Objavljeno: 4.2.2007 13:18 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor Januar 2007 | Teme: laser, tiskalnik, nenehni testi

Brother HL-5250dn

HL-5250dn sodi med zmogljivejše Brotherjeve tiskalnike, vendar ima kljub temu ugodno ceno. Zaradi zelo kompaktne izdelave na mizi zasede zelo malo prostora in ker ne povzroča premočnega hrupa, bi se dobro obnesel tudi kot namizni tiskalnik. No, ker pa je vanj vgrajen omrežni vmesnik, bo verjetneje "sedel" nekje na samem. Oznaka "d" v imenu nakazuje še, da ima tiskalnik vgrajen obračalnik za tisk na obe strani papirja. Standardni predalnik ima zmogljivost 250 listov; to je več kot dovolj za osebno rabo, če želimo več, pa lahko dokupimo še predalnik za dodatnih 500 listov.

Uporaba tiskalnika je preprosta, prav tako vstavitev barvila. Malce nas lahko zmede le dvojni pokrov pri dostopu do barvila, saj prvi pokrov rabi kot namenski podajalnik, drugi (za njim) pa dejansko pokriva notranjost tiskalnika.

HL-5250dn svoje delo opravlja zelo hitro. Za petnajst strani dolg dokument porabi le devetintrideset sekund, za devet strani dolgo poročilo z grafičnimi prvinami pa le šestindvajset sekund in se s tem uvršča na sredino med konkurenčnimi tiskalniki. V enajstih sekundah natisne bitno sliko v nizki ločljivosti, za ločljivost 1200 pik na palec pa porabi še enkrat toliko. V primerjavi s konkurenčnimi tiskalniki je torej, kar zadeva hitrost, v samem vrhu. Tiskanje naslovnice Monitorja v formatu PDF mu ne povzroča nobenih težav, saj jo natisne v le petindvajsetih sekundah.

Kakovost odtisa besedilnih strani je po pričakovanjih odlična. Črke so lepo ostre in podrobnosti, velike dve piki, lepo vidne. Pri fotografijah je raster vendarle nekoliko opazen. Moti le, da je pri temnejših odtenkih viden nekakšen vzorec, pri svetlejših odtenkih pa so nekoliko vidne vodoravne proge. Resda ni moteče, a pozorno oko jih vendarle opazi. Malce težav je pri tiskanju v visoki ločljivosti. Pri tiskanju vektorske slike v ločljivosti 1200 pik na palec se nekatere črte malce odebelijo, pa tudi sivinski prehod ni več lepo zvezen, temveč je proti temni čedalje bolj sunkovit. Pri nižji ločljivosti so prehodi lepo zvezni.

Brother HL-5250dn ponuja dobro kakovost izpisa in velikansko hitrost. Za povprečnega uporabnika skorajda preveč. Zato se bo odlično odrezal tudi v manjših pisarnah, saj z bogato opremo in možnostjo razširitve omogoča zelo široko rabo.

Brother HL-5250dn

Hitrost: 10.

Kakovost izpisa: 8.

Opremljenost: 5.

Cena izpisa: 7.

Vmesniki: Vzporedni, USB, omrežni.

Velikost (razred): A4 (srednje zmogljiv ČB).

Ločljivost: 1200 x 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 28 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 250 listov (predalnik); PCL6, PS3; 32 MB.

Cena: 77.790 tolarjev.

Cena natisnjene ČB strani: 5,44 tolarja.

Prodaja: Lancom, www.lancom.si.

Za: Hitrost izpisa, tisk na obe strani.

Proti: Neenakomeren tisk pri svetlejših odtisih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji