Objavljeno: 24.11.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor December 2015 | Teme: nenehni testi

Alcatel OneTouch Idol 3

Idol kot svojo osrednjo funkcionalnost izpostavlja rešitev težave, ki je pravzaprav ni. Ta telefon je namreč mogoče uporabljati, če ga obrnemo pravilno (tako, da je vhod microUSB na dnu) ali pa obrnjeno. Na zgornji in na spodnji strani zaslona ima vgrajen zvočnik in mikrofon. Tako je mogoče sprejeti klic ne glede na to, kako telefon primemo. Zakaj in v kakšnem kontekstu bi to prišlo prav, si je težko razložiti, a rezultat naj bi bila »hitrejša in bolj intuitivna uporabniška izkušnja – brez nepotrebnega razmišljanja o tem, kako držite telefon.«

Ko odmislimo ta bizaren marketinški poizkus, nam ostane telefon, ki ga žene Snapdragon 410 (4 × 1,2 GHz) v povezavi z 1,5 GB pomnilnika. Notranje shrambe je 8 GB, a na voljo je še različica Dual SIM, ki je premore 16 gigabajtov.

Zaslon je soliden IPS LCD, ki ima ločljivost 720 × 1280 pik in meri po diagonali 4,7 palca. Enako povprečni sta kameri. Zadnja ima 13 megapik zmogljivo tipalo, prednja pa se lahko pohvali s petimi. Slike so sprejemljive kakovosti, kaj več pa bi težko rekli, predvsem v malce temnejših razmerah.

Alcatelu je treba priznati, da telefon ni »grd», kar je bila pri njih v preteklosti kar ustaljena praksa. Zadnje stranice, ki je narejena iz všečne plastike, ni mogoče odstraniti. Na prednji strani malce zmoti postavitev zaslona, ki je v dolžino krajši od ohišja, tako da sta zvočnika (in mikrofona) vdrta. Kljub temu je Idol 3 glede na prejšnje Alcatele estetsko konkreten korak naprej.

Android 5.0.2 so tokrat celo pustili razmeroma pri miru. Res si niso mogli pomagati in so ikone aplikacij spremenili v oglate kvadrate, a ta »čast« je doletela le nekatere privzete aplikacije. Ikone vsega, kar namestimo sami, se na domačih zaslonih pokažejo v izvirni obliki (beri: brez posiljenega ovoja, ki ga kitajski izdelovalci radi rišejo okoli ikon).

Idol 3 je glede na ceno podpovprečen telefon, saj se  ne more primerjati s Samsung Galaxy J5. Za Alcatel pa je določen napredek, a kaj, ko to podjetje že leta močno zaostaja za konkurenco.

Alcatel OneTouch Idol

Prodaja: bigbang.si.

Cena ob objavi: 200 EUR.

Za    Android so presenetljivo pustili skoraj pri miru.

Proti    Shramba.

5415720

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji