Kyocera Mita FS-C5030N

Objavljeno: 28.9.2005 14:31 | Avtor: Matjaž Klančar | Kategorija: Laserski tiskalniki | Revija: September 2005 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Kyocerin novi barvni laserski tiskalnik sodi med manjše modele. Če ne bi imel zajetne kasete za papir (do 500 listov), bi sodil celo med najmanjše. Namenjen je srednje zahtevnim delovnim okoljem in naj bi zmogel tiskati do 85.000 strani na mesec, s hitrostjo 24 strani na minuto.

Gre za enoprehodni model, zato so valji in posode z barvilom postavljeni vzporedno, na zgornji strani tiskalnika. Ko odpremo pokrov, je dostop do posod z barvilom zelo enostaven. Kot smo pri Kyocerinih tiskalnikih že navajeni, valji niso dostopni, saj ne sodijo med potrošni material in jih ne menjujemo. Barvilo zadostuje za 8000 strani (5 % pokritost), računati pa moramo še na redno vzdrževanje, ki je predvideno vsakih 200.000 strani in nas bo stalo približno 150.000 tolarjev. Če vse to povzamemo oz. seštejemo, je cena za črno-beli izpis 3,4 tolarja na stran in 19,5 tolarja na barvno stran. V konkurenci dražjih barvnih tiskalnikov je to zelo dobro, tako da sta cenejša le večji in dražji Kyocerin model ter Nashuatecov tiskalnik.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki