Objavljeno: 24.11.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor December 2015 | Teme: nenehni testi

Samsung Galaxy J5

Oznaka J5 in oblika telefona sta vzbujali upe, da gre za telefon z drobovjem modela Galaxy S5. Ta je bil lani vrh Samsungove ponudbe, a že ob pogledu na strojno opremo so se upi razblinili. J5 namreč žene Snapdragon 410, ki sicer premore 64-bitna jedra, a kaj, ko računajo pri 1,2 GHz in imajo na voljo gigabajt in pol pomnilnika. Android 5.1.1 resda ženejo dostojno, a brez kolcanja ni šlo.

Zaslon je zadnjih nekaj let že pregovorno svetla točka Samsungov in pri J5 ni nič drugače. Petpalčni super AMOLED ima sicer ločljivost 720 x 1280, a riše zelo lepo in čisto sliko, zato mu pomanjkanje polne ločljivosti brez težav oprostimo. Prijetno preseneti tudi kamera, ki je na zadnji strani 13-megatočkovna in na ravni najboljših telefonov izpred dveh let. To je vzpodbudno predvsem zato, ker se spodobna fotografija počasi, a vztrajno seli na cenejše telefone, in naprav, kot je J5, bo vedno več.

Samsung si sicer očitno ni mogel pomagati in je varčeval tudi tam, kjer ni bilo treba. 5J je namreč mogoče dobiti tudi le z 8 GB shrambe. Android 6.0 lahko vstavljeno kartico MicroSD uporablja kot vgrajeno shrambo. Glede na to, da je v 5J nameščen Android 5.1.1, nam to zaenkrat še ne pomaga. Prav tako bi bilo čakanje na uradno posodobitev dolgo, tako da se je bolje odločiti za različico s 16 GB shrambe.

Galaxy J5 je povprečen telefon, ki mu je težko kaj resnega očitati. Prav tako ni ničesar, kar bi lahko posebej pohvalili. Gre za eno tistih naprav, ki so namenjene že starim Samsungovim kupcem, ki iščejo nekoliko cenejše naprave. Kljub vsemu je na trgu dovolj boljših konkurentov, a bodo od vas zahtevali kak evro več.

Samsung Galaxy J5

Prodaja: Mobitel, Telemach.

Cena ob objavi: 230 EUR.

Za    Poceni, zaslon.

Proti    Oblika spominja na starejše Samsunge.

5287965

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji