Teme - Sony

 • Sony se vrača z robotskim psom

  Japonski Sony se kot kaže vrača v robotiko z novim izdelkom, ki bo vnovič – robotski pes. Morda se kdo še spomni njihovega predhodnega poizkusa na temo, robotskega psa Aibo, ki so ga predstavili leta 1999 in prodajali vse do leta 2005. Verjeli ali nekdanji avtorji so še vedno zaposleni v Sonyu in bodo kot kaže prispevali tudi pri novem izdelku.

  Objavljeno: 10.10.2017 01:00več
 • Lastniki telefonov Xperia upravičeni do povračila

  Skupinska tožba lastnikov telefonov Xperia je uspela, Sony jim bo povrnil polovico kupnine.

  Objavljeno: 23.8.2017 08:00več
 • Objavljene specifikacije prihajajoče Sony Xperia XZ1

  V spletu so se pojavile specifikacije za nekaj prihajajočih Sonyjevih telefonov, med njimi tudi za zastavonošo XZ1. Ta bo uporabljala Snapdragon 835 z 4 GB pomnilnika, 5,2 palčnim zaslonom ločljivosti FullHD in baterijo 3.000 mAh. Specifikacije so torej podobne kot pri drugih telefonih najvišjega ranga, denimo ravnokar preizkušenega Galaxy S8, s tem, da bo imel Sonyjev predstavnik očitno nekoliko manjši zaslon (to gre predvsem na račun Samsungovega zaslona, ki se razteza čez praktično celo prednjo stranjo telefona).

  Objavljeno: 22.5.2017 15:00več
 • Sony Xperia XZ Premium z 960 slikami na sekundo

  Na letošnjem kongresu MWC v Barceloni je bil najavljen najnovejši Sonyev telefon Xperia XZ Premium, ki se je pohvalil s samimi presežniki. Telefona v prodaji še vedno ni, vsaj enega izmed presežnikov pa lahko že občudujemo v zanimivem video prispevku.

  Objavljeno: 11.5.2017 14:00več
 • Prihaja Android O

  Google je predstavil razvijalsko različico nove generacije najbolj priljubljenega mobilnega operacijskega sistema na planetu. Android O med drugim prinaša boljše upravljanje z baterijo, prenovljeno opozorilno središče in večjo kakovost predvajanega zvoka.

  Objavljeno: 22.3.2017 07:00več
 • Varnostna luknja v varnostnih kamerah Sony

  Najdbe varnostnih lukenj v napravah, ki so priključene v internet, so danes žal že vsakodnevni pojav. Toda nekatere napake so še posebej kritične, saj lahko predstavljajo veliko varnostne tveganje, kršenje pravic do zasebnosti in celo nevarnost.

  Objavljeno: 8.12.2016več
 • Evropsko sodišče: prodaja računalnikov s prednameščenim operacijskim sistemom zakonita

  Večina sestavljenih računalnikov, ki se prodaja v Evropi, ima že nameščen operacijski sistem, največkrat Windows. Ta je resda izdatno subvencioniran, ker Microsoft ponuja licence ob nakupu novega računalnika ceneje, ni pa zastonj. Evropsko sodišče je sedaj razsodilo, da to ni nepoštena poslovna praksa.

  Objavljeno: 8.9.2016 05:00več
 • Sony predstavil velikana s kamero

  Sony je predstavil telefon Xperia XA Ultra. Gre za telefon srednjega razreda, ki ga krasi šest palcev velik 1080p zaslon z zaobljenimi robovi ob straneh. Telefon poganja osem jedrni procesor MediaTek, ima 3 GB pomnilnika RAM ter 16 GB shrambe za aplikacije in podatke, ki jo s pomnilniškimi karticami microSD po želji razširimo do 200 GB. Zvezdi telefona sta kameri, hrbtna z ločljivostjo 21,5 MP ter senzorjem Exmor RS je sposobna hitrega zagona in hibridnega ostrenja, medtem ko je prednja namenjena fotografiranju sebčkov s kakovostjo 16 MP in optično stabilizacijo slike. Xperia XA Ultra bo na voljo po vsem svetu. Kdaj in za koliko ni znano.

  Objavljeno: 18.5.2016 01:00več
 • Sony s serijo telefonov X

  Sony je v Barceloni na sejmu MWC predstavil novo linijo pametnih telefonov. Serija X se bo v prvi vrsti osredotočala na dve komponenti, kamero in baterijo. Prvo bodo Japonci izboljšali s sistemom samodejnega ostrenja na osnovi zaznavanja gibanja pred kamero, medtem ko bo baterija opremljena s tehnologijo Qnovo Adaptive Charging za nadzor gretja in podaljšanje življenjske dobe energijskega vložka. Baterija v telefonih serije X naj bi zdržala vsaj dva dneva običajne rabe. Linijo X bodo predstavljali trije telefoni, srednje cenovna XA in X ter naprava višjega cenovnega razreda X Performance. Prva dva bosta poganjala procesorja MediaTek MT6755 in Snapdragon 650, medtem ko bo v najdražjem modelu tiktakal Snapdragon 820. Vsi telefoni bodo imeli 5 palčni 1080p zaslon ter kovinsko ohišje z zaobljenim steklom. Na voljo bodo poleti v beli, grafitno črni, limetasto zlati in rožnato zlati barvi.

  Objavljeno: 23.2.2016 01:00več
 • Apple, Samsung in Sony povezani z izkoriščanjem otrok

  Amnesty International v novem poročilu odkriva, da so z izkoriščanjem otrok povezani skorajda vsi velikani tehnološke in avtomobilske industrije, med njimi tudi Apple, Samsung in Sony. V poročilu omenjena podjetja ne opravljajo zadostnega nadzora, da se v njihovih izdelkih ne bi pojavljal kobalt, pridobljen z izkoriščanjem otroške delovne sile. Kobalt, ki je med drugim uporabljen pri izdelavi baterij za telefone, tablice in prenosnike, prihaja iz rudnikov Demokratične republike Kongo, kjer delajo nekateri otroci že od sedmega leta naprej. Amnesty International je med podjetji odkrila 16 grešnikov in jih obvestila o njihovem početju. Večina obtožbe zavrača, nekaj, med njimi tudi Apple, jih bo sprožilo preiskavo o resničnosti trditev.

  Objavljeno: 22.1.2016 01:00več