Teme - vdor

 • ZDA ponujajo rekordnih 5 milijonov dolarjev nagrade za aretacijo dveh hekerjev

  Ameriško tožilstvo in britanska agencija za preprečevanje kriminala sta vložila obtožnice zoper dva ruska državljana, ki ju obtožujejo sodelovanja v internetni kriminalni organizaciji Evil Corp. Ta naj bi v več kot desetletju dolgem delovanju s hekerskimi vdori v več kot 40 državah ukradla več deset milijonov dolarjev.

  Objavljeno: 6.12.2019 05:00več
 • Hekerski napad ohromil Louisiano

  V ameriški zvezni državi Louisiana se že dober teden ukvarjajo s hudim hekerskim napadom, v katerem je izsiljevalska programska oprema (ransomware) skoraj v celoti ohromila delovanje javne uprave. Napad s črvom Ryuk se je zgodil 18. novembra. Napadalci so dobili administratorski dostop do več domen Active Directory, od koder so zlahka kompromitirali različne računalnike z Windows, ki so bili del domen.

  Objavljeno: 29.11.2019več
 • Vdrli v spletno stran GetMonero in uporabnikom kradli - monero

  Usoda ima smisel za ironijo, so ugotovili vodilni pri kriptovaluti monero. Na njihovi uradni spletni strani se je znašla zlonamerna koda, ki je uporabnikom kradla kriptovaluto. Tega pa sploh niso ugotovili pristojni, temveč šele uporabniki.

  Objavljeno: 21.11.2019 05:00več
 • Na internetu krožijo gesla uporabnikov NordVPN

  Saga s ponudnikom NordVPN, ko so po več kot enoletnem prikrivanju minuli mesec razkrili varnostni vdor, se nadaljuje. Na Pastebinu in delih temnega interneta so v zadnjih tednih začela krožiti uporabniška imena in gesla vsaj 2000 uporabnikov NordVPN. Večina teh gesel je še aktivna, torej jih uporabniki sploh še niso zamenjali. Hekerji že poizkušajo izkoristiti te podatke tudi za prijavo v druge storitve, kjer so uporabniki morebiti reciklirali svoje prijavne podatke.

  Objavljeno: 2.11.2019 11:00več
 • NordVPN poldrugo leto prikrival vdor

  Uporabo navideznih zasebnih omrežij (VPN), ki jih tržijo komercialni ponudniki, pogosto priporočamo, ker se tako izognemo nevarnosti vohljanja na nezaščitenih internetnih omrežjih, preveč zvedavim sistemskim administratorjem ali zgolj pretentamo geoblokado pri določenih storitvah. Toda to je lahko tudi dvorezen meč, kadar so ponudniki VPN tarče hekerskih vdorov. Eden izmed najpriljubljenejših je NordVPN, ki je bil že marca 2018 tarča hekerskega napada, kar so javno priznali šele sedaj.

  Objavljeno: 23.10.2019 05:00več
 • Ko glas iz elektronske varuške pove: pridem pote!

  Pametni telefoni, pametni avtomobili, pametna tipala in druge naprave so priročni in simpatični pripomočki, dokler ne gre kaj narobe ali vanj kdo ne vdre. Lastniki novejših vozil Mercedes-Benz imajo na voljo aplikacijo, ki jim omogoča avtomobil locirati, odkleniti in zagnati na daljavo. Le kaj bi lahko šlo narobe?

  Objavljeno: 22.10.2019 06:00več
 • Odtujeni osebni podatki 147 milijonov strank, ker je bilo uporabljeno geslo -"admin"!

  Pred dvema letoma, septembra 2017, je podjetje Equifax sporočilo, da so bili žrtev hekerskega napada, v katerem so napadalci odnesli osebne podatke 147 milijonov strank. Equifax, ki je ena izmed treh velikih ameriških agencij za določanje bonitetne ocene fizičnih oseb, se je letos s FTC (Zvezna komisija za trgovino) poravnal o plačilu odškodnine v višini 425 milijonov dolarjev.

  Objavljeno: 22.10.2019 05:00več
 • Matjaž Škorjanc iz Nicehash aretiran. Kaj sledi?

  Minuli teden so nemški policisti blizu nemško-avstrijske meje pri Salzburgu aretirali slovenskega računalniškega strokovnjaka Matjaža Škorjanca, za katerim so ZDA razpisale mednarodno tiralico. Škorjanc, ki je na internetu nastopal pod imenom Iserdo, je sicer stari znanec policije, ki je v Sloveniji že odsedel svojo zaporno kazen.

  Objavljeno: 3.10.2019 13:00več
 • V ZDA ukradli podatke več kot 100 milijonov ljudi

  Ameriška banka Capital One je razkrila, da je bila marca tarča hekerskega napada, v katerem so ji bili odtujeni podatki več kot 100 milijonov uporabnikov.

  Objavljeno: 30.7.2019 08:00več
 • Vdor v Binance odnesel za 40 milijonov dolarjev bitcoinov

  Ravno ko se je začel tečaj bitcoina pobirati, so hekerji vdrli v eno večjih in uglednejših menjalnic Binance in ukradli za 40 milijonov dolarjev bitcoinov. Kot so potrdili v Binance, so hekerji v eni sami transakciji uspeli odnesti 7000 bitcoinov. Gre za okrog dva odstotka bitcoinov, ki jih ima Binance v lasti. Menjalnica zagotavlja, da komitenti ne bodo oškodovani in da bodo izgubljene bitcoine povrnili.

  Objavljeno: 9.5.2019 12:00več