Panasonic Lumix DMC-FZ50

Objavljeno: 19.12.2006 15:11 | Avtor: Peter Šepetavc | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: December 2006 | Teme: foto, nenehni testi

Digitalni fotoaparati SLR z izmenljivimi objektivi so na voljo po čedalje nižjih cenah, tako da je že kar nekaj izdelovalcev fotoaparatov opustilo razred "polprofesionalnih" kompaktnih aparatov. Panasonic v tem razredu še kar vztraja. Dosedanjega paradnega konja, model DMC-FZ30, ki je bil preizkušen v letošnji januarski številki, je tako nadomestil njegov zmogljivejši naslednik, Lumix DMC-FZ-50.

Zunanjost aparata je skoraj enaka zunanjosti predhodnika. Trdno plastično ohišje z objektivom v kovinskem ohišju dobro sede v roko, pohvalili pa bi tudi vmesnik za nastavljanje, saj so bolj ali manj vse nastavitve na dosegu prsta. Obenem je na aparatu še vedno dovolj prostora, da ne pritiskamo gumbov nehote. Zaslon ima nižjo ločljivost od predhodnika (207.000 pik proti 235.000), še vedno pa je nameščen na gibljivo roko, tako da lahko nanj gledamo tudi, kadar je kot slikanja nekoliko nenavaden.

Zakup člankov

Izberite med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki