Teme - internet

 • Internet z neba bližje resničnosti

  Ameriška agencija FCC (Federal Communications Commission) je Elonu Musku odobrila načrt za vzpostavitev internetnega dostopa z vesolja.

  Objavljeno: 4.4.2018 07:00več
 • SpaceX v vesolje pošilja prve satelite za dostop do interneta

  Elon Musk že vrsto let napoveduje, da bodo njegove družbe v vesolje poslale na tisoče satelitov, ki bodo omogočili širokopasovni dostop do interneta na celotni površini Zemlje. Videti je, da je napoved korak bližje udejanjenju, saj bo SpaceX predvidoma že v naslednjem vikendu v orbito poslal prva dva prototipa satelitov, ki bodo iz vesolja omogočali dostop do interneta.

  Objavljeno: 14.2.2018 01:00več
 • Po Telekomu tudi A1 s hibridnim dostopom do interneta

  A1 v sodelovanju s podjetjem ZTE ponuja hibridni dostop do interneta.

  Objavljeno: 7.2.2018 07:00več
 • Telekom Slovenije ponuja hibridni dostop do interneta

  Ena od možnosti, kako pridobiti hitrejši dostop do interneta, je združitev komunikacijskih povezav prek bakrenega omrežja in brezžičnega omrežja LTE/4G. To storitev pravkar uvaja Telekom Slovenije, ki hibridni dostop ponuja naročnikom paketov s storitvami trojček (internet, televizija in telefonija), in sicer na območjih, kjer bakreno omrežje trenutno ne zagotavlja višjih prenosnih hitrosti, je pa na voljo mobilni signal LTE/4G. Naročniki, ki se bodo odločili za hibridni dostop, bodo zadržali enako mesečno naročnino paketa, doplačali pa bodo najem ustreznega modema.

  Objavljeno: 19.1.2018 01:00več
 • Ameriška nevtralnost interneta je mrtva!

  Ameriška zvezna agencija za komunikacije je izglasovala ukinitev internetne nevtralnosti, kar pomeni, da bo odločitev o hitrosti potovanja posameznih podatkov poslej v rokah ponudnikov dostopa do spleta.

  Objavljeno: 15.12.2017 08:00več
 • Ugašajo forumi podjetja CompuServe

  AOL bo 15. decembra zaprl forume nekdaj priljubljenega podjetja CompuServe.

  Objavljeno: 16.11.2017 01:00več
 • Virginija menja elektronske glasovalne naprave s papirnimi

  Tudi v ZDA, kjer so med najnaprednejšimi pri elektronskih volitvah, počasi spoznavajo, da popolna digitalizacija postopka glasovanja ni najboljša izbira. V zvezni državi Virginiji so začeli menjavo elektronskih glasovalnih naprav s takšnimi, ki ob glasovanju puščajo papirno sled.

  Objavljeno: 11.9.2017 13:00več
 • Photobucket s spremembo pogojev uporabe povzročil nemalo težav

  Spletišče Photobucket je izredno priljubljeno za brezplačno hrambo fotografij, zaradi spremembe pogojev uporabe pa so povzročili kar nekaj hude krvi med svojimi uporabniki. Konkretno so za fotografije, ki so hranjene pri njih a se jih uporablja na drugih straneh, začeli računati.

  Objavljeno: 5.7.2017 10:00več
 • Arnes praznuje 25 let

  Zavod Arnes je institucija, ki je igrala ključno vlogo v informatizaciji slovenske družbe in vpeljavi interneta v akademsko ter ostalo javnost. Sredi junija je Arnes praznoval 25 let ustanovitve, svoje poslanstvo pa nadaljujejo tudi v prihodnje. V letošnjem letu bo na primer Arnes začel z izvajanjem programa SIO-2020, v sklopu katerega bo na skoraj 950 vzgojno-izobraževalnih zavodih zgradil brezžična omrežja, izvedel nakup nove opreme IKT in razvil nove, napredne e-storitve in e-vsebine.

  Objavljeno: 16.6.2017 01:00več
 • Umetna inteligenca proti prevarantom in teroristom

  Internet je danes zatočišče za tisoče prevarantov in terorizmov, boj proti njihovemu delovanju pa je vse prej kot enostaven. Veliki ponudniki storitev, kot sta Microsoft in Facebook, so že pred časom ustanovili posebne oddelke v svojih organizacijah, katerih glavni cilj je bolj proti prevarantskim aktivnostim in sovražnemu govoru, ki ogrožata internetno javnost, s tem pa tudi priljubljenost in dobičkonosnost njihovih storitev. Toda tudi vsa prizadevanja posebej izurjenih strokovnjakov žal niso več dovolj, zato v boju proti prevarantom in teroristom spletni ponudniki začenjajo z uporabo specializiranih programov z vgrajeno umetno inteligenco.

  Objavljeno: 16.6.2017 01:00več