega Olimpa. Če je podjetje največji proizvajalec računalnikov na svetu, ni razloga, da ne bi z nekaj truda postalo tudi največji proizvajalec telefonov, mar ne? No, kot je med drugimi ugotovil že Microsoft, ob svojem nekajletnem (beri milijardnem) skoku v mobilni svet, temu ni nujno tako.

  Objavljeno: 16.8.2018 10:00več
 • Android Pie je že na voljo

  Google je objavil končno različico operacijskega sistema Android 9.0, pri čemer je postalo jasno, da črka P v seznamu androidnih slaščic pomeni Pie (pita). Kot zdaj že običajno, pa nova različica ne bo takoj na voljo za vse telefone.

  Objavljeno: 7.8.2018 08:00več
 • Google iz Play Stora odstranil aplikacije za rudarjenje

  Poldrugi mesec za Applom je tudi Google sledil zgledu in s svoje spletne tržnice odstranil vse aplikacije za rudarjenje kriptovalut. Prav tako so prepovedali nalaganje novih.

  Objavljeno: 28.7.2018 14:00več
 • Čas je za pametne zvočnike – z zaslonom

  Lenovo je začel s prodajo svojega pametnega zaslona – Lenovo Smart Display. Če poenostavimo - gre za pametni zvočnik Google Home z dodanim zaslonom.

  Objavljeno: 27.7.2018 10:00več
 • Xiaomi napada z Mi A2 in AndroidOne

  Kitajski Xiaomi, trenutno četrti največji proizvajalec telefonov na svetu, je s svojim modelom Mi A1, kot kaže, zadel terno, uspeh pa ga je le še bolj opogumil. Mi A1 je cenovno izredno ugoden telefon z dovolj zmogljivo strojno opremo, da popolnoma gladko poganja čisti Android (v obliki distribucije AndroidOne), zato ga pri Monitorju že dalj časa z veseljem priporočamo.

  Objavljeno: 26.7.2018 13:00več
 • Android Go - (pametni) telefoni pod 100 dolarji/evri?

  Leto dni in še malce čez je od tega, kot je Googlov šef Sundar Pichai napovedal »lahko« različico Androida, Android Go, ki naj bi bil namenjen strojno kar najmanj opremljenim pametnim telefonom. Taki telefoni naj bi bili namenjeni prodaji v državah, kjer je cena bistvenega pomena (denimo Indija) in naj bi uporabnikom kljub temu omogočili bolj ali manj vse dobrote, ki smo jih deležni uporabniki »običajnih« pametnih telefonov. Še več, napovedal je upanje, da bodo taki telefoni, z le 1 GB pomnika, počasnejšimi procesorji in slabšim zaslonom, morda na voljo že za 30 dolarjev.

  Objavljeno: 16.7.2018 11:00več
ph