Teme - internet

 • Omrežja »mesh« bodo po novem standardizirana

  Vzpostavitev brezžičnega omrežja je izredno preprosta, tudi za nepoznavalca, toda le do takrat, ko je v igri »omreženje« le enega prostora, z eno samo brezžično točko ali usmerjevalnikom. Le tega priklopimo na »internet« (tak ali drugačen »modem«), ki nam ga v stanovanje pripelje ponudnik, se za minutko pomudimo pri nastavitvi dostopnega gesla in to je načeloma vse.

  Objavljeno: 13.8.2018 12:00več
 • V Veliki Britaniji predlagajo optiko v vsak dom

  V novi britanski nacionalni telekomunikacijski strategiji so zapisali strateški cilj, da naj bi do leta 2033 vsa gospodinjstva imela dostop do optičnega komunikacijskega omrežja.

  Objavljeno: 23.7.2018 11:00več
 • Slovenska hitrost do interneta malce pod povprečjem

  Razvijalci neuradnega standarda za merjenje hitrosti interneta, podjetje Ookla, že nekaj časa redno objavlja statistiko hitrosti, ki jih dosegajo njihovih 500 milijonov uporabnikov, med katerimi je tudi veliko prebivalcev Slovenije. Sprehod po njihovih statističnih straneh in straneh z zanimivostmi je vedno zanimiv.

  Objavljeno: 10.7.2018 10:00več
 • Evropski poslanci zavrnili cenzuro interneta

  Evropski parlament je zavrnil mandat evropskemu odboru za pravne zadeve (JURI) za pogajanje z Evropskim Svetom o reformi avtorskega prava v sklopu enotnega digitalnega trga na ravni Evropske Unije.

  Objavljeno: 5.7.2018 14:00več
 • Internet z neba bližje resničnosti

  Ameriška agencija FCC (Federal Communications Commission) je Elonu Musku odobrila načrt za vzpostavitev internetnega dostopa z vesolja.

  Objavljeno: 4.4.2018 07:00več
 • SpaceX v vesolje pošilja prve satelite za dostop do interneta

  Elon Musk že vrsto let napoveduje, da bodo njegove družbe v vesolje poslale na tisoče satelitov, ki bodo omogočili širokopasovni dostop do interneta na celotni površini Zemlje. Videti je, da je napoved korak bližje udejanjenju, saj bo SpaceX predvidoma že v naslednjem vikendu v orbito poslal prva dva prototipa satelitov, ki bodo iz vesolja omogočali dostop do interneta.

  Objavljeno: 14.2.2018 01:00več
 • Po Telekomu tudi A1 s hibridnim dostopom do interneta

  A1 v sodelovanju s podjetjem ZTE ponuja hibridni dostop do interneta.

  Objavljeno: 7.2.2018 07:00več
 • Telekom Slovenije ponuja hibridni dostop do interneta

  Ena od možnosti, kako pridobiti hitrejši dostop do interneta, je združitev komunikacijskih povezav prek bakrenega omrežja in brezžičnega omrežja LTE/4G. To storitev pravkar uvaja Telekom Slovenije, ki hibridni dostop ponuja naročnikom paketov s storitvami trojček (internet, televizija in telefonija), in sicer na območjih, kjer bakreno omrežje trenutno ne zagotavlja višjih prenosnih hitrosti, je pa na voljo mobilni signal LTE/4G. Naročniki, ki se bodo odločili za hibridni dostop, bodo zadržali enako mesečno naročnino paketa, doplačali pa bodo najem ustreznega modema.

  Objavljeno: 19.1.2018 01:00več
 • Ameriška nevtralnost interneta je mrtva!

  Ameriška zvezna agencija za komunikacije je izglasovala ukinitev internetne nevtralnosti, kar pomeni, da bo odločitev o hitrosti potovanja posameznih podatkov poslej v rokah ponudnikov dostopa do spleta.

  Objavljeno: 15.12.2017 08:00več
 • Ugašajo forumi podjetja CompuServe

  AOL bo 15. decembra zaprl forume nekdaj priljubljenega podjetja CompuServe.

  Objavljeno: 16.11.2017 01:00več
ph