Teme - vdor

 • Obsojen najstnik, ki je vdrl v TV ministra za nacionalno varnost

  Na londonskem sodišču so 18-letnega Kana Gambla obsodili na dve leti mladinskega zapora, ker je pred poltretjim letom (torej kot 15-letnik!) vdrl v domač računalniški sistem Johna Brennana, ki je bil tedaj direktor CIE. Napadel je tudi njegovo ženo in pomočnika direktorja FBI-ja.

  Objavljeno: 22.4.2018 05:00več
 • Slovenski strani NiceHash ukradli bitcoine v vrednosti 68 milijonov evrov

  Strežniki podjetja NiceHash, ki je ponujalo platformo in programsko opremo za rudarjenje kriptovalut, so bili po trditvah podjetja tarče napada, v katerem je po neuradnih podatkih izpuhtelo za več deset milijonov evrov bitcoinov. Po večurnem izpadu delovanja spletnih strani so predstavniki NiceHasha na družabnih omrežjih potrdili, da se je zgodil varnostni incident, v katerem so izgubili vsebino denarnice.

  Objavljeno: 7.12.2017več
 • Uber prikrival krajo osebnih podatkov 57 milijonov uporabnikov

  Uber je priznal, da so bili oktobra 2016 tarča uspešnega hekerskega napada, v katerem so jim napadalci odnesli osebne podatke 57 milijonov uporabnikov in strank. Uber je za vdor vedel, a leto dni ni obvestil niti prizadetih uporabnikov niti oblasti, čeprav bi bil to moral storiti. Namesto tega je Uber hekerjem plačal 100.000 dolarjev odkupnine, da bi ti izbrisali podatke in o vdoru molčali.

  Objavljeno: 22.11.2017 18:00več
 • Izraelci zalotili ruske hekerje pri vdiranju v NSA

  V očitkih, da je protivirusni program Kaspersky, odigral ključno vlogo pri vdiranju v NSA, je očitno veliko resnice. To pa so pomagali odkriti Izraelci, saj so njihovi tajni agentje vdrli v podjetje Kaspersky Lab ravno tedaj, ko so ruski hekerji vdirali v NSA.

  Objavljeno: 12.10.2017 05:00več
 • Velik hekerski vdor v Deloitte

  Ena izmed štirih velikih revizorskih hiš, Deloitte, je bila žrtev hekerskega napada, so potrdili. Neznani napadalci so pridobili dostop do zaupnih elektronskih naslovov in planov Deloittovih strank. Med Deloittovimi strankami so največja podjetja, organizacije in javne agencije na svetu.

  Objavljeno: 27.9.2017 05:00več
 • Vdor v HBO zaradi Igre prestolov

  Še pred včerajšnjim predvajanjem tretjega dela aktualne sezone Igre prestolov je na spletu završalo, saj so se pojavile informacije, da so neznanci vdrli v HBO in odtujili za 1,5 TB različnega materiala in podatkov. Kmalu zatem je HBO informacijo potrdil, med ukradenim pa naj bi bili tudi scenariji za prihajajoče epizode Igre prestolov.

  Objavljeno: 1.8.2017 09:00več
 • V treh minutah ukradli za sedem milijonov dolarjev kriptovalute

  Za izdajo aplikacij pisci danes sredstva pogosto zbirajo s tako imenovanimi javnimi ponudbami žetonov (ICO, initial coin offering).  V zameno za delež v aplikaciji investitorji vložijo kriptovaluto ether (iz projekta ethereum), podobno kot pri javni ponudbi delnic vlagajo denar v zameno za delnice v podjetju. Metoda je sila uspešna, saj večina hitro zbere več deset ali sto tisoč dolarjev.

  Objavljeno: 18.7.2017 16:00več
 • Hekerski napadi na ameriške jedrske elektrarne

  Od maja hekerji napadajo ameriške jedrske elektrarne, drugo elektroenergetsko infrastrukturo in tovarne. To sta v izrednem poročilu zapisala Oddelek za domovinsko varnost (DHS) in Zvezni preiskovalni urad (FBI). Napade so označili kot rumeni alarm, ker je druga najvišja stopnja ogroženosti zaradi posamezne grožnje.

  Objavljeno: 9.7.2017 12:00več
 • Na internetu dostopni podatki 200 milijonov Američanov

  Na internetu se je za nekaj časa znašla baza, ki je vsebovala osebne podatke več kot 198 milijonov ameriških volivcev. To je skoraj 80 odstotkov vseh volilnih upravičencev v ZDA. V bazi so bili zbrani najrazličnejši osebni podatki, od datuma rojstva in prebivališča, do še bolj osebnih, kot so članstvo v politični stranki, narodnost, verska opredeljenost itd.

  Objavljeno: 20.6.2017 08:00več
 • Univerzalni prstni odtisi lahko odklepajo telefone

  Raziskovalci so pokazali, da lahko ustvarijo umetne prstne odtise, ki vsebujejo veliko najpogostejših karakteristik, ki jih imajo ljudje na prstih. S takimi univerzalnimi prstnimi odtisi lahko odklenejo do 65 odstotkov pametnih telefonov, predvidevajo.

  Objavljeno: 14.4.2017 09:00več