Teme - Sony

 • 12 telefonov Xperia Z5 za ločljivost 48K

  Sony se je lotil svojevrstne promocije svojih telefonov Xperia. Razvili so sistem za snemanje prostorskih (360-stopinjskih) video posnetkov, kjer je posamezen gradnik kar priljubljeni pametni telefon Xperia Z5 Compact. Ta se sicer lahko pohvali z zmožnostjo snemanja video posnetkov v ločljivosti 4K.

  Objavljeno: 13.1.2016 01:00več
 • Sony Xperia Z5 z ločljivostjo 4K

  Sony je predstavil družino pametnih telefonov Xperia Z5. Zastavonoša bo na voljo v treh izvedenkah, Z5 Compact, Z5 in Z5 Premium. Zaradi zaslona z najvišjo ločljivostjo doslej je najzanimivejši slednji. Xperia Z5 Premium bo tako na pet in pol palčnem zaslonu prikazal sliko z ločljivostjo 3840 × 2160 pik (806 ppi), medtem ko modela Z5 in Z5 Compact z zaslonoma velikosti 5,2 in 4,6 palca zmoreta zgolj 1080p ter 720p. Drobovje je v vseh treh modelih enako, procesor Snapdragon 810, do 32 GB shrambe, razširljive s karticami microSD ter baterija, ki naj bi zagotavljala identično dolgoživost naprave, dva dni običajne rabe. Pomnilnika RAM je 3 GB, le Compact je siromašnejši za gigabajt. Nove Xperie Z5 so opremljene z nadmočno kamero 23 MP (zaslonka f/2.0), ki med drugim omogoča hitro samodejno ostrenje, boljšo stabilizacijo slike ter snemanje z ločljivostjo 4K.

  Objavljeno: 3.9.2015 09:00več
 • Pametna zapestnica 2

  Sony je predstavil drugo generacijo pametne zapestnice SmartBand 2. Gre za logično evolucijo športnega pripomočka, ki obstoječim zmožnostim dodaja merjenje srčnega utripa. Nadgrajena zapestnica z videzom predhodnice bo v sodelovanju z aplikacijo Lifelog spremljala kakovost posameznikovega življenja. Poleg klasičnega štetja korakov in porabljenih kalorij bo znala beležiti tudi podrobnosti, na primer, kdaj smo nazadnje plavali. Zbrane podatke prek zapestnice bo aplikacija združila in predstavila z zgovornimi grafi. Sony predvideva, da bomo zapestnico nosili ves čas, zato ji ne manjka niti nadzor spanca. SmartBand 2 bo za 120 evrov na voljo letošnjega decembra.

  Objavljeno: 21.8.2015 07:00več
 • Sony predstavil Xperio Z4

  Pri Sonyju so predstavili novo generacijo zastavonoše, telefona Xperia Z4. Gre seveda za naslednika modela Z3, ki smo ga oktobra lani tudi sami preizkusili in pohvalili. Od poletja bo na voljo na japonskem, nekoliko kasneje pa tudi v Evropi. Telefon uporablja Qualcommov procesor Snapdragon 810 , enako kot ravnokar predstavljen HTCjev One M9, ki je pri nas že na voljo (in ga imamo v laboratoriju). Gre za 64-bitni procesor z osmimi jedri, kjer so štiri jedra počasnejša, namenjena varčevanju z energijo, pri zahtevnih opravilih pa lahko vseh osem jeder deluje sočasno.

  Objavljeno: 20.4.2015 08:00več
 • Sony piratizira

  Vdor v omrežje podjetja Sony je razkril marsikatero sočno podrobnost o podjetju. Zadnja zanimivost razkriva, da so Japonci na svojih strežnikih med drugim hranili piratski kopiji knjig o hekanju. Gre za priznana naslova s področja računalniške varnosti, Inside Cyber Warfare in Hacking: The Next Generation. Ironija je očitna. Sony, ki zagovarja strogo politiko zaščite avtorskih pravic, sam krši dotične zakone. Kaj si o tem misli založnik omenjenih knjig (O’Reilly) ni znano, prav tako pa izjave v zvezi z dogodkom niso želeli posredovati niti Japonci.

  Objavljeno: 19.4.2015 10:00več
 • Sony Xperia M4 Aqua in Xperia Z4

  Sony je kljub težavam pri prodaji mobilnih izdelkov na konferenci MWC predstavil nekatere zanimive novosti. Izstopa zagotovo tablica Xperia Z4, ki se lahko pohvali z debelino le 6,1 mm (enako kot iPad Air 2), pi tem pa je še lažja od Applovega tekmeca – tehta le 389 gramov proti 437 grami. Ob tem ima 10,1-palčni zaslon z ločljivostjo 2.560 x 1.600 pik, tablico pa poganja zmogljivi Qualcomm Snapdragon 810.

  Objavljeno: 6.3.2015 01:00več
 • Se Sony umika iz mobilnega posla?

  Vse kaže, da se Sony umika iz mobilnega posla. Dolgoročni načrti podjetja razkrivajo, da se kanijo Japonci v prihodnje usmeriti zgolj na področja, ki prinašajo dobiček ob minimalnem tveganju. Mobilni svet v opis ne spada, saj hitre spremembe in huda konkurenca prinašajo visoko stopnjo rizika. Slednje je priznal sam predsednik podjetja, Kazuo Hirai, ko je potrdil, da Sony ne načrtuje povečanja prodaje pametnih telefonov. Za nameček bodo Japonci letos v oddelku za pametne telefone na veliko odpuščali, posamezni modeli pa bodo posodobljeni počasneje kot v preteklosti. Prihajajoči zastavonoša Xperia Z4 na sejmu MWC sploh ne bo predstavljen, čeprav se bliža trenutek njegove splavitve. Mar to pomeni, da se bliža konec telefonov Xperia? Zadnja šušljanja pravijo, da ne, Sony bojda mrzlično išče proizvajalca, s katerim bi priljubljeno blagovno znamko obdržal pri življenju.

  Objavljeno: 21.2.2015 01:00več
 • SD kartica za boljši zvok

  Digitalna glasba ima pred analogno vrsto prednosti. Najbolj očitna je enaka kakovost, ne glede na vrsto prenosa. Sony nas želi prepričati nasprotno. Po pregrešno dragem predvajalniku Walkman (1200 USD), ki so ga Japonci predstavili na sejmu CES, pripravljajo novo presenečenje. Gre za pomnilniško kartico microSD, ki naj bi pričarala boljši zvok. Podrobnosti o čarovniji so zamolčali, zato nam ni jasno, kako bo 64 GB kartica za dobrih 150 ameriških dolarjev presegla konkurenčne izdelke enakih karakteristik, ki stanejo četrtino japonske cene. Digitalni placebo bo na voljo marca, najprej na Japonskem.

  Objavljeno: 20.2.2015 11:00več
 • Pametna očala naprodaj

  Sony je začel s pobiranjem naročil za pametna očala SmartEyeglass Developer Edition. Najprej jih bodo deležni na Otoku in v Nemčiji. Par stane 670 evrov. Gre za napravo z operacijskim sistemom Android 4.4, enobarvnim zaslonom z ločljivostjo 419 × 138 slikovnih pik, 3 MP kamero, mikrofonom, zvočnikom ter brezžično in Bluetooth povezljivostjo. Vse našteto nadgradi z mnoštvom tipal, med katerimi ne manjkajo žiroskop, merilec pospeška, svetlosti ter elektronski kompas. Videti je, da bodo Sonyeva očala nekaj časa edina tovrstna možnost za kupce željne pametnega naglavnega okrasja. Apple pametna očala kategorično zavrača, Google pa je svoja poslal nazaj v razvojne laboratorije, saj niso dosegala (pre) visokih pričakovanj. Japonci z očali mislijo resno, po prvem valu bodo marca na voljo še v osmih drugih državah, ZDA, na Japonskem, v Franciji, Italiji, Španiji, Belgiji, na Nizozemskem in Švedskem.

  Objavljeno: 18.2.2015 12:00več
 • CES: televizorji 4K in bitka za najboljši OS

  Na tokratnem sejmu CES so proizvajalci televizorjev skoraj družno ubrali nekoliko drugačno smer. Namesto nenehnega večanja dimenzij zaslonov in večanja ločljivosti (v obeh primerih smo najbrž prišli do nekih racionalnih meja), so se usmerili na kakovost slike in zlasti upravljanje vsebin.

  Objavljeno: 7.1.2015 01:00več