Epson Stylus Photo R2400

Objavljeno: 23.12.2005 03:12 | Avtor: Matjaž Klančar | Kategorija: Brizgalni tiskalniki | Revija: December 2005 | Teme: tiskalnik, brizgalnik, nenehni testi

Epson na trgu domačih brizgalnih tiskalnikov ni (več) kdo ve kako uspešen. Očitno se podjetje tega zaveda - novih štiribarvnih modelov že kar nekaj časa ni na spregled. Nasprotno pa je z leti postalo pojem za foto tiskanje, še posebej med profesionalci, ki uporabljajo tiskalnike formatov A3+, A2, A1 in A0. To so predvsem t. i. "print shopi" in agencije, ki s takimi tiskalniki tiskajo izdelke za naročnike.

Leta 2001 je Epson svoje profesionalne široke tiskalnike opremil s suspenzijskimi (ang. "pigment") barvili, za razliko od navadnih (ang. "dye"), ki so jih uporabljali (in jih še vedno uporabljajo) konkurenti. Razlog za ta prehod je (bila) slaba trajnost odtisov tiskalnikov z navadnimi barvili, tudi starejših Epsonovih. Suspenzijska barvila so veliko trajnejša (navadna tako trajnost dosežejo le na posebnih papirjih), a imajo tudi slabosti - največji sta, da so izdelki veliko manj svetleči od tistih, ki jih natisnejo navadna barvila, in z njimi je načeloma teže natisniti tako širok barvni spekter (ang. "gamut"), kot ga zmorejo navadna barvila. Epson je to dvoje z vsako generacijo novih barvil vztrajno izboljševal. (Pred)zadnja generacija barvil (za profesionalne brizgalne tiskalnike) se imenuje UltraChrome Hi-Gloss in smo jo že pred časom preizkusili v tiskalniku Stylus Photo R800. Ta (in različica formata A3 - R1800) ima poleg "pravih" barvil tudi posebno kartušo s t. i. "gloss optimizerjem", tekočino, zaradi katere je končni izdelek nekoliko bolj svetleč. Pa vendar še vedno manj kot izdelki iz navadnih barvil.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki