Teme - vdor

 • Pentagon naročil teroristične posnetke, ki razkrijejo lokacijo predvajanja

  Znano britansko podjetje Bell Pottinger, ki se ukvarja z javnim mnenjem in trženjem, je za ameriško vojsko več let pripravljalo posebej obdelane teroristične videoposnetke, ki so ob predvajanju Pentagonu posredovali IP-naslov računalnika. Ameriška vojska je zgoščenke s temi posnetki puščala na prizoriščih racij v Iraku, potem pa so opazovali, s katerih računalnikov na svetu so se ti CD-ji predvajali.

  Objavljeno: 5.10.2016 05:00več
 • Vdor v zaklenjen Windows prek USB-ja v 13 sekundah

  Glavni varnostni inženir pri podjetju R5 Industries Rob Fuller je pokazal, kako je mogoče s 50 dolarjev vredno napravo v vsega pol minute dobiti prijavne podatke z zaklenjenega računalnika z Windows ali Mac OS X.

  Objavljeno: 9.9.2016 05:00več
 • Nemški Leoni zaradi spletne prevare ob 40 milijonov

  Spletne prevare in izsiljevanja redno nabirajo manjše zneske, ki se skupno sicer seštejejo v precej visoke zneske, a redko od ene same žrtve prevaranti iztisnejo 40 milijonov evrov. To se je zgodilo nürnberškemu podjetju Leoni, ki je največji evropski proizvajalec kablov, vodnikov in napeljave za avtomobilsko industrijo.

  Objavljeno: 1.9.2016 09:00več
 • Hekerji osmešili NSA

  Vsemogočna NSA, ki prisluškuje vsemu in vsakomur – tako se interno pohvalijo tudi sami – je bila tarča hudega hekerskega napada, ki v internet naplavil dobrih 300 MB kode orodij za vohunjenje, ki jih uporablja NSA. Neznani napadalci, ki se predstavljajo kot The Shadow Brokers, so na internet poslali datoteko z ukradenim materialom, ki dokazuje vdor v Equation Group. To pa je hekerska enota, ki je del NSA.

  Objavljeno: 18.8.2016 05:00več
 • V temnem internetu naprodaj osebni podatki naročnikov O2

  V temnem delu interneta so se pojavili oglasi, v katerih se prodajajo osebni podatki uporabnikov britanskega operaterja O2. BBC jih je nekaj tudi kupil in potrdil, da gre za avtentične podatke. O2 zanika vdor in opozarja, da gre za podatke iz tri leta starega vdora v neko drugo stran.

  Objavljeno: 27.7.2016 05:00več
 • Nov domiseln način širjenja trojanskih konjev

  Raziskovalci iz Kaspersky Laba poročajo o novem domiselnem načinu za širjenje trojanskih konjev, ki so ga v zadnjih mesecih uporabljali pisci zlonamernega programa Lurk. Za lažji dostop do tarčnih računalnikov so ga skrili kar v legitimno programsko opremo za oddaljen nadzor računalnika.

  Objavljeno: 20.7.2016 10:30več
 • Veriga Wendy’s odkrila viruse na tisoč plačilnih terminalih

  Ameriška veriga restavracija Wendy’s je bila žrtev velikega hekerskega vdora, za katerega se je izkazalo, da je precej večji od prvotnih predvidevanj. Ob majskem odkritju vdora so govorili o napadu na manj kot 300 izmed 5144 franšiznih poslovalnic, danes pa je potrjenih lokacij 1025. Napadalci so pridobili osebne in bančne podatke strank.

  Objavljeno: 9.7.2016 05:00več
 • FBI za vdor v iPhone 5C plačal vsaj milijon dolarjev

  Ranljivosti in odklepanje zašifriranih telefonov niso poceni, ugotavlja tudi FBI. Za dostop do podatkov na iPhonu 5C, ki je ostal za ubitim teroristom v decembrskem napadu v San Bernardinu, so zunanjemu izvajalcu po besedah FBI-jevega direktorja plačali vsaj milijon dolarjev. In izvedeli nič novega.

  Objavljeno: 23.4.2016 11:00več
 • Prvi hekerski napad, ki je povzročil električni mrk

  Malokdo bi si mislil, da se bo prvi hekerski napad na elektroenergetsko omrežje zgodil v Ukrajini. Mogoče se je res že kje kdaj prej, a 23. decembra lani je 80.000 odjemalcev v ukrajinski pokrajini Ivano-Frankivsk za 3-6 ur ostalo brez električne energije, razlog pa je brez dvoma hekerski napad. To je prvi dokazani primer, da je hekerski napad povzročil večji izpad električne energije.

  Objavljeno: 13.1.2016 05:00več
 • "Nov" način zlorabe plačilnih kartic

  Francoski raziskovalci so objavili članek o novem načinu zlorabe plačilnih kartic, zaradi katere je bilo v letih 2011-2012 aretiranih pet osumljencev, ki so nakradli za 600.000 evrov. Zgodba je zanimiva zlasti zato, ker so že leta 2010 raziskovalci s Cambridgea opozorili na možnost tovrstne zlorabe in izdelali delujoč prototip. Tedaj so jih izdajatelji kartic odslovili, češ da je v praksi ta napad nemogoč.

  Objavljeno: 22.10.2015 05:00več
ph