Toshiba Tecra A8-104

Objavljeno: 29.5.2007 02:05 | Avtor: Grega Šimenc | Kategorija: Prenosni računalniki | Revija: Maj 2007 | Teme: nenehni testi, prenosnik

Tecra A8 je predstavnik poslovnega razreda prenosnikov in prvi Toshibin prenosnik, ki sodi med nekoliko robustnejše modele. Ohišje je odeto v konzervativno sivo-črno barvno kombinacijo, brez določenih elementov modernega oblikovanja prenosnikov. Pač, v poslovnem razredu očitno štejejo druge vrline kot pa prijetno oblikovanje.

Elektronska "drobovina" prenosnika je razredu primerno zmogljiva. Procesor je iz trenutno aktualne ponudbe mobilnih dvojedrnikov izdelovalca Intel, družbo mu dela 1 GB pomnilnika. Podatki se shranjujejo na prostoren, 120 GB disk SATA s 5400 obrati na minuto. Povezljivost zagotavljajo gigabitni vmesnik LAN, brezžični vmesnik s podporo standardom a/b/g ter tudi vmesnik bluetooth. Zanimiv in včasih nepogrešljiv ostanek zgodovine je tudi vgrajen serijski vmesnik, ki ga marsikatera (namenska) strojna oprema še vedno s pridom izkorišča. Omenimo še, da prenosnik za čas delovanja ostaja presenetljivo hladen, in to kljub temu, da se vgrajeni ventilator vklopi le poredkoma. Pohvalno.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki