Objavljeno: 30.10.2012 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Oktober 2012 | Teme: brizgalnik, tiskalnik, nenehni testi

HP Deskjet 5525

Druga Hpjeva večopravilna brizgalna naprava na tokratnem preizkusu je model Deskjet 5525. Tako kot cenejši Deskjet 2515 je tudi ta del nove linije Ink Advantage, kjer naj bi bistveno znižali cene izpisov. Namenjen je domačim uporabnikom, primeren pa je za malce zahtevnejše uporabnike kot cenejši brat.

To je še vedno razmeroma kompakten tiskalnik, tudi tu ni samodejnega podajalnika za optični bralnik. Nekoliko sta nas zmotila podajalni in odlagalni pladenj, saj sta oba nekoliko omejena. Na podajalni pladenj lahko odložimo do 80 listov, na odlagalnem pa se jih lahko nabere le 15.

Opremljenost je kar dobra. Spredaj je majhen barvni zaslon za prikazovanje stanja, ki je tudi občutljiv za dotik. Za povezljivost sta na voljo klasični USB in brezžični omrežni vmesnik, ki lahko po našem mnenju pri domačih uporabnikih brez večjih težav nadomesti klasični omrežni vmesnik. Podpira različne standarde brezžičnega tiska z mobilnih naprav, denimo Applov AirPrint. Vgrajena je tudi možnost samodejnega tiska na obe strani. Na sprednji strani se pod majhnimi vratci skriva tudi bralnik pomnilniških kartic, ki podpira kartice MMC in SD (seveda z vsem izpeljankami vred), žal pa ne tudi kartic CF.

Hitrost tiskanja je med najboljšimi, ki jih imamo ta trenutek v tabelah. Nazivna hitrost je enajst strani na sekundo pri črno-belem in kakšna stran manj pri barvnem izpisu. To je le malenkost več, kot smo izmerili sami. Naše preizkusno besedilo, dolgo pet strani, je natisnil v 38 sekundah, barvno poročilo (devet strani) pa v dobri minuti. Tudi drugi rezultati so dovolj hitri za večino potreb, enako lahko zapišemo za hitrost kopiranja - pet črno-belih kopij natisne v minuti in 20 sekundah, za pet barvnih pa potrebuje še dvajset sekund več.

Spet moramo omeniti zelo nizko ceno izpisa. Že pri Deskjetu 2515 je zelo ugodna, pri tem modelu pa je še malenkost nižja, pravzaprav ima med vsemi večopravilnimi brizgalnimi tiskalniki trenutno najcenejši izpis.

HP Deskjet 5525

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 8.

Optično branje: 8.

Cena izpisa: 10.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni.

Cena: 109 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 4 cente.

Cena natisnjene barvne strani: 17 centov.

Prodaja: www.hp.com/si/retailpartnerji

Za: Cena naprave, cena izpisa.

Proti: Velikost podajalnega in odlagalnega pladnja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji