Teme - Sony

 • Prihaja Android O

  Google je predstavil razvijalsko različico nove generacije najbolj priljubljenega mobilnega operacijskega sistema na planetu. Android O med drugim prinaša boljše upravljanje z baterijo, prenovljeno opozorilno središče in večjo kakovost predvajanega zvoka.

  Objavljeno: 22.3.2017 07:00 | Teme: android, google, Sony
 • Varnostna luknja v varnostnih kamerah Sony

  Najdbe varnostnih lukenj v napravah, ki so priključene v internet, so danes žal že vsakodnevni pojav. Toda nekatere napake so še posebej kritične, saj lahko predstavljajo veliko varnostne tveganje, kršenje pravic do zasebnosti in celo nevarnost.

  Objavljeno: 8.12.2016 | Teme: kamera, Sony, varnost
 • Evropsko sodišče: prodaja računalnikov s prednameščenim operacijskim sistemom zakonita

  Večina sestavljenih računalnikov, ki se prodaja v Evropi, ima že nameščen operacijski sistem, največkrat Windows. Ta je resda izdatno subvencioniran, ker Microsoft ponuja licence ob nakupu novega računalnika ceneje, ni pa zastonj. Evropsko sodišče je sedaj razsodilo, da to ni nepoštena poslovna praksa.

  Objavljeno: 8.9.2016 05:00 | Teme: operacijski sistem, Sony
 • Sony predstavil velikana s kamero

  Sony je predstavil telefon Xperia XA Ultra. Gre za telefon srednjega razreda, ki ga krasi šest palcev velik 1080p zaslon z zaobljenimi robovi ob straneh. Telefon poganja osem jedrni procesor MediaTek, ima 3 GB pomnilnika RAM ter 16 GB shrambe za aplikacije in podatke, ki jo s pomnilniškimi karticami microSD po želji razširimo do 200 GB. Zvezdi telefona sta kameri, hrbtna z ločljivostjo 21,5 MP ter senzorjem Exmor RS je sposobna hitrega zagona in hibridnega ostrenja, medtem ko je prednja namenjena fotografiranju sebčkov s kakovostjo 16 MP in optično stabilizacijo slike. Xperia XA Ultra bo na voljo po vsem svetu. Kdaj in za koliko ni znano.

  Objavljeno: 18.5.2016 01:00 | Teme: Sony, android, pametni telefon
 • Sony s serijo telefonov X

  Sony je v Barceloni na sejmu MWC predstavil novo linijo pametnih telefonov. Serija X se bo v prvi vrsti osredotočala na dve komponenti, kamero in baterijo. Prvo bodo Japonci izboljšali s sistemom samodejnega ostrenja na osnovi zaznavanja gibanja pred kamero, medtem ko bo baterija opremljena s tehnologijo Qnovo Adaptive Charging za nadzor gretja in podaljšanje življenjske dobe energijskega vložka. Baterija v telefonih serije X naj bi zdržala vsaj dva dneva običajne rabe. Linijo X bodo predstavljali trije telefoni, srednje cenovna XA in X ter naprava višjega cenovnega razreda X Performance. Prva dva bosta poganjala procesorja MediaTek MT6755 in Snapdragon 650, medtem ko bo v najdražjem modelu tiktakal Snapdragon 820. Vsi telefoni bodo imeli 5 palčni 1080p zaslon ter kovinsko ohišje z zaobljenim steklom. Na voljo bodo poleti v beli, grafitno črni, limetasto zlati in rožnato zlati barvi.

  Objavljeno: 23.2.2016 01:00 | Teme: Sony, android, pametni telefon
 • Apple, Samsung in Sony povezani z izkoriščanjem otrok

  Amnesty International v novem poročilu odkriva, da so z izkoriščanjem otrok povezani skorajda vsi velikani tehnološke in avtomobilske industrije, med njimi tudi Apple, Samsung in Sony. V poročilu omenjena podjetja ne opravljajo zadostnega nadzora, da se v njihovih izdelkih ne bi pojavljal kobalt, pridobljen z izkoriščanjem otroške delovne sile. Kobalt, ki je med drugim uporabljen pri izdelavi baterij za telefone, tablice in prenosnike, prihaja iz rudnikov Demokratične republike Kongo, kjer delajo nekateri otroci že od sedmega leta naprej. Amnesty International je med podjetji odkrila 16 grešnikov in jih obvestila o njihovem početju. Večina obtožbe zavrača, nekaj, med njimi tudi Apple, jih bo sprožilo preiskavo o resničnosti trditev.

  Objavljeno: 22.1.2016 01:00 | Teme: apple, samsung, Sony
 • 12 telefonov Xperia Z5 za ločljivost 48K

  Sony se je lotil svojevrstne promocije svojih telefonov Xperia. Razvili so sistem za snemanje prostorskih (360-stopinjskih) video posnetkov, kjer je posamezen gradnik kar priljubljeni pametni telefon Xperia Z5 Compact. Ta se sicer lahko pohvali z zmožnostjo snemanja video posnetkov v ločljivosti 4K.

  Objavljeno: 13.1.2016 01:00 | Teme: Sony, video, navidezna resničnost
 • Sony Xperia Z5 z ločljivostjo 4K

  Sony je predstavil družino pametnih telefonov Xperia Z5. Zastavonoša bo na voljo v treh izvedenkah, Z5 Compact, Z5 in Z5 Premium. Zaradi zaslona z najvišjo ločljivostjo doslej je najzanimivejši slednji. Xperia Z5 Premium bo tako na pet in pol palčnem zaslonu prikazal sliko z ločljivostjo 3840 × 2160 pik (806 ppi), medtem ko modela Z5 in Z5 Compact z zaslonoma velikosti 5,2 in 4,6 palca zmoreta zgolj 1080p ter 720p. Drobovje je v vseh treh modelih enako, procesor Snapdragon 810, do 32 GB shrambe, razširljive s karticami microSD ter baterija, ki naj bi zagotavljala identično dolgoživost naprave, dva dni običajne rabe. Pomnilnika RAM je 3 GB, le Compact je siromašnejši za gigabajt. Nove Xperie Z5 so opremljene z nadmočno kamero 23 MP (zaslonka f/2.0), ki med drugim omogoča hitro samodejno ostrenje, boljšo stabilizacijo slike ter snemanje z ločljivostjo 4K.

  Objavljeno: 3.9.2015 09:00 | Teme: Sony, pametni telefon, 4K
 • Pametna zapestnica 2

  Sony je predstavil drugo generacijo pametne zapestnice SmartBand 2. Gre za logično evolucijo športnega pripomočka, ki obstoječim zmožnostim dodaja merjenje srčnega utripa. Nadgrajena zapestnica z videzom predhodnice bo v sodelovanju z aplikacijo Lifelog spremljala kakovost posameznikovega življenja. Poleg klasičnega štetja korakov in porabljenih kalorij bo znala beležiti tudi podrobnosti, na primer, kdaj smo nazadnje plavali. Zbrane podatke prek zapestnice bo aplikacija združila in predstavila z zgovornimi grafi. Sony predvideva, da bomo zapestnico nosili ves čas, zato ji ne manjka niti nadzor spanca. SmartBand 2 bo za 120 evrov na voljo letošnjega decembra.

  Objavljeno: 21.8.2015 07:00 | Teme: Sony, pametne zapestnice
 • Sony predstavil Xperio Z4

  Pri Sonyju so predstavili novo generacijo zastavonoše, telefona Xperia Z4. Gre seveda za naslednika modela Z3, ki smo ga oktobra lani tudi sami preizkusili in pohvalili. Od poletja bo na voljo na japonskem, nekoliko kasneje pa tudi v Evropi. Telefon uporablja Qualcommov procesor Snapdragon 810 , enako kot ravnokar predstavljen HTCjev One M9, ki je pri nas že na voljo (in ga imamo v laboratoriju). Gre za 64-bitni procesor z osmimi jedri, kjer so štiri jedra počasnejša, namenjena varčevanju z energijo, pri zahtevnih opravilih pa lahko vseh osem jeder deluje sočasno.

  Objavljeno: 20.4.2015 08:00 | Teme: Sony, android

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

KSSpnKUyVFQ

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji