Objavljeno: 26.10.2018 12:30

Nočne fotografije s Pixlom 3

Ko je Google pred kratkim predstavil svoje najnovejše telefone Pixel 3, je bilo enotno mnenje, da po strojni plati niso nič posebnega, programsko pa so vrhunski. In to je bilo še preden smo videli, kaj zares zmore njegov fotoaparat!

Vir: The Verge

Spomnimo – kljub poplavi števila v fotoaparate vgrajenih kamer oz. objektivov (Huawei je zaenkrat ostal pri treh, Samsung je že na štirih!), Google tudi v svojih najnovejših telefonih vztraja le pri enem objektivu, vendar ga zato izdatno podpira s programsko opremo, algoritmi strojnega učenja, skratka s svojim gigantskim »oblakom«.

Ob predstavitvi smo slišali, da bo še največji napredek tega oblaka moč videti v nočnem načinu fotografiranja, vendar je bila predstavitev le tega prestavljena nekam v november. Z malce spretnosti si lahko lastniki novih telefonov nočne zmogljivosti vklopijo z namestitvijo neuradne različice Googlove fotografske aplikacije, ki jo je moč najti na spletišču XDA. Kot je pokazal hiter preizkus na spletišču The Verge so prvi rezultati kombinacije dolge ekspozicije (do 4 sekunde), algoritmov, strojnega učenja in računske moči Googlovega oblaka fascinantni. Prilagamo nekaj primerov iz The Vergea, več pa tukaj.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji