Objavljeno: 27.2.2012 11:35 | Avtor: Blaž Hafner | Monitor Februar 2012 | Teme: brizgalnik, tiskalnik, nenehni testi

HP Deskjet 3070A

Že ob prvem pogledu nam je jasno, da Deskjet 3070A spada v nižji cenovni razred večfunkcijskih naprav za rabo doma. S sivo zunanjostjo in črno-belim zaslonom LCD spominja na modele iz devetdesetih let. Že malce dražji kosi, kot je Photosmart 5510, imajo barvne različice.

Pladenj za papir sprejme le šestdeset listov, odlagalnik pa je s petindvajsetimi še skromnejši. Če smo natančni, pravega odlagalnika sploh ni, saj je rešitev enaka kot pri modelu Photosmart 5510 in se listi odlagajo nad vhodni pladenj. Iz njega je izvlečena plastična ploščica, iz te pa še ena, veliko manjša. Tako konec natisnjenih listov podpira le kak centimeter in pol širok kos plastike. Celotna konstrukcija sili ven iz tiskalnika skoraj za višino lista A4, kar je nesprejemljivo. Naprava tako zasede velik kos mize. Že res, da jo lahko postavimo ob rob, tako da odlagalnik moli čezenj, a to pomeni, da bomo ob prvi nepazljivosti vse skupaj odlomili. Predvidevamo, da bodo uporabniki po vsaki uporabi odlagalnik zložili. Že res, da je Deskjet 3070A namenjen občasnemu tiskanju in takšna pomanjkljivost ni odločilni jeziček na tehtnici, a je vendarle škoda, ker kazi sicer dober vtis.

Napravo lahko povežemo prek vhoda USB ali brezžične omrežne povezave. Bralnika pomnilniških kartic na žalost ni, je pa podprt HPjev ePrint, kar pomeni, da lahko tiskamo s pošiljanjem elektronske pošte na naslov naprave.

Tiskalni del zmore ločljivost 1200 × 600 pik na palec pri črno-belem in 4800 × 1200 pri barvnem tisku. Čeprav gre za cenejšo napravo, je kakovost visoka. Zmoti le črna barva, ki ob tiskanju na fotografski papir že kar močno vleče na zeleno. Pri manjših črnih predelih to sicer težko opazimo, pri večjih pa je že kar moteče. Pohvalimo lahko tudi hitrost, ki je za domačo rabo več kot zadostna.

Bralni del s tipalom ločljivosti 1200 pik na palec pričakovano ne predstavlja nobenih presežkov, a svoje delo opravlja dostojno. Počasnejše je le branje barvnih dokumentov. Ob pomoči zaslona LCD lahko kljub pomanjkanju barv spreminjamo vse pomembnejše nastavitve in pošiljamo napravi vse običajne ukaze. Večnamenskega podajalnika ni, a ga za to ceno tudi nismo pričakovali.

HP Deskjet 3070A ne skriva svojega namena. Najbolje se počuti v domačem okolju in ob nizki obremenitvi, a kljub temu ne gre za počasno napravo z dvomljivo kakovostjo tiska. Odlagalnik bi res lahko bil boljši in črna barva bolj črna, a za takšno ceno res ne moremo imeti vsega, zato ga kljub temu priporočamo.

HP Deskjet 3070A

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Tiskanje: 7.

Fotokopiranje: 9.

Optično branje: 8.

Cena izpisa: 3.

Vmesniki: USB, Wi-Fi.

Velikost (razred): A4 (večnamenska brez faksa).

Ločljivost: 4800 × 1200 pik na palec (barvno), 1200 × 600 (črno-belo).

Navedena hitrost: 8 strani na minuto.

Cena: 88 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 13 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 75 centov.

Prodaja: Partnerji HP.

Za: Kakovost izpisa, hitrost, cena naprave.

Proti: Cena barvnega izpisa, črna vleče na zeleno, slab odlagalnik.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji