Objavljeno: 19.2.2021 10:51 | Teme: prenosnik

Prenosnik s sedmimi zasloni

Podjetje Expanscape je predstavilo prototip prenosnika s kar sedmimi zasloni.

Prenosnik se imenuje Aurora 7, gre pa za razvojni prototip, ki je v delujoči, a še zelo nepopolni obliki. Iz zadnje strani klasičnega zaslona se zavihti še en (torej so tečaji na vrhu glavnega zaslona), iz leve in desne strani se odpreta po dva pokončna zaslona, nad katerimi se izvlečeta še dva majhna zaslona, po eden na vsako stran. Zadnji, sedmi zaslon, je vgrajen desno od sledilne ploščice.

Trije »glavni« zasloni imajo diagonalo 17,3 palca in ločljivost 4K, trije manjši zasloni imajo diagonalo 7 palcev in ločljivost 1920 × 1200 pik, torej rahlo več kot FullHD. Strojna oprema je klasična, v uporabi je Intelov procesor Core i9 ter Nvidiina grafična kartica sicer starejše generacije GTX 1060, pomnilnika je 64 GB. Vgrajeni akumulator ponudi 82 Wh, zraven je še dodatni akumulator za zaslone z 148 Wh, kljub temu pa naj bi bila vzdržljivost okoli ene ure.

Gre za prototip, za katerega dvomimo, da ga bomo dejansko tudi kdaj srečali v živo. Vseeno pa gre za zanimiv pokazatelj, kam gre tehnologija. Tako kot se pri telefonih pojavljajo preklopni in izvlečni zasloni, računamo, da bomo tudi pri prenosnikih slej ko prej srečali tudi kaj takega.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji