Teme - internet

 • Slovenska hitrost do interneta malce pod povprečjem

  Razvijalci neuradnega standarda za merjenje hitrosti interneta, podjetje Ookla, že nekaj časa redno objavlja statistiko hitrosti, ki jih dosegajo njihovih 500 milijonov uporabnikov, med katerimi je tudi veliko prebivalcev Slovenije. Sprehod po njihovih statističnih straneh in straneh z zanimivostmi je vedno zanimiv.

  Objavljeno: 10.7.2018 10:00več
 • Evropski poslanci zavrnili cenzuro interneta

  Evropski parlament je zavrnil mandat evropskemu odboru za pravne zadeve (JURI) za pogajanje z Evropskim Svetom o reformi avtorskega prava v sklopu enotnega digitalnega trga na ravni Evropske Unije.

  Objavljeno: 5.7.2018 14:00več
 • Internet z neba bližje resničnosti

  Ameriška agencija FCC (Federal Communications Commission) je Elonu Musku odobrila načrt za vzpostavitev internetnega dostopa z vesolja.

  Objavljeno: 4.4.2018 07:00več
 • SpaceX v vesolje pošilja prve satelite za dostop do interneta

  Elon Musk že vrsto let napoveduje, da bodo njegove družbe v vesolje poslale na tisoče satelitov, ki bodo omogočili širokopasovni dostop do interneta na celotni površini Zemlje. Videti je, da je napoved korak bližje udejanjenju, saj bo SpaceX predvidoma že v naslednjem vikendu v orbito poslal prva dva prototipa satelitov, ki bodo iz vesolja omogočali dostop do interneta.

  Objavljeno: 14.2.2018 01:00več
 • Po Telekomu tudi A1 s hibridnim dostopom do interneta

  A1 v sodelovanju s podjetjem ZTE ponuja hibridni dostop do interneta.

  Objavljeno: 7.2.2018 07:00več
 • Telekom Slovenije ponuja hibridni dostop do interneta

  Ena od možnosti, kako pridobiti hitrejši dostop do interneta, je združitev komunikacijskih povezav prek bakrenega omrežja in brezžičnega omrežja LTE/4G. To storitev pravkar uvaja Telekom Slovenije, ki hibridni dostop ponuja naročnikom paketov s storitvami trojček (internet, televizija in telefonija), in sicer na območjih, kjer bakreno omrežje trenutno ne zagotavlja višjih prenosnih hitrosti, je pa na voljo mobilni signal LTE/4G. Naročniki, ki se bodo odločili za hibridni dostop, bodo zadržali enako mesečno naročnino paketa, doplačali pa bodo najem ustreznega modema.

  Objavljeno: 19.1.2018 01:00več
 • Ameriška nevtralnost interneta je mrtva!

  Ameriška zvezna agencija za komunikacije je izglasovala ukinitev internetne nevtralnosti, kar pomeni, da bo odločitev o hitrosti potovanja posameznih podatkov poslej v rokah ponudnikov dostopa do spleta.

  Objavljeno: 15.12.2017 08:00več
 • Ugašajo forumi podjetja CompuServe

  AOL bo 15. decembra zaprl forume nekdaj priljubljenega podjetja CompuServe.

  Objavljeno: 16.11.2017 01:00več
 • Virginija menja elektronske glasovalne naprave s papirnimi

  Tudi v ZDA, kjer so med najnaprednejšimi pri elektronskih volitvah, počasi spoznavajo, da popolna digitalizacija postopka glasovanja ni najboljša izbira. V zvezni državi Virginiji so začeli menjavo elektronskih glasovalnih naprav s takšnimi, ki ob glasovanju puščajo papirno sled.

  Objavljeno: 11.9.2017 13:00več
 • Photobucket s spremembo pogojev uporabe povzročil nemalo težav

  Spletišče Photobucket je izredno priljubljeno za brezplačno hrambo fotografij, zaradi spremembe pogojev uporabe pa so povzročili kar nekaj hude krvi med svojimi uporabniki. Konkretno so za fotografije, ki so hranjene pri njih a se jih uporablja na drugih straneh, začeli računati.

  Objavljeno: 5.7.2017 10:00več