Objavljeno: 29.9.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Oktober 2015 | Teme: nenehni testi

LG G4 Beat

Po tem, ko vzamemo v roke G4 Beat, je smiselnost telefona LG G4c, ki smo ga predstavili v prejšnji številki, pod vprašajem. LGjev cilj je bil seveda pokriti vsa polja v Excelovi tabeli, da bi lahko ponudil telefone z vsemi cenovnimi postavkami.

Beat je tako nekoliko manj oskubljena različica velikega G4, kar je le dobro. Preseneti zaslon IPS, ki sliko kaže pri 1080 × 1920 pikah. Strojno Beat ne zaostaja dosti, saj 1,5 gigabajta pomnilnika pomaga osmim jedrom (4 × 1,5 GHz Cortex-A53 + 4 × 1 GHz Cortex-A53) gnati Android 5.1. Izkušnja je tekoča in 8-megapikna kamera na zadnji strani v svetlih razmerah dostavi spodobne slike. Tako kot G4c ima tudi Beat le 8 gigabajtov vgrajene shrambe. To je daleč največja pomanjkljivost tega telefona in LG je težko razumeti, da se niso odločili za vsaj 16 gigabajtov.

Oblikovno je Beat zelo podoben večjemu G4, kar je dobro, a tako kot pri dražjem modelu je tudi tu zadnja stranica bolj cenena, kot bi pričakovali. Narejena je sicer iz kakovostne plastike, a nekako ne daje enakega občutka kot tiste pri Samsungih in prejšnjih LGjevih telefonih. Beat in G4c ponujata le plastično zadnjo stranico, saj LG pri cenejših modelih ni ponudil usnjenih zadnjih stranic. A tako kot smo rekli za G4c, je Lgju končno uspelo oblikovati moderne odrasle telefone, kjer je kiča minimalno, in se konkretno približati konkurenci. Časi cenene plastike in svetlečih gumbov so očitno pozabljeni in temu lahko le ploskamo.

LG, kot kaže, mora narediti telefon za vsak cenovni razred in tudi ta model kaže kako dvorezen meč je to. G4c iz prejšnjega meseca je namreč podpovprečen telefon, G4 Beat pa bi lahko celo priporočili, če bi imel 16 gigabajtov shrambe. Oba žal vodenita oznako G4, ki jo nosi eden najboljših letošnjih telefonov.

LG G4 Beat

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: še ni naprodaj.

Cena: 400 EUR.

✓    Zaslon, strojna moč.

✗    Le 8 GB shrambe.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji