• Pisma bralcev

  Z zanimanjem sem prebral kratko Anžetovo kolumno z naslovom »Kateri telefon kupiti –  osebno mnenje«, ki je  bila objavljena v junijski številki Monitorja (junij/2016). Z avtorjevim mnenjem se ne morem strinjati,  ker je res zelo, zelo ozko. Torej, Anže, zapisal bom, »ne, hvala«. Kot je mogoče razbrati  iz prispevka, Anže za 99 % populacije, ki menda ne zna (ali se ji ne ljubi) menjavati »launcherjev in ROMov«, svetuje okronanega Jabolčnika (iPhone 6S), iz nasprotnega tabora pa tisto, kar je vredno ogleda, prihaja samo iz Nexusovega »hleva«. Vsa druga nadvse pestra ponudba telefonov je torej namenjena preostanku populacije.

  Objavljeno: 28.6.2016 | Monitor Julij - avgust 2016
 • Pisma bralcev

  Žal lahko le potrdimo, da imamo enake težave tudi mi, in sicer prav z vsakim testnim avtomobilom, ki ga dobimo v uredništvo (Nissan, Škoda, BMW, Volkswagen, Mercedes). Brskanje po spletu razkrije, da je krivec Google s svojim Androidom 6.0, ki ustreznega popravka kar nekako noče in noče narediti. Tudi ko ga bo, bo seveda trajalo, da ga bodo uporabili vsi mogoči izdelovalci telefonov, od Samsunga naprej …

  Objavljeno: 26.4.2016 | Monitor Maj 2016
 • Pisma bralcev

  Glede monitorjev – po pravici povedano, so vsi ti trije LGji odlični. Vsi so pač zelo široki (razmerje stranic je pri vseh 21 : 9) in ponujajo ločljivost 2560 × 1080 pik, vsi imajo matriko IPS in premaze, zaradi katerih ni težav z nezaželenimi odboji. Prvi model je načeloma bolj namenjen igričarjem, ima programske funkcije, ki so namenjene boljšemu odzivu v igrah. Med preizkušanjem v Monitorju bistvenih razlik nismo opazili. Srednji med tremi naštetimi (torej 29UB67) ima sicer višjo svetlost (300 cd/m2 namesto 250 cd/m2), a tudi to v praksi ni preveč pomembno, saj monitorje ponavadi uporabljamo tam nekje okoli 100 do 120 cd/m2. Pri kakovosti slike bi rekli, da ne bi smelo biti večjih razlik. Morda v spletu preverite še, katere vmesnike ima kateri monitor.

  Objavljeno: 23.2.2016 | Monitor Marec 2016
 • Pisma bralcev

  Ne, ni izvedljivo, ker se ključa Ki načeloma ne da prebrati s kartice SIM. Pri nekaterih starejših karticah (v1) se je to dalo, pa še tam je bila verjetnost, da se bo kartica SIM ob tem uničila, danes pa so zaščite že bistveno boljše. V2 SIM kartic so sicer nekaj skušali analizirati s posebno opremo – rezanje z laserjem, analiza z elektronskim mikroskopom itd., a to je povsem nepraktično.

  Objavljeno: 26.1.2016 | Monitor Februar 2016

Monitor na Facebooku

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji