Shranimo vse!

Objavljeno: 27.8.2013 | Avtor: Miran Varga | Kategorija: Nasveti | Revija: September 2013

V časih, ko se vedno bolj uveljavljajo pretočne vsebine, tako v avdio kot video obliki, se nam lahko pripeti, da danes uživamo v neki vsebini, ki nam je že naslednji dan (ali celo trenutek) nedostopna. Tehnološki zanesenjaki na kaj takega seveda ne pristajamo, zato smo pripravili vrsto nasvetov, kako shraniti prav vse, kar se dogaja v našem računalniku.

Se še spominjate trenutka, ko ste prvič shranili TV oddajo na videokaseto (VHS)? Šlo je za revolucionaren občutek. S tem dejanjem ste pravzaprav dobili izbiro – posnetek ste si lahko ogledali, kadarkoli ste želeli. In nato je prišel YouTube. Video spletišče je postavilo marsikatero stvar na glavo. Kar naenkrat nam ni bilo več treba nastavljati videorekorderja, saj so bile vse vsebine dostopne v spletu. Še več, tudi televizorja nismo več potrebovali, za ogled zanimivih vsebin z vsega sveta sta zadoščala že povezava v internet in računalniški zaslon. Pisec teh vrstic pozna celo več sodobnih družin, kjer v gospodinjstvu nimajo televizorja. Pa ne zato, ker si ga ne bi mogli privoščiti, temveč zato, ker je ogled (tudi TV) vsebin precej bolj praktičen na tablici ali računalniku.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentarji

podviz | 21.10.2013 | 19:18

Pozdravljeni, Tudi sam sem si kdaj želel posneti kako RTV oddajo iz arhiva, ker sem si jo zaželel imeti pri sebi, ali ker sem si jo hotel ogledati doma, kjer imam zelo slabo povezavo. A tega mi ne uspe. Za določene oddaje si lahko pomagam s podcasti, če sem dovolj hiter, da jih ne odstranijo iz podcast arhiva, kako pa za ostale. Mislim, da sem pred kakim letom probal s CamStudio ali pa Jingom (se ne spomnim dobro), pa nisem bil zadovoljen z outputom. Mislim, da je pedvsem zvok bil slab. Tule doma pa tega sploh ne morem uporabiti, ker mi zaradi interneta preveč šteka. Kakšen youtube posnetek si še lahko presnamem (v nekaj urah se presname), a za RTV ne najdem recepta. Kak namig? Hvala.

Jure Forstnerič | 22.10.2013 | 09:17

Zdravo, Pravzaprav je zgoraj že vse opisano, torej najboljša možnost je kak CamStudio. Razumem, da vam ne dela najbolje, a druge pametne alternative ne poznam - se mi sicer zdi glavna ovira ta počasnost internetne povezave...

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki