Nikon Coolpix S4

Objavljeno: 28.2.2006 00:40 | Avtor: Peter Šepetavc | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Februar 2006 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Nikon do zdaj ni imel predstavnika med kompaktnimi aparati z veliko optično povečavo. Model S4 je tako prvi model tega izdelovalca s tako velikim razponom objektiva. Za razliko od drugih izdelovalcev, katerih aparati so si v tem razredu tako po videzu kot po zmožnostih podobni kot jajce jajcu, je Nikon pri zasnovi aparata ubral nekoliko drugačno pot in se zgledoval po svojih aparatih Coolpix družine 900. Gre torej za fotoaparat iz dveh med seboj povezanih delov: v enem je objektiv, v drugem pa zaslon z večino elektronike in akumulatorjem. Del z objektivom lahko vrtimo okoli osi glede na preostanek aparata in tako položaj zaslona svobodno prilagodimo svojemu položaju pri slikanju.

Ohišje aparata je delno plastično, a kljub temu trdno. Zaslon z diagonalo 2,5 palca zaseda skoraj vso zadnjo stran "baze", medtem ko v delu ohišja z objektivom najdemo še bliskavico in pomožno lučko za ostrenje v slabših svetlobnih razmerah. Objektiv ponuja desetkratno optično povečavo z razponom od 38 do 380 mm. Svetlobna jakost objektiva je 3,5 na celotnem razponu. Tipalo omogoča slikanje z največ šest milijoni pik, aparat pa pri najvišji ločljivosti omogoča dve stopnji stiskanja JPEG (pri nižjih ločljivostih le eno).

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki