Objavljeno: 26.10.2010 | Avtor: Matic Zupančič | Monitor Oktober 2010 | Teme: preizkus, prenosnik, nenehni testi

Toshiba Satellite A660-14J

Toshiba A660 po cenovnem kriteriju komaj še spada med cenejše računalnike. Kljub temu bo po njem rad posegel tudi kak zahtevnejši kupec z željo po dobrem večpredstavnem prenosniku, saj je to eden redkih prenosnikov, ki stane okrog 1000 evrov in ima že vgrajeno blu-ray enoto. Poleg tega ima v ohišje vgrajene zvočnike, ki se ponašajo z nalepko Harman/Kardon.

Srce računalnika je Intelov i5-430M, ki teče s frekvenco 2,27 GHz, pri delu pa uporablja 4 GB pomnilnika. Prav tako Toshibin disk pa ponuja 500 GB prostora za odlaganje vseh podatkov. Za hiter izris grafike pa računalnik uporablja Nvidia GeForce GT 330M grafično kartico z 1 GB grafičnega pomnilnika. Prav grafična zmogljivost dela A660 še bolj zanimivega, kajti tudi med dražjimi prenosniki ni prav veliko takih, ki bi na naših testih dosegali tako visoke rezultate na testih 3D Mark 2006. Pa tudi na testih Sysmark se v svojem razredu Toshiba zelo dobro obnese in se uvrsti med najboljše.

Opremljenost z drugimi pritiklinami je dobra. Na voljo so štirje priključki USB, od katerih je eden kombiniran z vtičem eSATA. Za prenos video signala sta uporabna priključka VGA in HDMI, funkcionalosti prenosnika pa lahko razširimo še s karticami tipa Express Card. Na sprednji stranici na sredi pa je tudi čitalnik pomnilniških kartic.

Omeniti moramo še tipkovnico, ki se zgleduje po splošnem trendu, ki ga je že pred davnim vpeljal Apple na svojih prenosnikih. Toshibina izvedba je solidna in omogoča zelo udobno tipkanje. Pogrešamo seveda osvetlitev tipk od spodaj. Zaradi pravšnje širine naprave je na desni strani tipkovnice tudi številski del.

Ob vsem skupaj bi si samo še želeli, da bi tudi matrika zaslona LCD podpirala nekaj večjo ločljivost (tako pa dosega 1366 × 786 pik), kajti v polnosti bomo lahko v ogledu filmov na blu-ray ploščkih uživali le, če bomo video signal prek vmesnika HDMI prenesli na primeren tv aparat ali monitor. Pa tudi akumulator bi lahko bil malce bolj zmogljiv.

Toshiba Satellite A660-14J

Hitrost (SYSmark Productivity): 119.

Hitrost (SYSmark VideoCreation): 166.

Trajanje delovanja: 2 uri 46 minut.

Mere: 38 × 25 × 2,8 cm, 2,6 kg.

Značilnosti: Intel Core i5-430M, 2,27 GHz, 4 GB RAM, 465 GB disk, WLAN 802.11 b/g/n, bluetooth.

Zaslon: 15,4-palčni, 1366 × 768 pik.

Operacijski sistem: Windows 7 Home Premium.

Cena: 965 EUR.

Prodaja: www.asbis.si.

Zgradba in oprema: 10.

Velikost in teža: 8.

Za: Zvok, grafična zmogljivost, tipkovnica, opremljenost.

Proti: Zmogljivost akumulatorja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji